"Türkiye'de Güvercin Irkları" anlatıldı

Namık Kemal Üniversitesi'nde, Veteriner Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tülin Özbaşer tarafından "Türkiye'de Güvercin Irkları" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 26.04.2018 19:12:00 0

Çorlu Kanatlı Hayvanlar Dernek Kurucusu ve posta güvercini yetiştiricisi Tayyar Başaran’ın da konuşmacı olarak katıldığı programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Yıldız, Veteriner Fakültesi öğrencileri ve bölgemizden güvercin yetiştiricileri katıldı.

 

GÖRÜLEN GENOTİPLERDEN BAHSETTİ

 

Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tülin Özbaşer konferansta “Türkiye’de Yetiştirilen Güvecin Genotipleri” konulu bir sunum gerçekleştirerek; güvercinlerin postacı güvercinler, yüksek uçucu kuşlar, taklacı güvercinler, makaracı güvercinler, dalıcı güvercinler, form güvercinleri, ses güvercinleri gibi hangi sınıflandırmalara tabi tutulduklarını ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal öncülüğünde tescillenen Trakya Makaracısı başta olmak üzere başlıca görülen genotiplerden bahsetti.

 

POSTA GÜVERCİNCİLİĞİNDE DAHA NET BİR BAŞARI VAR

 

Güvercin Yetiştiricisi Tayyar Başaran ise yetiştiriciliğin tarihi, Türkiye’deki yetiştiriciliğe katkıları, posta güvercinin özellikleri, dernekler ve Türkiye ve Dünya’daki posta güvercini yarışları hakkında izleyenleri bilgilendirdiği konuşmasında “En zor ve maliyetli olanı posta güvercini yetiştirmektir. Ancak posta güvercini yetiştiriciliği, genel güvercin yetiştiriciliği içinde daha çok ve sürekli ilgi ve bakım gerektiren durumu dolayısıyla öncü rol oynamakta; gerek ilaç, gerekse yem ve diğer bakım malzemeleri olarak tabiri caizse piyasaya her türlü yeniliği getiren bir rol üstlenmektedir. Biliyorsunuz yarış ve yarışmalar da var. Bütün güvercin yetiştiricilerinin yakın zamanda posta güvercini yetiştirmeyi tercih edeceğine inanıyorum. Çünkü Posta Güvercinciliğinde daha net bir başarı var” dedi.

 

POSTER SERGİSİ AÇILDI

 

Konuşmaların ardından NKÜ Sosyal Yaşam Merkezinde, Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Yıldız ile Özgür Umut’un katkılarıyla düzenlenen, çeşitli güvercin türlerinin fotoğraf ve tanıtımlarının yer aldığı poster sergisi açıldı.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10