Masalım Anaokulu'ndan renkli yıl sonu gösterisi

2017-2018 eğitim öğretim yılının sonlarına gelirken tüm okullarda olduğu gibi Özel Masalım Anaokulu öğrencileri de yıl sonu gösterilerini sundu

Çerkezköy 27.05.2018 17:25:00 0
Masalım Anaokulu

Pazar günü saat 14.00’de Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Özel Masalım Anaokulu kurucularından Esra Ulaşan, Anaokulu Müdürü Berrak Gündoğan ile veliler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Masalım Anaokulu Müdürü Berrak Gündoğan “Okul öncesi eğitim çocuğun yaşamındaki ilk gerçek sosyal deneyimdir. Çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp, ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içerisinde grup halinde hareket ettiği ve sabretmeyi öğrendiği, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için desteklendiği bir ortamdır. Çocuklar anaokulunda öncelikle düzen öğrenir. Her gün aynı saatte kalkıp aynı düzen içinde okula gitmektedir. Bu ev yaşamında da düzen sağlar. Arkadaşlık kavramı gelişir. Anne baba dışında öğretmeni ve arkadaşları hayatında önemli rol almaya başlar. Başka insanlarla ilişki kurmayı ve sürdürmeyi öğrenir” dedi.

 

 

YAŞAYARAK DENEYEREK ÖĞRENME FIRSATI ELDE EDER

 

 

Gündoğan “ Evde çıkan sorunlarda sorunu çözmek zorunda kalmayabilir. Ancak okulda örneğin oyuncağını paylaşması gerektiğinde uygun yöntemlerle yaklaşmazsa hayal kırıklığı yaşayabilir ve bu yol sayesinde zaman içinde problem çözmeyi öğrenir. Yaşayarak deneyerek öğrenme fırsatı elde eder. Her türlü bilgi grupla etkileşim halinde öğretilmektedir ve mümkün olduğunca çocukların birçok duyusuna hitap edecek bir öğretim planı uygulanır. Bu tarz öğrenme de çocukta sürekli bir öğrenme isteği ve ihtiyacı yaratmaktadır. Bizlerin amacı ise bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Bu programı çocuklarımızın toplum önünde kendini ifade edebilme, kendilerine olan güvenlerini artırma, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anılarının olduğu bir gün yaşatmak için hazırladık” diye konuştu.

 

 

“ANAOKULLARI ÖNEMLİDİR”

 

 

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram;  “ Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ikinci anne babaları olan anaokulları bizim hayatımıza girdi artık. Hakikaten Masalım Okulu’nu da iyi biliyorum. Açılışına da gitmiştim. Çocuklarımızın anne babalarından sonra öğrenecekleri ilk şeyin anaokullarında öğretildiğini biliyorum. Anne babaların gözünün arkada kalmaması için bu tür okulların açılması önemlidir. Masalım Anaokulu yöneticilerini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından şiirler okuyarak dans gösterisi sunan minik öğrenciler, izleyenler tarafından ayakta alkışladı.

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10