İkinci el araç piyasası durgun

Çerkezköy'de ikinci el araç satışı yapan galericiler, son aylarda doların yükselişini sürdürmesi ve sıfır kilometre araç satan firmaların kampanyalar yapması nedeniyle ikinci el araç satışla

Çerkezköy 18.05.2018 17:58:00 0
İkinci el araç piyasası durgun

Bahadır Otomotiv Sahibi Bahadır Keskin, “ 2018 yılı başından bu yana devamlı yükseliş gösteren dolar ve euro ikinci el otomobil satışlarını çok etkiledi. Özellikle son bir aydır yaprak kıpırdamıyor. Ayrıca dövizin yükselmesiyle birlikte de otomobil fiyatlarında meydana gelen artış bizlerin işlerini durdurdu. Bir ara dolar kısa süreli bir düşüş göstermişti. Bu on günlük süre içinde iki ataç satabilmiştik. Yükselmeye başlayınca satışlar yine durdu. Soran var alan yok. İki aydır satışlarımız durdu.  Şimdi de 24 Haziran seçimleri nedeniyle piyasalarda ayrı bir durgunluk var üstelik bir de Ramazan ayındayız. Ayrıca emlak sektöründe olduğu gibi bizim sektörde de bazı kişilerin gelişi güzel yerlerde araç satmaları işlerimizi etkiliyor. Genellikle ikinci el otomotiv sektöründe ocak, şubat ve mart ayları durgunluk yaşanıyor ama bu yıl mayıs ayında bile durgunluk devam ediyor” dedi.

 

  

VATANDAŞLARIN ALIM GÜCÜ AZALDI SATIŞLAR DÜŞTÜ


 

 Kamburoğlu Otomotiv Sahibi Ahmet Kamburoğlu da ikinci el otomobil satışlarında eski işlerin artık  fazla olmadığını ve halkın her geçen gün alım gücünün düştüğünü vurgulayarak, “İkinci el otomobil satışlarında eski işler artık yok. Döviz kurlarının devamlı yükselmesiyle birlikte bizim sektörde işler büyük ölçüde durdu. Bu durgunluk ise insanlarımızın devamlı alım gücünün düşmesinden kaynaklanmaktadır.   Araba ihtiyacı duyan parası olanlar bile araç almıyor. Önceki yıllarda araç satışlarının durgun olduğu ya da dövizde biraz yükselme olduğunda vatandaşlar bütçelerine göre araç almaya çalışıyordu ama şimdi ise parası olanda almıyor parası olmayan zaten alamıyor. Bu da şunu gösteriyor 2018 yılında tüm ürünlerde ve hatta gıda başta olmak üzere otomobilde de fiyatların devamlı yükselmesi  ve ihtiyacı olanı alamaması vatandaşlar alım gücünün devamlı düştüğünün bir göstergesidir “dedi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN
 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10