Karaağaç kameralarla izlenecek

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan 'Halkla Buluşma Günleri' kapsamında Kapaklı Kazım Karabekir Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ceylan, dile getirilen sıkÄ

Kapaklı 8.05.2018 19:05:00 0
Karaağaç kameralarla izlenecek

Dün Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanede saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Karaağaç Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Çetin, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan, belediye meclis üyeleri Metin Kanat, Ender Dubaz, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

“BUGÜN ASIL SÖZ SİZLERDE”

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “ Biz 15 günde bir çeşitli mahallerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve dertlerini dinleme fırsatı buluyoruz. Bugün de sizlerle bir aradayız. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Mahallenizin ve sizlerin sorunlarını bire bir dinleyip neler yapabiliriz diye istişare edeceğiz. Bugün asıl söz sizlerde” diye konuştu.

 

“KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAMERA İLE İZLENECEK”

 

Vatandaşlardan gelen “ Mahallemizde kameramız yok. Giriş ve çıkışlarda kamera olursa daha güvenli hale geliriz. Ayrıca mahallemize sahipsiz köpekleri bırakıyor” talebi dinleyen Vali Ceylan “ Geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanımız Tekirdağ’a geldiğinde muhtarlarımızın talebi olmuştu. Bakanlığımız ödenek gönderdi. Karaağaç Mahallesi’ne o kamera sistemini faaliyete geçireceğiz. Mahallenin giriş çıkışları ve belli noktalarına kamera koyacağız. Projeyi hazırladık ve ihaleye çıkartacağız. Sorunlu mahallerde gerekli tedbirleri almak istiyoruz. Bu köpekler bütün bölgenin meselesidir. Kırsal mahallelere bırakılıyor. Bununla ilgili belediyeler sorumludur ve barınakların yapılması gerekiyor. Bölgemizde de barınak sıkıntısı var. Bu konu da hassas olacağız” dedi.

 

JANDARMAYA TALİMAT VERDİ

 

İsmail Balkan isimli vatandaşın iş isteğini geri çevirmeyen  Vali Mehmet Ceylan konuyla ilgili Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan’a talimat verdi. Hafriyat kamyonlarının şehir içinde güvenliği tehlikeye düşürdüğüne dair sıkıntının iletilmesi üzerine Vali Ceylan “ Bununla ilgili UKOME’den karar çıkmış. Hafriyat kamyonları şehir içine giremeyecek. Bununla ilgili jandarmaya talimat verdim” diye konuştu. Vatandaşların mahalleye yakın bir fabrikanın sabah saatlerinde zehir saldığını ve bununla ilgili herhangi bir önlem alınmadığını bildirmesi üzerine konuşan Vali Ceylan, en kısa süre içerisinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerini ölçüm almak için yönlendireceğini kaydetti.

 

“EN ÖNEMLİ SORUN HASTANEDİR”

 

Vatandaşların “ Mahallemize kamu binalarının gelmesini istiyoruz. Esnaflarımıza da hareketlenme olacaktır. Mahallede bankamatik sorunu da var. Kapaklı Devlet Hastanesi’nde yeterli sayıda doktor yok. Çerkezköy Devlet Hastanesine gidiyoruz ama sıra bekliyoruz. İnsanlarımız muayene olmadan evlerine geri dönüyorlar” taleplerini dinleyen Ceylan “ Kapaklı halkının en önemli sorunu hastanedir. Bununla ilgili Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile protokol imzaladık. Kapaklı Kazak Gölü’ne giderken 70 dönümlük arsa tahsisini yaptık. Bunun projesi hazırlanıyor. 100 yataklı devlet hastanesi projesini bitirmek üzeriyiz” dedi.

 

“ANADOLU LİSESİ KAZANDIRACAĞIZ”

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’a ziyaretinden ötürü teşekkür eden Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan “ Mahalle olarak en önemli sorunuz kamera sistemiydi. Sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Karaağaç Mahallesi’nin bir lise ihtiyacının olduğunu öğrendiğini kaydeden Vali Ceylan “ Mahalleye bir Anadolu lisesinin açılmasının kararını verdik. Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dört sınıfımız Anadolu lisesi eğitimi görüyor. Önümüzdeki yıl Anadolu lisesini mahalleye kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

 

“GÜZERGAH TALEBİNİ HALLEDECEĞİZ”

 

Bazı vatandaşlar ise yolların bozukluğundan şikayet ederken, Kapaklı Belediye Başkan ,Vekili Kemal Kenar ise “ Yolların asfalt ihalesini yaptık. Mayıs sonu ya da Haziran başında asfaltlama çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu. Vatandaşların “ Kapaklı Devlet Hastanesi’ne gittiğimiz zaman mahalleye geri dönüş yapamıyoruz. Vatandaşlar olarak çok mağduruz. Gidişimiz var ama dönüşümüz yok. Bununla ilgili güzergah bulunmuyor” talebini de cevaplayan Vali Ceylan “ Kaymakam Mehmet Yüzer’e talimat verip UKOME’den kararın hızlı bir şekilde çıkartılmasını isteyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde Kızılpınar Mahallesi’ne de gittiğimizde vatandaşlarımızın güzergah ile ilgili sıkıntıları vardı. En kısa zamanda bu talebinizi hayata geçireceğiz” dedi.

