Küçükyoncalı'nın yazarlarından teşekkür

"Nesilden  Nesile Küçükyoncalı"  adlı kitabın yazarları Gazeteci, Araştırmacı Yazar Selman Akı, Gülten Oktay ve Kaniye Oktay, 21 Nisan'da Küçükyoncalı'da  düzenledikl

Saray 26.04.2018 19:23:00 0
  Küçükyoncalı

BİZLERİ ONURLANDIRDI

 

 Ortak basın açıklaması yapan Gazeteci, Araştırmacı Yazar Selman Akı, Gülten Oktay ve Kaniye Oktay; ‘’Doğup büyüdüğümüz Küçükyoncalı’nın tarihini, geçmiş nesillerini ve bunların ekonomik ve sosyal yaşamlarını gelecek nesillere aktarmak için büyük özveriyle ve titizlikle hazırladığımız bu çalışmaya özellikle de Saray İlçesi’nden katılım bizler için çok önemliydi. Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara sonsuz teşekkür ediyoruz. Ayrıca tanıtım ve imza günümüze davet etmeyi unuttuğumuz 22. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan’da sosyal medyadan etkinliğimizi duyup katılması bizleri onurlandırdı. Davet ettiğimiz halde katılmayanların da herhalde yoğun programları olması nedeniyle katılamadıklarını düşünüyoruz’’ dedi.

 

 SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ

 

Akı şöyle devam etti,  “21 Nisan  2018 tarihinde Küçükyoncalı Düğün Salonu’nda düzenlenen tanıtım ve imza gününde kendilerini yalnız bırakmayan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediyesi Basın Danışmanı Veli Çeken, AK Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ertan İnanç, İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş, İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Saray eski Belediye Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene, 22. Dönem CHP Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı Ekrem Sevinç, Safaalan Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyoruz”

 

MİLLETVEKİLİMİZE DE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Akı, “Saray Belediye Başkanlığı ve Saray Kent Konseyi’nin mahalle muhtarlığımızla birlikte 20 Mayıs 2017 tarihinde düzenlediği Küçükyoncalı 1. Keşkek Şenliği’nin organizasyonunun tüm etkinliklerinde de Gülten Oktay ve Kaniye Oktay olmak üzere birçok Küçükyoncalı kadın arkadaşlarımızla birlikte aktif rol oynadık. Etkinlik kapsamında hazırladığımız ‘Küçükyoncalı Tarih ve Kültür Sergisi’ binlerce katılımcının büyük beğenisini kazandı. Bu şenliğimizin ardından bir sonraki yıl daha görkemlisini gerçekleştirmek için planlar yapıp yetkililerden istek ve taleplerde  bulunduk. İsteklerimizin, şenliklerimizde yararlanacağımız çok amaçlı bir anfi tiyatronun yapılması ve Trakya’da ses getirecek bir müze hazırlamak için de mahallemizde uygun bir bina tesis edilmesiydi. Şenliklerimizde kullanacağımız, panel ve söyleşiler düzenleyeceğimiz anfi tiyatro için Belediye Başkanımız  Nazmi Çoban söz verdi’’ dedi.

 

MÜZE İÇİN TALEPTE BULUNDUK

 

Müze için de mahallede Milli Eğitime ait kullanılmayan eski okul binasını müze yapılması talebinde bulunduklarını ifade eden Akı;  ‘’Bu konuda yaptığımız talepler sonuçsuz kalınca isteğimizi AK Parti Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül’e ilettik. Kendisi de talebimizi AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e iletti. Milletvekili Yel de konuya duyarlılık gösterip, İlçe Milli Eğitime tahsis için gerekli talimatı verdiğini bize iletti. Bu konuda gösterdikleri duyarlılık için İlçe Başkanı Hakan Özgül’e ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e şahsımız ve Küçükyoncalı Mahalle sakinleri adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10