Dünya Süt Günü kutlandı

Kapaklı Kaymakamlığı tarafından 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Bahçeağıl Mahallesi'ndeki Belediye Düğün Salonu'nda program düzenlendi. 

Kapaklı 21.05.2018 15:46:00 0
Dünya Süt Günü kutlandı

SÜT İÇMELERİ TAVSİYESİNDE BULUNDU


Saat 10:00’da düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Kaymakam Adayı Furkan Çakır, Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Halim Çelebi, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın, Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, Bahçeağıl İlk ve Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.


ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU


 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kapaklı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ferya Arslan Çolak sütün önemini ve süt içmenin faydalarını anlattı. Okul Sütü Projesi ile ilgili de kısa bilgiler veren Çolak, öğrencilere çok fazla süt içmeleri tavsiyesinde de bulundu. 


YOĞURT YEME YARIŞMASI DÜZENLENDİ


Ardından gösterilere geçildi. Bahçeağıl İlkokulu 1 /A sınıfı öğrencilerinin Erik Dalı şarkısı eşliğinde dans gösterisinin sunulması ile başlayan etkinlikler 3/A sınıfı öğrencisi Reyyan Sultan Bilen’in şiiri ile devam etti. Daha sonra 2/A sınıfı öğrencilerinin Ramo şarkısı eşliğinde dans gösterisi sunması ve 2/A sınıfı öğrencisi Ayça Gülnazi Gürel’in şiirinin ardından 4/A sınıfı öğrencileri de dans gösterisi sundu. Program, öğrencilerden Bengü Şimal Çömez’in sütün tarihçesi ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyle devam etti. 5/ A sınıfı öğrencilerinin Yeşil Ördek şarkısı eşliğinde sundukları gösterinin ardından öğrenciler arasında yoğurt yeme yarışması düzenlendi. 


ÖDÜLLER VERİLDİ


Dünya Süt Günü dolayısıyla düzenlenen Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kaymakam Adayı Furkan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant tarafından verilirken, yoğurt yeme yarışmasında ilk 3’e giren öğrenci çiftlerine de ödülleri Bahçeağıl Mahalle Muhtarı Halim Çelebi, Karlı Mahalle Muhtarı Anıl Aydın, Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından verildi. Dünya Süt Günü etkinliğinde minik öğrencilere dondurma dağıtıldı. 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10