Asbaş: Çatlak seslerden dolayı görevi bırakıyorum

2 hafta önce gerçekleştirilen kongrede 1911 Çerkezköyspor'un ismi 1911 Çerkezköy Doğanspor olarak değişmiş, kulübün rengi ise yeşil beyaz olarak belirlenmişti. Geçici yönetim kurulu listesiyle ba

30.05.2018 17:46:00 0
Asbaş: Çatlak seslerden dolayı görevi bırakıyorum

Olağan Kongre sonucunda iki hafta önce Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 1911 Çerkezköyspor’a başkan olarak seçilen iş adamı Sabri Asbaş düzenlediği basın açıklamasında istifa etti.

 

“ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADI”

 

Dün kulüp binasında basın açıklaması gerçekleştiren Sabri Asbaş “ 1911 Çerkezköyspor 14 Mayıs günü yaptığı olağan genel kurulda Doğanspor ile birleşmek için geçici bir yönetim listesi hazırlandı. Kulüp Başkanı Uğur Erem ile görüştüğümüzde öncelikli olarak bir başkanını geçici olarak seçileceğini, Doğanspor’un da karar almasıyla birlikte net bir liste yapalım dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bizi uygun gördüğü için kardeşim Kazım Asbaş ile birlikte karar verdik. Fakat bu tarihten sonra gerçekleştirilen Doğanspor kongresinde bazı çatlak sesler çıktı. Kongrede hemen alınan bu karar için arkadaşlar düşünmek için süre istediler ve buna paralel olarak çoğunlukta sağlanamadı. 141 üyeden 32 kişi kongreye katıldı. Bu hafta ise kongre çoğunluk sağlanmaksızın toplanacak ve birleşme ile ilgili karar verilecek” dedi.

 

“YETERKİ KULÜP BAŞARILI OLSUN”

 

1911 Çerkezköy Doğanspor’a destek almak için STK ve fabrikaları gezdiğini kaydeden Asbaş “ OSB’de bulunan fabrikalarla ikili görüşmeler gerçekleştirdim. Samimi gördüğüm fabrikatör arkadaşlarımız ekonomik sıkıntıdan dolayı şuan böyle bir destek veremeyeceklerini söylediler. STK’lardan da gerekli desteği bulamadım. Geçtiğimiz hafta yönetim ile yaptığımız toplantıda üç dört yönetici 100 bin TL’ye yakın para veririz dediler. Fakat bu yöneticilerden topladığımız paralarla takım kurulmaz. Kulüp başkanlığına hevesli de değilim. Sadece birlikten güç doğar dedik. Ben bu yaşta malzemecilik bile yaparım. Yeter ki kulübümüz başarılı olsun” açıklamasında bulundu.

 

“HEDEF VARSA BEN VARIM”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın göreve geldiğinden itibaren kulüplere gerekli desteğini verdiğini kaydeden Asbaş “ bu sezon Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek 1911 Çerkezköy Doğanspor’a tesis, yemek, kamp ve araç desteği vereceğini söyledi. Kendisine de bu desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Kısacası verdiği destekler maliyet tutan desteklerdir. Başarı için destek lazım. Ligde başarılı olmak için en az 2 milyon TL’nin ortaya koyulması gerekiyor. Geçen yıl bu takım için 1 milyon 350 bin TL harcanmış ve bu takım ligi ikinci tamamlamıştır. Yeni bir başlangıçta bunu başarı olarak kabul ederim. Başkan Uğur Erem ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu rakamlar bu yıl için yeterli olmayacaktır. İlk başta hoca ve futbolcuların peşinatını verelim ufaktan takımı kuralım dedim. Kendi imkanlarımla 300 bin TL harcadıktan sonra daha sonra ne olacak. Hedef varsa ben varım, hedef yoksa ben yokum” dedi.

 

“BENİM DEDİKODUMU YAPIYORLAR”

 

Kendisini eleştirenlere de tepki gösteren Asbaş “ Beni en fazla rahatsız eden konu ise Olağan genel kurulda Doğanspor’da kendini bilmez, kulübe katkı ve desteği olmayan arkadaşların bur birleşimin nereden çıktığını sorgulamasıdır. Kısacası ne gereği var demesidir. Bu olayı tamamen benim üzerine yıkıyorlar. Benim söylediğimi ve karar verdiğimi söylüyorlar. Oysa ki bu teklif bana Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Eski Başkan Uğur Erem’den geldi. Bende birlikten güç doğar diyerek yola çıktık. Fakat bu çatlak seslerden dolayı rahatsız oldum. Maddi ve manevi problemler yetmezmiş gibi kahve köşelerinde şahsıma karşı ileri geri laflar sarf ediliyor. Ben 24 yıldır futbolun içinde yer alan birisiyim. Ben bu konuşmalardan ve dedikodulardan son derece rahatsız oldum. Ben futbol için para harcayacağım diyorum kalkıp beni dedikodumu yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

 

“DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

 

Asbaş “ Ben bu yolda devam etmeyi düşünmüyorum. Gerekçesi ise hem maddi destek yok hem de eleştiriyorlar. Bugünden sonra Doğanspor’da da ve yeni oluşumda da yokum. Ailemden de çatlak sesler çıkmaya başladı. Kimseyi üzmek kırmak istemiyorum. Kulüp başkanı olmuşum olmamışım önemli değil. Ben zaten kulübe her türlü desteği vereceğim. Benim sağda solda dedikodumun yapılması üzüyor. Zamanda daraldığı için bu hafta birleşimden evet mi? hayır mı ? çıkar onu da bilmiyorum. Bu hafta ki toplantıya da gitmeyeceğim. Seviyesiz insanlarla da işim olmaz. Kulübe bir tane su almayan ve destek vermeyen arkadaşlar ileri geri konuşmaları beni rahatsız etti” diye konuştu.

 

“BU YAŞTAN SONRA MALZEMECİLİK BİLE YAPARIM”

 

Kardeşi Kazım Asbaş’ın birleşimden yana olduğunu kaydeden Sabri Asbaş, Kazım Asbaş’ın başkan olabileceği yönünde de yeşil ışık yaktı. Sabri Asbaş “ kardeşim birleşimden yanadır. Başkanlığa da aday olabilir. Başarının olduğu yerde bu yaştan sonra malzemecilik bile yaparım. Çerkezköy bunları hak etmiyor. Dolayısıyla yönetimden toplanacak parayla oluşacak parayla bu işin olacağını düşünmüyorum” dedi.

 

“TAKIMA DESTEK OLSUNLAR”

 

Asbaş “ Başkan olduktan sonra beş altı sanayici arkadaşımdan en az 300 bin TL alacağımı düşündüm. Bu iki takımın birleşimini ise geçen yıl aklımdan geçirdim. Tek çatı altında güç doğsun istedim. O zaman sanayicilerden bunun sözünü aldım. Ancak bu yıl ekonomik sıkıntıdan dolayı destek veremeyeceklerini söylediler. Sporcunun da sporunun da ne olduğunu biliyorum. Hepsine de saygım var. Başarının olduğu yerde varım. Başarı için de paranın olması gereklidir. Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmek TFF 3.Ligde mücadele etmekten daha zordur. Toplayacağımız bu rakamlarla bu takım ligde bir yere varamaz. 1 milyon 350 bin TL 3.lige çıkmak için yeterli olmadı. Şampiyonluk ve hedef için 2 milyon TL’nin olması gerekiyor. Çatlak seslerden dolayı görevi bırakıyorum. Bu eleştiri yapanlar kahve köşelerinde dedikodu yapacaklarına takıma destek olsunlar” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10