İnce: Ülkenin geleceği sandık görevlilerine teslim

Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Kırklareli'ndeki mitinginin ardından seçim otobüsüyle geldiği Tekirdağ Cumhuriyet meydanında vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Recep

Tekirdağ 18.05.2018 19:56:00 0
İnce: Ülkenin geleceği sandık görevlilerine teslim

Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Kırklareli’deki mitinginin ardından saat 17:00’da da Süleymanpaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde Tekirdağlılara seslendi. 24 Haziran’daki seçimlerin ter akıtma seçimi olduğunu kaydeden İnce “ Sandık görevlileri var ya bu ülkenin geleceği onlara teslim. O gün acıkmak yok, hastalanmak yok, 24 Haziran günü mazeret yok, marifet var” dedi.

 

 

“BENİM ROZETİM TÜRK BAYRAĞI”

 

 

İnce “  Yurt dışından çok sayıda gazeteci benimle röportaj yapmak için geldi. Türkiye’deki gazetecilere bakıyorum ‘CHP Muharrem İnce’yi yalnız bıraktı’ diyorlar. Partinin grup başkan vekili arabanın içinde yatıyor. Herkes bir kenarından tutmuş. CHP tarihinde ilk kez yüzde 100 oranında asılıyor seçime.  Ama Muharrem İnce sadece CHP’lilerin cumhurbaşkanı olmayacak, 81 milyonun cumhurbaşkanı olacak. Benim rozetim Türk bayrağı” dedi. Türkiye’de çiftçilerin, esnafın, öğrencilerin sorunlarını bildiğini kaydeden İnce “ 24 Haziran’dan sonra devlet çiftçiyle, esnafla, öğrenciyle, emekliyle barışacak. Ben bu ülkenin okullarında fizik anlattım. Benim öğrencilerimden yüzlerce doktor, hekim var. Onların da sorunları var. Onların en önemli sorunu tükenmişlik sendromu yaşıyorlar” açıklamasında bulundu.

 

 

“GARİBANLARI HAPİSE ATTIRDIN”

 

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ını eleştiren İnce “ Bana hiç köprü yaptın mı diye soruyor. Birinci köprüyü Süleyman Demirel yaparken, ikinci köprüyü ise Turgut Özal yapmıştır. 3’üncü köprüyü Recep Tayyip Erdoğan yaparken, dördüncüyü de Muharrem İnce yapar. Ama emin ol benim yaptığım köprü senin yaptığın gibi pahalı olmaz. Bana ‘Köprü yaptın mı’ diyor. Ben sorayım. Sen hiç şeker fabrikası kurdun mu? Sen hiç banka kurdun mu? Bir tane kurdun Bank Asya’nın kurdelesini kestin. Sonra da oraya para yatırdılar diye garibanları hapse attırdın” açıklamasında bulundu.

 

 

“YARGIYI BAĞIMSIZ YAPACAĞIZ”

 

 

24 Haziran’daki seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde üç aylık süre zarfında ABD’den terörist başı Fethullah Gülen'in iadesini isteyeceğini kaydeden Muharrem İnce, “24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda 3 ay içerisinde yargıyı bağımsız hale getireceğiz. Üç ay sonra ABD'den fetöyüisteyeceğiz. 'Gel bizde bağımsız bir yargı var. Artık iade et diyeceğiz' dedim. Bana Amerikalılardan haber geldi. Muharrem İnce dediler, sen böyle diyorsun ama, henüz Türkiye Cumhuriyeti Fethullah Gülen'i usulüne uygun olacak şekilde bizden iadesini istemedi. Yani iade edilmesini istemiyorlar. İstiyormuş gibi yapıyor istemiyor” diye konuştu.

