Nereden baksan özel, nereden baksan güzel

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Çerkezköy'de BSH Kavşağı'nda yapılan Atatürk silüeti görenleri şaşkına çevirdi. Her iki yönden de gündüz ayrı ?

Çerkezköy 27.04.2018 18:39:00 0
Nereden baksan özel, nereden baksan güzel

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy’e ayrı bir hava ve güzellik katan üç boyutlu Atatürk silüeti yapıldı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi BSH Kavşağı’na kaide yüksekliğiyle 9.5 metre olan üç boyutlu Atatürk silüeti büyük ilgi görüyor.    

 

ATATÜRK SİLÜETİ 9.5 METRE BOYUNDA

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi BSH Kavşağı’na yapılan ve 38 adet çelik boru üzerine yerden 60 santim yüksekliğinde,  4.70 metre uzunluğunda olurken kaide üzerine yüksekliği ise 8.70 yüksekliğinde olan Atatürk silüeti her iki taraftan da toplamda 9.5 metre yüksekliğinde üç boyutlu olarak inşa edildi.

 

3 BOYUTLU MODELLEME TEKNİĞİ İLE YAPILDI

 

Edinilen bilgiye göre çalışmanın 3 boyutlu modelleme tekniği ile yapıldığı ve kaidesine granit döşendikten sonra da ışıklandırma işleminin de yapılacağı, geceleri ışıklı olacağı belirtildi. BSH Kavşağı’na yapılan üç boyutlu Atatürk silüetinin yapımında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da katkısı bulunduğu belirtildi.

 

ÇERKEZKÖY’E AYRI BİR HAVA KATTI

 

 BSH Kavşağı’na yapımı dün tamamlanan üç boyutlu Atatürk silüetini çevre sakinleri ve buradan geçen vatandaşlar meraklı bakışlarla izliyor. Çevre sakinleri yapılan üç boyutlu Atatürk silüetinin Çerkezköy’e çok ayrı bir güzellik ve hava kazandırdığını belirttiler.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10