3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi'nin katılımlarıyla kurulan ve Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından düzenlenen 3. LisansÃ

Tekirdağ 4.05.2018 16:22:00 0
3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi yapıldı

150 CİVARINDA   SÖZLÜ VEYA POSTER BİLDİRİ PAYLAŞILDI
 

Lisansüstü öğrencilerini bir araya getirebilmek amacıyla düzenlenen Lisansüstü Öğrenci Kongresinde TÜB üyesi üniversitelerde eğitim almış veya almakta olan lisansüstü öğrencilere ait 150 civarında   sözlü veya poster bildiri paylaşıldı. Rektörlük Konferans Salon’da düzenlenen kongrenin açılış töreninde TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Süha Özden, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ile lisansüstü öğrenciler katıldı.


"BURADAN ÇIKACAK BİLDİRİLERİN ÇOK DAHA FAYDALI EVRELERE GİDECEK"
 

Açılış konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Akademisyenliğin başlangıcı olan, yüksek lisans ve doktora çalışmalarının değerlendirileceği bu kongreler bizler için bir mihenk taşı. Buradan çıkacak bildirilerin çok daha faydalı evrelere gideceğine inanıyorum. Bu vesileyle kongrenin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.


"TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLECEK EN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTE"
 

TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Çanakkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden ise; “Trakya Üniversiteler Birliği olarak 3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi'ni gerçekleştiriyoruz. TÜB, dört üniversitenin bir arada olduğu belki de Türkiye’ye örnek olabilecek en önemli üniversite birliklerinden biri. Kurulduğundan bu yana kongre, panel, konferans gibi pek çok etkinlik düzenlendi. Ortak projeler yürütülüyor. Bu vesileyle bugün 3.sünü düzenlediğimiz bu kongrenin ben her şeyden önce başarılı geçeceğini inanıyorum.” dedi.


"HİPOTEZLER, TEZLER ORTAYA KOYUYORUZ"
 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise tarafsız gözlem ve sistematik deney yoluyla bilgiye ulaşmanın önemine değinerek “Farabinin dediği gibi doğrudan başlayarak yanlışa uğrama uğraşında hepimiz yılmaz biçimde mücadele ediyoruz.  Hipotezler, tezler ortaya koyuyoruz. Bu tezlerimiz sınıyoruz. Bu bilgi ve bulguların kongreler aracılığıyla yayılmasını sağlamak.” dedi. Prof. Dr. M. İhsan Soysal “TÜB’ün  lisansüstü çalışmaları geniş kitlelere yaymak, onlarla bilgileri paylaşmak amacıyla düzenlediği 3. Lisansüstü Öğrenci Kongresi'nin, bilginin sırça köşkten çıkarak halka yayılmasına ön ayak olmasını diliyorum” dedi.  Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Program, katılımcıların Rektörlük Fuaye alandaki yazılı poster ve sunuları gezilmesi ile devam etti.


Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10