Belediyeden Naim Süleymanoğlu'na vefa

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün gerçekleştirilirken, komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlandı. CHP'li meclis üyelerinin verdiğ

Çerkezköy 7.05.2018 19:27:00 0
Belediyeden Naim Süleymanoğlu

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye meclis toplantısında Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı görüşüldü. Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun okunmasının ardından 2017 Gider Bütçesi’nin 132 milyon 200 bin TL tahmin edildiğini ve bir önceki yıldan 6 milyon 212 TL’lik yapılan devir ile toplam 140 milyon 200 bin 212 TL’lik ödenek verildiği ve 137 bin 64 TL olarak gerçekleştiği belirtilerek, Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 98 olduğu bilgisi verildi. Aynı şekilde Gelir Bütçesi’nin de 132 milyon 200 bin TL olarak tahmin edildiği yıl içerisinde 141 milyon 566 bin 593 TL tahakkuk ettiği ve tahakkuk oranının yüzde 105 olduğu, yıl içerisinde 131 milyon 5 bin 600 TL brüt gelir, 129 milyon 491 bin 140 TL net gelir gerçekleşmiş, gerçekleşme oranı yüzde 96, tahsilatın toplam tahakkuka oranının ise yüzde 80 olduğu belirtildikten sonra oylama yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çerkezköy Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi oy çokluğu ile kabul edilirken, yeni meclis üyesi olan Nevzat Teker, çekimser oy kullandı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün huzur hakkı ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 39’uncu madde uyarınca belediyeye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri miktarında huzur hakkına ödenmesine komisyonumuzca oy birliği karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu karar da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerde bulunan 7 adet Belediye hissesinin satışı görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

 

YÖNETMELİĞE İLAVE YAPILMASI KABUL EDİLDİ

 

Gündemin 4. Maddesinde Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen ‘Spor Kulüpleri Nakdi Yardım Tutarlarının Tespiti ve Mevcut Yönetmeliğe İlave Madde Eklenmesi’ hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin de oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi mülkiyetinde bulunan muhtelif taşınmazların satışının yapılması görüşülerek, 7 adet taşınmazın açık arttırma suretiyle satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi AK Partililerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

“İLLER BANKASI’NDAN ÇEKECEĞİNİZ KREDİLERE EVET DİYECEĞİZ”

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün Kızılpınar’daki yol ve üst yapı çalışmaları için bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşüdoğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, komisyon yaptığı bilgilendirmede “ Belediye Başkanına yetki verilmesine Serdar Ürkmez, Binali Etyemez ve Taner Bahar evet oyu kullanmış, Melek Şen ve Seyithan Caferoğlu İller Bankası faiz oranını aşmamak kaydı ile evet oyu kullanmış olup oy birliği ile kabul edilmiştir” ifadelerini kullandı. İlgili gündem maddesiyle alakalı konuşan AK Partili meclis üyesi Seyithan Caferoğlu “ Bu zamana kadar İller Bankası’ndan çektiğiniz kredilere evet dedik. Bugün de sadece iller bankasından çekeceğiniz krediler için evet dedik” diye konuştu.

 

İSMİ YAŞAYACAK

 

Gündemin bir diğer maddesinde İstasyon Mahallesi 206 ada 47 ve 49 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi ve Kızılpınar Mahallesi 709 ada 13 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin son maddesinde yer alan 7 Cumhuriyet Halk Partili  Meclis Üyesinin verdiği önerge doğrultusunda Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları’nda yapılan 14 bin 200 metrekarelik park ve yeşil alana Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu rekortmen halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmesi talebi belediye meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Vahap Akay “ Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcumuz olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun ismini Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları’nda yapılan 14 bin 200 metrekarelik park ve yeşil alana vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10