45 deney, 76 proje ve 20 oyun sergilendi

Türkiye gelelindeki tüm Uğur Okulları'nda eş zamanlı düzenlenen Bilim Şenliği etkinliği Çerkezköy Uğur Okulları'nda da yapılan bilimsel çalışmaların sunumları, deneyler, atölye

Çerkezköy 3.05.2018 16:17:00 0
 45 deney, 76 proje ve 20 oyun sergilendi

KATILIM YOĞUN OLDU
 

Dün 14.00-17.00 saatleri arası yapılan Çerkezköy Uğur Okulları ‘Bilim Şenliği’ etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri,  Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, okul müdürleri, Çerkezköy Gümrük Müdürü Mahsum Bağırtan, Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.


BİLİM ŞENLİĞİ AÇILIŞ KURDELESİ AKAY PROTOKOL MENSUPLARIYLA BİRLİKTE YAPTI
 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından kurdele kesimi yapıldı. Çerkezköy Uğur Okulları ‘Bilim Şenliği’ açılışını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman  Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal,Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal ve okul müdürleri ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle kestiler. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Çerkezköy Uğur Okulları gönderdiği kutlama telgrafı da okundu. 


BAŞKAN AKAY STANTLARI TEK TEK GEZEREK ÖĞRENCİLERDEN BİLGİ ALDI
 

Açılış sonunda öğrencilerin  hazırladıkları deneylerin yapıldığı standları gezen Başkan Vahap Akay ve protokol mensupları öğrencilerden bilgiler aldı ve deneylerini izlediler. Başkan Akay öğrencilerin deneylerini çok ilginç bulduğunu ve her birinin ayrı bir özelliğinin olmasının yanında başarılı bir çalışma olduğunu belirterek öğrencileri bu çalışmalarından dolayı tebrik etti.


PROJEDE 100 ÖĞRENCİ GÖREV ALDI
 

  ‘Bilim Şenliği’ hakkında bilgi veren Çerkezköy Uğur Okulları  Ortaokul Müdürü  Tuğba  Zenginal,  “Türkiye’deki tüm Uğur Okulları’nda eş zamanlı olarak kutlanan bu ‘Bilim Şenliği’ gününde  Uğur Okulları Çerkezköy  Kampusu olarak ortaokul ve Anadolu lisesi öğrencilerimizin eğitim öğretim yılının başından bu yana kadar yaptıkları çalışmaları ‘Bilim Şenliği’ etkinliğimizde sergiledik.  Bilim Günü etkinliğimizin çalışmalarında 10 branşta 100 öğrencimiz görev aldı. 45 deney ve bunun 30 tanesi de canlı deney 76 proje ve 20 oyun hazırlandı. Başta fen bilimleri ve matematik branşları olmak üzere yabancı dilden sosyal bilimlere ve görsel sanatlara kadar bir çok branşta ürün ve çalışma öğrencilerimiz tarafından sergilendi. Uğur Okulları olarak STEM eğitim yaklaşımını baz alarak hazırladığımız, teknolojiyi ve atık malzemeleri kullanıp, öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri teoriden uygulamaya geçirerek oluşturdukları ve yeteneklerini sergilediler.Böylesine güzel bir çalışmaya imza atan, yeteneklerini sergileyen öğrencilerimize, her daim desteğini  hissettiğimiz uğurlu velilerimize ve öğrencilerimiz üzerinde büyük emeği ve desteği olan çok değerli öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.


Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10