Kimyasal atık alarmı!

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Şimşir Sokak'ta çöpün yanına bir kamyonun kasasından çuvalla bırakıldığı iddia edilen kimyasal madde mahalleyi alarma geçirdi. Çuval içerisindeki maddenin kimy

Çerkezköy 10.05.2018 21:28:00 0
Kimyasal atık alarmı!

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Şimşik Sokak üzerinde bulunan çöp konteynerinin yanına gelen plakası alınamayan kamyon iddiaya göre kasasında bulunan çuvalı boşaltarak olay yerinden ayrıldı. İçi dolu  çuvaldan şüphelenen vatandaşlar durumu hemen polis ve belediye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve belediye yetkilileri kimyasal atığın menşeini tespit etmek için çalışma başlatırken, kimyasal maddenin bulunduğu yere şerit çekerek çevre güvenliği aldı. Öte yandan, atıkların zehirli ya da radyasyonlu olması ihtimalinin de incelendiği, alınan numunelerden çıkacak sonucun beklendiği öğrenildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, kimyasal maddenin bulunduğu çuvalı bırakan kamyonun bulunması için mahallede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

 

 

ÇERKEZKÖY’Ü GÜNLERCE ETKİSİ ALTINA ALMIŞTI

 

 

Öte yandan2017 yılı Şubat ayında Çerkezköy Beyazsu Sokak üzerinde bulunan kanalizasyona iki tanker tarafından dökülen kimyasal maddenin kokusu ilçe merkezini günlerce etkisi altına alırken, koku nedeniyle Çerkezköy’de bir okulda da eğitime ara verilmişti. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerinden günlerdir yaptığı incelemede, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan özel bir firmaya ait tekstil kimyasalları üreten bir fabrikaya ait tankerlerin atıklarını bölgeden geçen kanalizasyon hattına rögar kapaklarını açarak döktüğünü belirlemiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olayla ilgili yürüttüğü soruşturmanın ardından kimyasal atığı bertaraf tesislerine göndermek yerine kanalizasyona boşaltan firmanın sahiplerine endüstriyel atığın arıtıldığının kontrolünü yapmadığı gerekçesiyle 3 milyon TL, atığı tanker ile kanalizasyona boşaltan firmaya ile 212 bin lira para cezası uygulamıştı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10