2.Amatör'de heyecan sürüyor

Tekirdağ 2.Amatör Kümede 11.hafta karşılaşmaları dört grupta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. A Grubu'nda Tekirdağ SüleymanpaşaAltınovaspor, B Grubu'nda AhimehmetGençlikspo

Çerkezköy 1.05.2018 18:08:00 0
2.Amatör

LİDER HAFTAYI BAY GEÇTİ

A Grubu’nda haftaya lider durumda giren Tekirdağ SüleymanpaşaAltınovaspor haftayı bay geçerken, ikinci sıradaki Çerkezmüsellimspor evinde Karacakılavuzspor’u konuk etti. Zorlu karşılaşma ise karşılaşmanın 41’inci dakikasında yaşanan olaylardan dolayı tatil edildi. Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Muratlı Halk Eğitimispor ise evinde Tekirdağ İdman Yurduspor’u konuk etti. Maça etkili başlayan Muratlı Halk Eğitimispor ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde coştu. İkinci devre tek kale bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekibin gollerini 56,63,79,88’inci dakikalarda Mert Keçeci, 59,74’üncü dakikalarda Bedirhan Bülbül ve 81 ve 84’üncü dakikalarda Hasan İnler kaydetti. Bu galibiyet ile Muratlı Halk Eğitimispor puanını sekiz yaparken, Tekirdağ İdman Yurduspor ise dört puanda kaldı.

ŞARKÖY YILDIZ GENÇLİKSPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

Ligde galibiyet ile tanışamayan Şarköy Yıldız Gençlikspor ise evinde üçüncü sırada bulunan Şalgamlı Gençlikspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça etkili başlayan ev sahibi ekip maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü sürdürdüğü karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile ligdeki ilk üç puanını alan Şarköy Yıldız Gençlikspor moral bulurken, Şalgamlı Gençlikspor ise 17 puanda kalarak ilk iki şansını zora soktu.

AHİMEHMET GENÇLİKSPOR GOLE BOĞDU

B Grubu’nda haftaya lider durumda giren AhımehmetGençlikspor evinde ligin dibinde yer alan Ergene Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip AhimehmetGençlikspor üst üste goller bularak üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip AhimehmetGençlikspor karşılaşmadan da 14-0 galip ayrıldı. Bu galibiyet ile AhimehmetGençlikspor puanını 24 yaparak liderliğini sürdürürken, Ergene Gençlerbirliğispor ise dokuzuncu hafta sonunda da puanla tanışamadı.

ESENSPOR İKİNCİ DEVRE AÇILDI

Haftaya ikinci sırada giren Esenspor ise deplasmanda Karadeniz Gençlikspor’a konuk oldu. Maça müthiş bir başlangıç yapan ev sahibi ekip Karadeniz Gençlikspor bulduğu golle öne geçti. Rakibi karşısında üstünlüğünü kabul ettiren ev sahibi ekip son dakikalarda bulduğu golle ilk devreyi iki farklı önde tamamladı. Rakibi karşısında ilk devre varlık gösteremeyen Esenspor ikinci devreye fırtına gibi başladı. 71’inci dakikada Murat Keleş’in golüyle farkı bire indiren Esenspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 85’inci dakikada Okan’ın golüyle beraberliği yakalayan Esenspor uzatma dakikalarında da Kaan’ın golüyle karşılaşmadan da 3-2 galip ayrıldı. Çok önemli bir galibiyet elde eden konuk ekip Esenspor puanını 22 yaparak ikinci sıradaki yerini korurken, ligdeki üçüncü mağlubiyetini alan Karadeniz Gençlikspor ise 18 puanda kaldı.

10 GOLLÜ MAÇTA GÜLEN KAZANDERESPOR

Ligin orta sıralarında mücadele eden Yazuzspor ile Kazanderespor 13 Kasım Sahası’nda üç puan mücadelesi yaptılar. Rakibine göre daha atak bir futbol ortaya koyan deplasman takımı Kazanderespor kaydettiği gollerle moral buldu. Kalan dakikalarda kalesinde iki gol görmesine rağmen rakip filelere sekiz gol kaydeden Kazanderespor karşılaşmadan da 8-2 galip ayrılıp puanını 12 yaptı. Ligdeki yedinci mağlubiyetini alan Yavuzspor ise dokuz puanda kaldı.

