AKAY KIZILPINAR MAHALLESİNE MÜJDELERLE GELDİ

Mahalle toplantılarına Kızılpınar Mahallesi'nde devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi'nde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla

Çerkezköy 10.05.2018 21:32:00 0
AKAY KIZILPINAR MAHALLESİNE MÜJDELERLE GELDİ

Mahalle toplantılarını Fatih Mahallesi’nde başlatan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki akşam da Kızılpınar Mahallesinde devam ettirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, göreve geldiklerinden beri yaptıkları çalışmaları mahalle sakinlerine anlattı. Kızılpınar mahallesinde 2014 yılı başında içme suyu hattı geçip dolgu yapıldıktan sonra teslim aldıklarını kaydeden Akay “ Uzun süre bu çalışmanın traşe tamirleri ile uğraştık. Yağmurlarda derin çukurlar oluştu. Bunun nedeni ise açılan toprağın geri doldurulmasıdır. 14 Temmuz 2016 yılında maliyeti 11 milyon TL’yi bulan kanalizasyon inşaatı temelini TESKİ ile beraber attık. 20 aylık süre zarfında Kızılpınar’da tüm sokaklarımızda 74 kilometre kazı yapıldı ve 3 bin metre civarında ise yağmur suyu inşaatı yapıldı. Mahallemizde alt yapı çalışması yüzde 95-96 seviyelerine ulaştı. Tamamlanan yerler parsel bağlantıları yapıldıkça teslim ediliyor” diye konuştu.

 

 

“15 MİLYON KREDİ İLE YAPACAĞIZ”

 

 

Kızılpınar Mahallesi'nde 260 sokağın ve 15 caddenin bulunduğunu kaydeden Akay “ bugüne kadar beton ve asfalt yol yapılan sokak sayımız 75 olurken, 45 sokağımızda ise çalışmalar devam ediyor. Bu sokaklarımızda çalışmalar bir ay içinde tamamlanacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 120 sokağımız hazır hale gelecek. Geriye ise 140 sokağımız kalacak. 140 sokağın asfalt çalışmalarını tamamlamak üzere geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Belediye meclisinden yetki aldık. İller Bankası’ndan 15 milyon TL kredi isteyip kapılarını çaldık. 1.5 ay cevap bekledikten sonra olumlu cevabın gelmeyeceğini gördüğümüz için meclisimizden bu ay özel bankadan kredi almak için yetki aldık. Dosyamızı hazırladık ve ihale dosyamızı da bitirdik. Haziran ayı başında ihaleyi yaptıktan sonra ayın ortalarına doğru 140 sokağımızda asfalt çalışması gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

5 CADDEDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANACAK

 

 

Akay “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 15 caddesinin sekizini ise sıkılaştırmış beton yol yaptı ve bazılarının üstüne ise asfalt atıldı. Terzi caddesinin yüzde 30’u, Hürriyet caddesinin ise yüzde 80’i tamamlandı. Kalan 5 caddenin de ihalesi Cuma günü tamamlanırken, Haziran’dan sonra 1.5 ay içerisinde bu 5 caddedeki çalışmalar tamamlanacak.Yaz sonunda kadar mahallede yol sıkıntısı bitecek. İhalesi tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Parkımızı Çerkezköy’de ki park ve yeşil alanlar gibi yapacağız.

 

 

“IŞIKLANDIRMA İÇİN 180 BİN TL ÖDEDİK”

 

 

Göreve geldiklerinden itibaren KızılpınarKocameşe piknik alanında düzenleme yaptıklarını kaydeden Akay “ Mahallemize jandarma yeri temin edip konuşlanmasını sağladık. Eski Kaymakamımıza bu konuyu ilettiğimizde fazla üstüne düşülmedi. Bu jandarma binasının yapılmasında büyük emekleri olan Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a teşekkür ediyorum. Mahallemiz 24 saat jandarma ekipleri tarafından izleniyor. Ayrıca Çerkezköy-Kızılpınaryolunu aydınlattık. İlk olarak bu yola kaldırım yapalım istedik ama Karayolları buna izin vermedi. Ardından aydınlatma işine de izin vermeyip bizden 180 bin TL istedi. Bizde sizin vergilerinizle belediye bütçesinden 180 bin TL ödedik. Yeri ihaleye çıkarttık ve iki milyonluk yatırımla o yolu aydınlattık. Bu çalışma Çerkezköy’e de Kızılpınar’a da çok yakıştı. Kızılpınar’a yapılan Kapalı Pazar alanı Haziran ayı içinde hizmete açılacak. Ayrıca Kızılpınarmahallesine  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ’11 İlçeye 11 Okul Projesi’ kapsamında 21 derslikli bir okul yaptı” dedi. 

 

 

ATIKSULAR ARTIK ARITMAYA GİDECEK

 

 

14 Temmuz 2016’da Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonu ve Kızılpınar altyapısı için 27 milyon TL’lik bir çalışma başlatıldığını belirten Akay “  Bu hat ile Çerkezköy’ün atık suları artık derelere akmayacak. Atık sular, DSİ tarafından 30 milyon TL bedel ile yapılan fakat parasının TESKİ tarafından ödeneceği Atıksu Arıtma Tesisine giderek arıtılacak. Bununla birlikte Kızılpınar’daki altyapı çalışmalarında da yüzde 95, 96’lar seviyesine gelindi. Haziran ayında açılışı olacak. 11 milyonluk kanalizasyon altyapısı, 3 milyon TL’lik ise yağmur suyu hattı yatırımı yapıldı. Toplamda 80-90 kilometre kazı yapılmış olacak” diye konuştu.

 

 

KIZILPINAR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİMİZİ AÇTIK

 

 

Akay “ İlkiniVeliköy Mahallemizde açtığımız Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallemizde devam ettik. Kızılpınar’da daha önce terör örgütüne teslim edilen binayı alıp, düzenleyerek Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açtık. İçerisinde mahalle evi, bilgisayar odası, kütüphane, el ele butik mağazamız, düğün salonumuz, konferans salonumuz ile hizmet veriyoruz. Mahalle evlerimizde açtığımız kurslara kadınlarımızın gösterdiği yoğun katılım bizleri çok mutlu ediyor. Kadınlarımız burada aldıkları eğitimler sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor” dedi.Akay, toplantının sonuna doğru Kapaklı-Çerkezköy Pınarça üçgeninde kurulması planlanan kömürlü termik santralin bölgeye vereceği zararları anlattı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10