Çevre düzenlemesini Çerkezköy Belediyesi yapacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca ihalesi yapılan Kavak Dere 2. Etap ıslah çalışmaları başladı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize

Çerkezköy 15.05.2018 12:21:00 0
Çevre düzenlemesini Çerkezköy Belediyesi yapacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan Kavak Dere 2. Etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

 

KAVAK DERE 2. ETAP ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Kava Dere’nin 1. Etap çalışmaları kapsamında 2 kilometrelik kısmın ıslahının yapıldığını, sanayi kuruluşlarının kaçak deşarjlarının önüne geçildiğini ifade eden Akay; ‘’ “İlk etap çalışmasının ardından 1 kilometrelik Kavak Dere 2. Etap ıslah çalışmaları başladı. Yapılan ilk etap çalışmasının ardından Kava Dere artık daha temiz ve kokusuz akıyor. İkinci etabın da tamamlanması ile Kavak Dere temiz, berrak ve kokusuz akacak” dedi.

KASIM AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Akay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni birbirinden ayıran Kavak Dere’de geçtiğimiz yıl 1. Etap ıslah çalışmasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını belirterek; “Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabının ihalesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı, yer tesliminin yapılmasının ardından çalışmalar üstlenici firma tarafından başlatıldı. Yaklaşık 1 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nin 2. Etabında Kavak Dere’nin taban genişliği 5 metre, tavan yüksekliği 3 metre olacak ve derenin içerisi betonarme U kanal şeklinde olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kavak Deresi 2. Kısım İnşaatı ve Çeşitli Dere Islahı Yapım İşleri’ adı altında 5 milyon 641 bin TL ile ihale edilen çalışmalar kasım ayına kadar tamamlanacak’’ dedi.

  ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAPACAK

Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kavak Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağını belirten Akay, hem Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin pis kokudan ve yaz aylarında sinekten kurtulacağını, hem de Kava Dere yürüyüş yolları, oturma alanları ile güzel ve modern bir hal alacağını belirtti.

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10