''Komşu coğrafyamızı takip etmek zorundayız''

Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ve Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğluâ

Tekirdağ 9.05.2018 17:11:00 0

Konferansta açılış konuşmasını yapan BALKAM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, “Öncelikle Balkan çalışmalarının ülkemiz ve üniversitemiz için önemini vurgulamak istiyorum. Balkanlar, Türkiyenin sınırdaş olduğu coğrafyadır. Balkanlar Türkiye için olduğu kadar Türkiye de Balkanlar için büyük stratejik bir öneme sahiptir. Komşu coğrafyamızı geçmişiyle günümüzle ve geleceğiyle tanımak, araştırmak, incelemek ve takip etmek zorundayız.” dedi.

 

TÜRK TARİHİ'NDE BALKANLARIN ÖZEL BİR YERİ VARDIR

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu ise “Balkanların Türkiye acısından önemi büyüktür. Balkanlar Türklerin tarihte hem askeri hem siyasi hem de kültürel bakımdan en büyük ilerlemeyi gerçekleştirdiği bir coğrafyadır. Türklerin balkanlarda ki varlığı, günümüzde ki Türk devletinin varlığı ve gelişmesinin de alt yapısının dayanağını oluşturmuştur. Bu nedenle Türk tarihinde Balkanların özel bir yeri vardır. Türkler, Balkanlarda imparatorluğun yükselişini ve dünya hakimiyetini görmüş ve yaşamışlardır” dedi. Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu’na günün anısına hediye verdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10