Artovalılar ve Köyleri Derneği açılışına yoğun ilgi

Artovalılar ve Köyleri Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin  Akay-Tunalı İş Merkezi'ndeki dernek binasının açılış töreninde konuşan Çerkezköy Belediye BaşkanÄ

Çerkezköy 6.05.2018 18:42:00 0
 Artovalılar ve Köyleri Derneği açılışına yoğun ilgi

Artovalılar ve Köyleri Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin  Akay-Tunalı İş Merkezi’ndeki dernek binasının açılışı yoğun bir katılımla yapıldı.
 

KATILIM YOĞUN OLDU
 

Dün saat 14.15’te yapılan açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Artova Belediye Başkanı  Lütfü Yalçın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık ve ilçe yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve ilçe yönetimi, Ak Parti Artova İlçe Başkanı Devran Zeytin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Çitil, AK Parti 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz, Av. Ercan Üçel, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Aday Adayları Koray Önsel, Hakan Beceren, Artova mahalle muhtarları, Sivil toplum kuruluşları yöneticileri, Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı  Erkan Serdaroğlu ve dernek yönetimi ile dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


"ÇERKEZKÖY VE ARTOVA’NIN KARDEŞ ŞEHİR OLMASINI İSTİYORUZ"
 

Törende ilk konuşmayı Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Serdaroğlu yaptı. Serdaroğlu; “ Bugün derneğimizin açılışına gelerek bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akkay’a bizlere her zaman destek veren ve derneğimizin kurulmasında katkı sağlayan Artova Belediye Başkanımız Lütfü Yalçın’a, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık ve yönetimine, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve ilçe yönetimine, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve ilçe yönetimine Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz, Koray Önsel, Av. Hakan Beceren ve muhtarlarımız ile tüm misafirlerimize ve katılanlara çok teşekkür ediyorum. Artovalılar olarak biz burada yaşamımızı sürdürdüğümüz ilçemiz Çerkezköy’e katkı ve destek vermek için dernek çatısı altında bir araya geldik. Biz Artova ile Çerkezköy’ün kardeş şehir olmasını istiyoruz. Hazır iki belediye başkanımız da buradayken bunu gerçekleştirsinler.”dedi.


"ÇERKEZKÖY İNSANLARIN BULUŞMA NOKTASI"
 

Ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da, “Öncelikle Artova İlçesi ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy 81 ilimizden gelen insanlarımızın buluşma noktası ve aynı zamanda ülkemizin mozaiği. İnsanlarımızın burada buluşmasının en büyük etkeni de kentimizin bir sanayi kenti olmasıdır. Kentimizdeki hemşeri derneklerini önemsiyoruz. Çerkezköy kültürlerin yaşayacağı bir kent olma yolunda da önemli bir kent  olmuştur. Tokatlıların, Artovalıların bu dernek çatısı altında buluşması Çerkezköy’ün birlikteliğine renk katacaktır. Biz aynı pazarda alışveriş yapıyoruz, aynı kahvede buluşuyoruz. Çocuklarımızı evlendirerek akraba oluyoruz. Çerkezköy’de sen ben yok. Kardeşlik var. Artova’dan buraya gelen hemşerilerimizi yalnız bırakmayan Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın’a da kentimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Derneğin Artovalılara ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.



"ARTOVALILARI VE KÖYLERİNİ BİR ÇATI ALTINDA BULUŞTURDUK"
 

Başkan Akay’dan sonra Artova Belediye Başkanı Lütfi Yalçın konuştu. Yalçın, “Kendileri burada olup, yürekleri ana ocağında olan hemşerilerimizi muhabbetle kucaklıyorum. Bu oluşuma biz Artova’da ana ve baba ocağında başladık. Ekmeklerini bu ilçede arayan ve nüfus yoğunluğu olan hemşerilerimiz Artovalılar ve köylerini bu dernek çatısı altında buluşturduk. Gördüğüm kadarıyla şu anki dernek binası yetmiyor. Daha büyük yer lazım olduğunu gördük. İnşallah o da olacak. Biz her zaman Artovalılar ve köyleri derneğimize gerekli desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Biz bugün burada Artovalı muhtarlarımızla birlikte geldik. Çerkezköy belediye başkanımızın da dediği gibi Çerkezköy gerçekten Türkiye’nin bir mozaiği. Burada 81 ilden gelen insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde kardeşçe ve dostça yaşadığını görüyoruz. Derneğimizi Çerkezköy’e Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


BAŞKANLARA PLAKET VERİLDİ
  

Yapılan konuşmaların ardından Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın, Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Serdaroğlu’na  Artova tren istasyonunda çekilen buharlı tren tablosunu hediye etti. Ardından da Dernek Başkanı Erkan Serdaroğlu da derneğe yaptıkları katkı ve destekleri nedeniyle birer plaket hediye etti.


Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10