Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar

Göreve geldikleri günden bu yana yaptıklarını anlatmak amacıyla ilçe genelindeki mahallelerde toplantı düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,10'uncu mahalle toplantısını önceki akşam

Çerkezköy 16.05.2018 18:46:00 0
Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10’uncu mahalle toplantısını önceki akşam saat 20:30’daGazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Karabaş Kıraathanesi’nde yaptı.

 

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

 

2014 yılından bu yana Çerkezköy genelinde altyapıya 75 milyon TL yatırım yapıldığını kaydeden Akay “ Çerkezköy bu alt yapı yatırımı ile birlikte korkulu rüya görmekten kurtuldu. Bağlık Viyadük Projesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi çizildi. İhale aşamasına geldi. Fakat 6 aydır Karayollarının onayını bekliyoruz. 1 ay daha beklerim. Bu 1 ay içinde de cevap vermezse Bağlık Mahallesi’ne gider, durumu tekrar anlatırım. Ardından mahalle sakinleri ile ne yapmamız gerekiyorsa onu yaparız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ  

 

İlçe genelindeki eğitim sorunlarını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın  girişimleri ile, Çerkezköy Belediyesi’nin sorunlu alanlarının sorunlarını çözmesi ve bazı hayırseverlerin bulunup, devreye sokulması ile 16 okul inşaatının başladığını kaydeden Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin bu sorunlara el atmasından, çözüm üretmesinden, yatırımların önünü açmasından bazılarının rahatsızlık duyduğunu, içine sindiremediğini belirterek, zamanı ve yeri gelince bunları da kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.  Akay, zaman zaman işlerin yavaş gittiği noktasında kendisini eleştirenlere de seslenerek; “Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Kapalı Spor Salonu yanına 1.5-2 milyon TL civarında bir yatırım ile 2014 yılında Gençlik Merkezi temeli attılar. 5 yıl olacak hala bitiremedi. Bizi eleştirenler önce dönüp aynaya bakacaklar, kendilerini sorgulayacaklar” diye konuştu.

 

HİZMETLERİ ANLATTI

 

Çerkezköy İçme Sulu Hattı’nın da 2019 yılından itibaren yenilenmeye başlanacağını ve Çerkezköy’ün asbest borulardan kurtulacağını kaydeden Akay, 4 yılda yapılan çalışmaları slayt eşliğinde vatandaşlara anlattı.  Akay, 10 milyon liralık yatırımla hayata geçecek olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nu yılsonu itibari ile Çerkezköy’e kazandıracaklarını kaydetti. 2.Etap çalışmaları önümüzdeki ay başında başlayacak olan Kent Park projesi hakkında da vatandaşlara bilgilendirmede bulunan Akay” Fatih Camii önünden Adnan Kahveci Parkı’na kadar olan dere yatağı boyunca park ve yeşil alan düzenleme çalışması yapacağız. İçerisinde çocuk oyun grupları, spor alanları, oturma alanları, yürüyüş yollarının bulunacağı proje tamamlandıktan sonra Kent Park ile bütünleşecek. Vatandaşlarımız Fatih Camii önünden Pazar Yeri’ne kadar ışıl ışıl aydınlatılmış yürüyüş yolunu kullanarak yürüyebilecek. Eğer Devlet Su İşleri Pınarça Deresi’nin ıslahını Koca Geçit Mevkii’ne kadar tamamlarsa, biz de bu projeyi Koca Geçit Mevkii’ne kadar uzatacağız. Eğer onlar ıslahı yapmaz ise 2019’dan sonra biz yapacağız” dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10