"Emeklinin sesiyiz diyen hükümet nerede"

Çerkezköylü emekli iş adamı Erol Göre borcu nedeniyle emekli maaşının 1/3'un kesildiğini belirterek; "Hükümet bir süre önce emeklinin sesiyiz, emekliden borcu nedeniyle maaşına haciz gelmeyecek

Çerkezköy 4.05.2018 18:19:00 0
"Emeklinin sesiyiz diyen hükümet nerede"

EMEKLİ MAL SAHİBİ OLMAK İÇİN BORCA GİRMİŞ OLABİLİR
 

Erol Göre, borcu nedeniyle emekli maaşının 1/3’ün kesildiğini ve hükümetin emeklinin borcu nedeniyle emekli maaşından kesinti yapılmayacağını ifade ettiğini  belirterek, “Tüm emeklilerin sesi olmak için başıma gelen durum  hakkında açıklama yapmayı uygun buluyorum. Emekliler borcu icra takibi yapılmayacağı için ve mal sahibi olmak için borca girmiş olan emekli arkadaşlarıma kötü haberi üzülerek veriyorum. SGK 5510 Sayılı Kanu’nun 93. Maddesindeki değişiklikle Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olanlara icra takibi başlatmıştır. 2 bin 266 TL olan emekli maaşımdan borcum nedeniyle 819 TL kesildi. Böyle tam ikramiyelerin verileceği zamanda emeklinin sevinçlerini kursaklarında bırakan hükümete üzüntülerimi ve kaygılarımı bildiririm. Torba yasada af çıktığı zamanda ve  seçime az bir süre kala borcu bulunan emeklilere bu icra takibinin başlatılması bizleri çok üzmüştür. Hükümet menfaati için bu uygulamadan  ivedilikle vazgeçmelidir.”dedi.


EMEKLİNİN MAAŞINA GÖZ DİKİLDİ
 

Göre; “Çok üzgünüz. Günün yaşam koşullarında aldığı emekli maaşıyla zor geçinen emeklinin maaşına göz dikilmesin. Hükümet yetkililerinden bu yeni düzenlemeyi acilen tekrar gözden geçirerek torba yasadaki af kanununa göre tekrar ayarlama yaparak gerekli düzenlemeyi yapmasını talep ediyoruz. Biz emeklileri öldürmeyin, lütfen yaşatmaya çalışın. Çünkü tüm muhalefet ve diğer parti liderleri de emekliden borcu nedeniyle maaşına haciz gelerek kesilmesini doğru bulmuyor” ifadelerini kullandı.


Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10