 

 

“UÇURUMA GİDİYORUZ”

 

 

İnce “ BugünCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan miting yapıyor. Filistin ile ilgili, Filistin'de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, canımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Hiçbir itirazım yok. Ak Parti Genel Başkanı'na yardımcı olmak istiyorum, milletimin önünde söz veriyorum. Ama diyoruz ki; İsrail mallarını boykot edecek misin, hayır. Peki İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal edecek misin, hayır. Mavi Marmara için aldığın 20 milyonu geri verecek misin, büyükelçiyi geri çekecek misin, Hayır. Ne yapacaksın? Miting yapacağım. Yaptığı tek şey miting. Miting Filistin için değil, Müslümanlar için değil, seçim içindir, seçim. Erdoğan 2013’te Gazze’ye gideceğim diyerek söz vermiştir. Aradan beş yıl geçmesine rağmen halen gidemedi. Sadece Gebze’ye gittiğini biliyorum. Devlette devamlılık esastır. Cumhurbaşkanı olduğum zaman Gazze’ye ben gideceğim. Milletin isteği ile cumhurbaşkanı olduğumda liyakat esas olacak. Merkez bankası başkanı CHP’li olmayabilir ama işini iyi bilecek. Kurumlar ve kurullar talimatla değil, işin doğrusunu yapacaklar. Eğitimi, sağlığı, dini, siyasallaştırdılar. Şimdi de ekonomiyi siyasallaştırıyorlar. Böyle giderse batarız. Uçuruma doğru gidiyoruz. Dolar 4.5 lira oldu. Erdoğan bir kez olsun doları ağzına almadı. Bir yandan dolar üzerinden bizi terbiye ediyorlar diyorsun bir yandan köprülerden geçişi dolar üzerinden yapıyorsun” dedi.

 

 

MÜSLÜMAN’A ANGUS KESTİRDİKTEN SONRA NERDE KALDI MİLLİLİK

 

 

Tekirdağ’ın 11 belediyesinden övgüyle bahseden İnce “ Burası bereketli topraklardır. Kısacası buranın oyları da bereketlidir. Benim zayıf olduğum yerler var fakat bunu Tekirdağ’dan dengelemek gerekiyor.

Sizlerden seçimlerde yüzde 80 oy istiyorum. Çiftçilerimiz mazot üç liranın altında ve üç liranın üstünde olmayacak.  Türkiye Cumhuriyeti çiftçisine borçlu. Ben Muharrem İnce ilk fırsatta bu borcu ödeyeceğim. Ben milli bir adamım diyor. Ayran da milli diyor. İneği almışsın Arjantin’den, samanı almışsın Bulgaristan’dan, ayran nasıl da milli oluyor. Kurban bayramında Müslüman’a Angus kestirdikten sonra nerde kaldı millilik” açıklamasında bulundu.

 

 

“HİÇ Mİ HUKUK BİLMİYORSUNUZ”

 

 

Konuşmasının devamında bağımsız bir yargı oluşturacaklarını kaydeden İnce “ Yargıtay’ın bir toplantısına gittiğimde hiçbir Yargıtay üyesi ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıç, cumhurbaşkanı dahi olsa onun önünde ayağa kalkmaz. Hiç mi hukuk bilmiyorsunuz siz. Böyle mi adalet dağıtacaksınız?

Bakın Türkiye yönünü batıya çevirmiş bir ülke. Ama son 15 yıldır Türkiye’de bir değişiklik oldu. Şurada bir otobüs olsa içinde yolcular bir yere gidecekler. Şoförün istediği bir yere mi giderler? Yolcuların mı? Biz 80 milyonuz biz şöyle gitmek istiyoruz ama şoför bizi tersine götürüyor. Hani Şener Şen filminde ‘Maho Ağa’ vardı ya Almanya’ya götüreceğim deyip kenar bir yerde bırakıyordu. Benim insanım bir Alman’a göre daha az mı zeki? Hayır. Bir Fransız’a göre daha az mı çalışıyor? Hayır. Neden bizler onlara göre daha fakiriz. Türkiye Cumhuriyeti’nde TV, araç üretiliyor mu? Evet. Bakın Bir TV’den Türkiye 10 euro, bir otomobilden 100 euro kazanıyor. Çerez parası…  Peki nereye gidiyor bu para? Bu para tasarıma, patente, markaya gidiyor. Para sende kalmıyor. Dünyada 100 marka arasında bir tane Türk markası yok. Bu markayı patenti kindar nesiller yapamaz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ-Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10