Çakı gibi asker oldular

Çerkezköy ve bölgede ikamet eden fakat fiziksel engelleri nedeniyle askerlik görevini çok istemelerine rağmen yerine getiremeyen 38 engelli vatandaş dün bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yerine getirmenin mut

Çerkezköy 11.05.2018 19:34:00 0
Çakı gibi asker oldular

Sabah saatlerinde 5.Kolordu Komutanlığına bağlı Çorlu 105’inci Topçu Alayına Çerkezköy’den 14 olmak üzere toplam 38 engelli askere burada askerlik hakkında temel eğitimler verildi. Bir günlük temsili askerlik töreninin ardından 38 engelli asker için öğlen saatlerinde yemin töreni düzenlendi.

 

 

HEP BİRLİKTE YEMİN ETTİLER

 

 

Saygı duruşu ve askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 38 engelli vatandaş yanlarındaki rütbeli askerler eşliğinde tören alanına geldi. Engellilerin yemin ettiği törende duygulu anlar yaşandı. Bir günlük askerler, yemin töreni sonrasında terhis belgelerini Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'tan aldı.Askeri birliklerin ardından engelli askerlerin geçiş seremonisi ile sona eren törende, engelli vatandaşlar aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

KINALARI YAKILDI

 

 

Çerkezköy’den bir günlük temsili askerlik yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy ŞubesiÖmer Koçak, Sezer Bilgin, Ahmet Bulut, Abdulaziz Azizoğlu, Hakan Karabulut, İbrahim Fethi Işık, Kazım Çat, Kudret Açıkgöz, Muhammet Bayaz, Ali Gül, Cengiz Can Çil, Recep Kaya, Agah Tüccar, Mehmet Çevik için önceki akşamda dernek binası önünde kına gecesi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan gecede özel insanlar ve aileleri gönüllerince eğlendiler. Gecede konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya hiçbir engelli kişinin engelli olmayı istemediğini belirterek bazı engellerin fiziki nedenlerden, bazılarının da hastalık ve kazalar nedeniyle meydana geldiğini ifade etti. Çetinkaya: “Yaşadığımız bu gün bizim için çok önemlidir. Artık bir arada olabilme imkânı bulabiliyoruz” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10