Ödüller sahiplerini buldu

Özel Çerkezköy Uğur Okulları Sosyal Bilimler Zümresi tarafından düzenlenen Fatih'e Mektup Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi. Ayrıca ödül töreni

Çerkezköy 29.05.2018 17:27:00 0
Ödüller sahiplerini buldu

Dün saat 11.00'da Özel Çerkezköy Uğur Okulları Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Danışmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Özel Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman ve Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal ile birlikte öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

DÜNYA BİR DEVLET OLSAYDI BAŞKENTİ İSTANBUL OLURDU

 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı.   Zenginal, “Çağ açıp çağ kapatan İstanbul'un Fethi ile dünya tarihini değiştiren, Osmanlı Beyliği’ni imparatorluğa dönüştüren, sadece siyasi, askeri bir deha ve zafer kazanan komutan olarak değil, bilimin, sanatın, ilmin, değişim ve yeniliğin, öncüsü olan, İstanbul gibi fethi Peygamber Efendimizin Hadis'i Şerif'i ile müjdelenen bir mertebenin sahibi olan Fatih Sultan Mehmet Han'ı O kahraman komutanın bütün askerlerini rahmet ve minnetle anıyorum" dedi. Sözlerine devam eden Zenginal, "İstanbul, dünyanın her zaman merkezi olan, Napolyon'un dünya bir devlet olsaydı başkenti İstanbul olurdu dediği, stratejik önemi her zaman büyük olan ve fethiyle Osmanlı Beyliği’ni imparatorluk boyutuna taşıyan bir büyük şehirdir. Fatih çok genç yaşta Osmanlı İmparatorluğu içerisinde bu büyük fethi gerçekleştiren bir büyük komutan, büyük bir devlet adamıdır” dedi. 

 

RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

 

Yarışmada dereceye giren öğrencileri de tebrik ettiğini dile getiren Tuğba Zenginal, “Uğur okulları olarak düzenlediğimiz mektup yarışması ile İstanbul’un fethinin 565. yılında İstanbul Fatih'i, Büyük Komutan Fatih Sultan Mehmet'i rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçen okulumuz Sosyal Bilimler Zümre öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Fatih'e Mektup yarışmasına katılan dereceye giren öğrencilerimizi, ailelerini, öğretmenlerini ve okul müdürlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu. 

 

 ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİLDİ   

 

Çerkezköy Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal'ın konuşmasının ardından   'Hünkara Vefa' adlı video gösterimi yapıldı. Video gösterimi sonunda  12-C sınıfı öğrencisi Nesrin Başoğlu, 'Fetih Marşı' adlı şiirini okudu. Ardından Çerkezköy Uğur Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi yapıldı.   

 

 İLK ÜÇE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Öğrencilerin oratoryo gösterisinin ardından, Çerkezköy Uğur Okulları tarafından düzenlenen Fatih'e Mektup yarışmasında birinci olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Hilal Aydın'a ödülünü Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Danışmaz tarafından verilirken, yarışmada, ikinci olan Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Sena Aksoy'a da ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri verdi. Yarışmada üçüncü olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Nisanur Taşkıran'a da ödülünü   Çerkezköy Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal tarafından  verildi. Ödül alan öğrenciler yarışmada derece alan yazdıkları mektupları da okudular. Program daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

 

 Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10