 

C Grubu’nda  haftaya lider giren Demirkaya Yenicespor deplasmanda on puanı bulunan Paşalanspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Paşaalanspor 8’inci dakikada Serdar’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk dakikalarda kalesinde gördüğü golün şokunu üzerinden atan konuk ekip Demirkaya Yenicespor karşılaşmanın 23’üncü dakikasında Emre’nin mükemmel golüyle eşitliği sağladı. İlk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Demirkaya Yenicespor’un üstünlüğü vardı. Rakibi karşısında sağlı sollu ataklar geliştiren konuk ekip Vedat’ın golüyle öne geçti. Büyük moral bulan Demirkaya Yenicespor son dakikalara doğru Aykut’un penaltısı ile farkı ikiye çıkardı Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Demirkaya Yenicespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Demirkaya Yenicespor bu galibiyet ile puanını 23 yaparak liderliğini sürdürdü.

TEKİRDAĞ GENÇLİKGÜCÜ SONRADAN AÇILDI

Lider Demirkaya Yenicespor’u amansız takip eden Tekirdağ Gençlikgücü evinde Çorlu Fenerspor’u konuk etti. Süleymanpaşa temsilcisi karşılaşmada 2-0 mağlup duruma düşmesine rağmen maçı 3-2 kazanmasını bildi ve şampiyonluğa göz kırptı. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Tekirdağ Gençlikgücüspor karşılaşmanın 15’inci dakikasında kalesinde kontra ataktan bir gol gördü. Rakibi karşısında beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde bir gol daha yiyerek iki farklı mağlup duruma düştü. Oyundan kopmayan ev sahibi ekip 40’ıncı dakikada Kadir Sevinç’in ayağından bulduğu golle farkı bire indirdi. İlk devresi konuk ekip Çorlu Fenerspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde ev sahibi ekip tek kale bir futbol ortaya koydu. 60’ıncı dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kadir Sevinç kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek skoru eşitledi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın kalan dakikalarında rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip arzuladığı gole ise 85’inci dakikada ulaştı. Günün başarılı ismi Kadir Sevinç şık bir vuruşla kendisinin ve takımının üçüncü golünü kaydederek maçın skorunu tayin etti. Tekirdağ Gençlikgücü bu galibiyet ile puanını 22 yaparken, Çorlu Fenerspor ise 14 puanla üçüncü sırada kaldı.

YILDIZ GENÇLİKSPOR BAY GEÇTİ

Yıldız Gençlikspor’un bay geçtiği haftada Çorlu Korespor evinde Çorlu Rumelispor’u konuk etti. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Çorlu Rumelispor karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılmasını bildi. Çorlu Korespor bu mağlubiyet ile 11 puanda kalırken, Çorlu Rumelispor ise puanını dokuz yaptı.

KAPAKLI BAŞAKŞEHİR KOLEJİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ ŞAMPİYON

Temsilcilerimizin yer aldığı D Grubu’nda ise Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü ligin tamamlanmasına üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Ligden çekilen Fevzipaşaspor’un karşılaşmaya çıkmaması sonucu karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan Kapaklı Başakşehir Koleji Gençlik ve Spor Kulübü puanını 33 yaparak ligin tamamlanmasına üç hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

HAFTANIN MAÇINDA GÜLEN YOK

Haftanın en önemli karşılaşmasında ise Kapaklı Kartalspor ile Karaağaçspor karşı karşıya geldi. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklı Kartalspor geliştirdiği ataklarda istediği golü bulamazken, kontra ataklarla gol arayan Karaağaçspor ise ileride çoğalamadı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Kapaklı Kartalspor puanını 23 yapıp ikinci sıradaki yerini korurken, Karaağaçspor ise 22 puanla üçüncü sırada yer aldı.

KIZILPINAR UZAYSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

Ligde ilk iki hedefinden şaşmayan KızılpınarUzayspor ise evinde Samsunlular Yaşar Doğuspor’u konuk etti. Müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada rakibine göre daha az hata yapan ev sahibi ekip KızılpınarUzayspor karşılaşmadan da 4-3 galip ayrılmasını bildi. KızılpınarUzayspor bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, ligde sekizinci mağlubiyetini alan Samsunlular Yaşardoğuspor ise yedi puanla altıncı sırada yer aldı.

KÜÇÜKYONCALISPOR GALİBİYET İLE TANIŞTI

Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan iki ekibin mücadelesinde gülen Küçükyoncalıspor oldu. Pazar günü Saray Sahası’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Küçük Yoncalıspor etkili başladı. Bir puanı bulunan rakibi Güngörmezspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Saray temsilcisi Küçük Yoncalıspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılıp ligdeki ilk üç puanını almasını bildi. Küçükyoncalıspor bu galibiyet ile puanını beş yaparken, 11’inci hafta sonunda da galibiyet ile tanışamayan Güngörmezspor ise bir puanla son sırada yer aldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10