350 kişi okur yazar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Çerkezköy'de "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" sloganıyla açılan okuma

Çerkezköy 16.05.2018 18:50:00 0
350 kişi okur yazar oldu

Kurs hakkında bilgi veren yetkililer, Çerkezköy’de de başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında ilçede okuma yazma bilmeyen 938 vatandaşa ulaşıldığını belirterek; ‘’ Bu vatandaşlar için 24 ayrı noktada 48 okuma yazma kursu açıldı. Bu kurslara 733 kursiyer kaydedildi. Çeşitli sebeplerle ilkokul eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmış vatandaşlarımıza da 20 adet birinci ve ikinci kademe okuma yazma seviye tespit sınavı yapılarak 224 kursiyere belge verildi” dedi.  

 

OKUMA YAZMA BİLMEMEK BİR KADIN İÇİN ÇOK ZOR

 

Törende kursiyerler adına 4 çocuk annesi 47 yaşındaki Tülin Çakıcığlu konuştu. Çakıcıoğlu, okuma yazma bilmediği için çok zorluklar yaşadığını belirterek;  “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan seferberlik kapsamında açılan kursa katılmak için kendimde bir güç hissettim. Okuma yazma bilmemek bir kadın için çok zor. Ben bu kursta kendime olan özgüvenimi kazandım, ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Bize bu yolu açan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ALLAH’IN İLK EMRİ ‘OKU’

 

Okuryazarlık seferberliğinde yer alan emekli öğretmen Mehmet Yaşar “Allah’ın ilk emri ‘oku’. Peygamberimiz ise ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz’ diyerek eğitimin önemine parmak basmıştır. Eğitim seferberliğinde bütün öğretmen arkadaşlar görev alarak kursiyerlere okuma yazma öğretmişler ve topluma kazandırmışlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Vatanın kurtuluşu eğitimdir’ ve ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözleri ile eğitimin önemini bizlere anlatmıştır” dedi.

 

BİZ BUNU SİZLERLE BAŞARDIK

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de rahatsızlığı dolayısıyla programa katılamayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayarak; “Bosna’nın kurucu ve kurtarıcısı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç diyor ki ‘okumak özgürlüğe uçmaktır’. Sizi inşallah özgürlüğe uçurduk. Okumak aydınlanmaktır. Ve bunun yaşı yoktur. Çerkezköy’de 34 bin 850 öğrencimizi örgün eğitimde okullarımızda eğitiyoruz ama bizim bir de hayat boyu öğrenimimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan işe eşi Emine Erdoğan’ın özcülüğünde başlatılan okuma yazma seferberliğinin tamamında, 68-70 yaşındaki teyzelerimizin o okuma azmini birlikte yaşadık. Biz bunu sizlerle başardık. Aslında biz hayat boyu öğrenme derken Hazreti peygamberin bir hadisini yaşıyoruz. ‘Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz ve ilim Çin’de de olsa alınız’ sözünü yaşıyoruz” dedi.

 

KURSLAR DEVAM EDECEK

 

Gümüş kursların devam edeceğini ifade ederek; “Nerede olursa olsun, kursiyer sayısına bakılmaksızın bir tane kursiyer bile olsa biz o okulda okuma yazma kursu açacağız.  Çerkezköy olarak bir handikabımız şu. Nüfus hareketliliği çok fazla olduğu için ‘yüzde 100’e ulaştık bunu sabitledik’ diyemiyoruz. Yeni göçlerle okuma yazma bilmeyen vatandaş katılımı oluyor. O yüzden de sürekli okuma yazma seferberliğine devam edecek bir ilçeyiz” dedi. Bir buçuk yıldır ilçede büyük bir eğitim seferberliğinin devam ettiğini kaydeden Gümüş “938 vatandaşımıza ulaştık. 733 kursiyerimizi kurslara kaydettik. 33 kursumuz tamamlandı. 350 kursiyerimiz belge aldı” diyerek kurslara katılan kursiyerlere ve kurslarda görev alan eğitimcilere teşekkür etti.

 

KURSİYERLER BELGELERİNİ ALDI

 

Gümüş’ün konuşmasının ardından belge almaya hak kazanan kursiyerler tek tek sahneye çağırılarak belgeleri verildi. Düzenlenen okuma yazma kursları sertifika törenine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Yusuf Hayri, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10