 

“YEREL YÖNETİMLERLE BU İŞİ YÜRÜTMEYE GAYRET EDECEĞİZ”

 

Kapaklı’da vatandaşların huzuru için çalıştıklarını kaydeden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Eskiden bu mahallemiz Karaağaç Mahallesi’ydi şimdi ise Kazım Karabekir oldu. Kapaklı gerçekten genç bir ilçedir. Vatandaşlarımızın sağlık ve eğitim konusundaki sıkıntılarını sizlere iletiyoruz. Bu sorunlarımız sizlerin destekleriyle çözülecektir” diye konuştu. Yeni oluşan ilçenin sıkıntılarının olduğunu kaydeden Vali Ceylan “Bu ilçemize hizmetlerin hızlı gelmesi gerekiyor. Kapaklı’nın 112 bin nüfusu var. Nüfusun da daha da artma ihtimali var. Sağlık, eğitim ve diğer hizmetlerin sunumunda vatandaşın talebi var. İnşallah yerel yönetimlerle beraber bu işi yürütmeye gayret edeceğiz” dedi.

 

“KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

 

Mahalledeki uyuşturucu kullanımı ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasıyla ilgili talebi de tek tek not alan Vali Ceylan “ Bugün sizlerle bire bir sohbet etmek güzel oldu. Bazı sorunları yerinde görerek, burada istişare ettik. Kamuya düşen konuları ben kendim bizzat takip edeceğim. Yerel konuda resmi yazışmalar yapacağız ve bunların da takipçisi olacağız. Bizim için önemli olan aldığınız hizmetin kalitesini artırmaktır. Hızlı bir büyümenin vermiş olduğu sancılar ve sıkıntılar var. Amacımız insanımıza en iyi şekilde hizmet sunabilmektir. Bunun gayreti içindeyiz ve bunu da başaracağız. Uyuşturucu meselesi çok önemli bir konudur. Bizler bu konuyla ilgili de ciddi mücadele yapıyoruz. Güvenlik güçlerimizle, sağlık ekiplerimizle, STK’larla birlikte muhtarlarımızı uyarıyoruz. Bununla ilgili belli bir mesafe kat ettik. Uyuşturucunun kökünü kazımak zorundayız. Gelecek nesillerimize korumamız için onları bağımlılık ve uyuşturucudan kötü alışkanlardan korumamız gerekiyor. Sağlıklı nesiller yetiştiremedikten sonra başarılı olamayız. Bu konu hassas ve önemlidir. Burada ciddi bir çalışma sizlerin desteği olmadan yapamayız. Siz bize destek olacaksınız. Emniyet güçlerine destek olursak gençlerimizi koruruz hem de yeni çocuklarımızın kötün alışkanlığına alışmasına engel oluruz” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’YA KGYS GELİYOR”

 

Kapaklı’ya Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) sistemini hayata geçireceklerini kaydeden Ceylan “ Bununla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ödeneğimizi tahsis ettik. Çalışmaları da bitirdik. Haziran ayı itibariyle Kapaklı merkezde kameralar faaliyete geçecektir. İlçe merkezinin giriş ve çıkışları 24 saat izlenecek. Sizlerle birlikte burayı yöneteceğiz. Bir sıkıntı gördüğünüzde 155-156’yı arayınız. Arkadaşlar sizle ilgilenmez ise hesabını biz sorarız” dedi.

 

KADERİNE TERK EDİLEN CAMİYİ İNCELEDİ

 

Programda Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan günün anısına Vali Ceylan’a Karaağaçspor’un formasını hediye etti. Vali Ceylan ve beraberindekiler toplantının ardından Karaağaç Mahallesi’nde kaderine terk edilen tarihi camiyi inceledi. Ceylan, 1900’lı yıllarda Sultan Abdülhamit Han döneminde restore edilen, 1995 yılında çıkan yangın sonunda kullanılmaz hale gelen ve kaderine terk edilen cami için yetkililerden bilgi aldı. Caminin bulunduğu alanın 218 hissedarı olduğunu kaydeden yetkililer camiye restorasyon yapmak için kurumlara yazılarak yazıldığını ancak herhangi bir cevabın gelmediğini kaydettiler. Vali Ceylan’da bu konuyla ilgili bizzat ilgileneceğini ifade etti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10