Arat'tan oruç uyarısı

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, Oruç tutan kooperatif üyesi şoförleri dikkatli araç kullanmaları yönünde uyardı.Arat" özellikle oruç tutan sÃ

Çerkezköy 18.05.2018 19:15:00 0
Arat

S.S. Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat; “ Oruçlu araç kullanmak normal zamanlarda araç kullanmaktan daha çok dikkat istiyor.Bu nedenle özellikle uzun yola çıkan sürücülerimizin gerek kendi can güvenliği gerekse hem taşıdıkları yük ve aracın güvenliği ve emniyeti bakımından öncelikle aşırı hızdan kaçınmaları ve dikkatlerini dağıtmamalıdırlar. Çünkü oruçlu sürücü dikkatini sinirlenerek dağıtırsa can ve mal güvenliğini tehlikeye atar. Oruçlu yola çıkacak olan sürücülerimiz günün erken saatlerinde yola çıkılmasını öneriyoruz. Ayrıca hava sıcaklığı da artık yükselmeye başladı bunun için  çok dikkatli olmak gerekiyor. Yola çıkan ve yolda olan sürücülerimizin çok dikkatli olmalarını istiyoruz.” dedi.

 

 

  ORUÇLU OLARAK YOLA ÇIKACAK SÜRÜCÜLER AĞIR YİYECEKLER YEMEMLİ

 

 

 Yılmaz Arat, uzun yola gidecek olan kooperatif üyesi sürücülerin oruçlu olarak yola çıkarken yağlı ve ağır yiyecek yememelerini ve bu yiyeceklerden uzak durmaları belirterek; “Oruç tutan üyelerimiz uzun yola çıkarken özellikle yağlı ve ağır yiyecek yememeli ve bu tür yiyeceklerden uzak dursunlar. Ağır yiyecekler devamlı direksiyon kullanan sürücüleri  olumsuz yönde etkilediği gibi  dikkatlerini dağıtmasına da neden oluyor. Bu nedenle yağlı ve ağır yiyecekler yenmemeli. Ayrıca uzun yola çıkan sürücüler belli yerlerde  mutlakamola vererek, hem bedenlerini ve araçlarını dinlendirmeleri kendileri ve araçları için güvenli bir sürüş sağlayacaktır. Aşırı hızdan kaçınılmalı ve mutlaka trafik kurallarına harfiyen uyulmalı” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10