"Yargıya gitmekle en doğru kararı verdim"

Çerkezköy siyasetinin renkli ismi Milliyetçi Hareket Partisi ilçe eski başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz hafta eski belediye yönetimi ile ilgili gündeme taşıdığı yeni iddialarla ilgili dönemin belediye baÅ?

Çerkezköy 16.05.2018 18:44:00 0

“BÜYÜK KULÜPLERE BİLE BU KADAR BAĞIŞ YAPILMIYOR”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 2005-2010 yılları arasında Belediyespor ve aşevine aldığı bağışların büyüklüğüne vurgu yapan MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu “Büyük kulüplerin kasalarına bile bu kadar fazla miktarda bağış gitmemiştir. Oraya yapılan bağışlarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Yaptıkları yanlış uygulamaları spor gibi önemli bir konuyla kamufle etme isteklerinin göstergesidir bu. O para belediye kasasına girseydi bana göre Çerkezköy’ün eğitim sorunu çözülürdü” dedi.

 

“KİMSE İLE ŞAHSİ SORUNUM YOK”

 

Dönemin Çerkezköy Belediyesi’nin, belediye kanunlarına göre mi yönetildi yoksa Muz Cumhuriyeti kanunlarına göre mi yönetildiğini soran Mustafa Ordu, 15 minibüs hattı ile ilgili yapılan bağışların belediyenin kasasına girmediğini kaydederek, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmasını kimse ile şahsi sorununun olmadığını, tek amacının vatandaşın hakkı olan paraların akıbetini öğrenmek olduğunu ifade etti. Ordu “Eğer bu paralar spor kulübü ve aşevine aracılığı ile gittiyse bu örgütlü bir harekettir. Ben bir kez daha sorumlulara soruyorum. 5.5 milyonun ortadan kaybolduğunu ve herkesin hakkı olan bu paranın akıbetini sorgulamaya davet ediyorum. Ben vatandaş olarak üzerime düşeni yaptım. Konu artık yargıda. Yargı sonucu bir suç unsuru bulunursa gereğinin yapılacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10