Gülerçin'denengelli Vural'a tekerlekli sandalye jesti

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,Başkan Yardımcısı Sakine Varlık ve Şube Saymanı  Gülşen Civan ve bir grup engelli  ile birlikte Gülerçin Kolejinde öÄ?

Çerkezköy 1.06.2018 11:13:00 0
Gülerçin

Gülerçin Koleji Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide ilk konuşmayı Gülerçin Koleji Müdürü  Ömer Kürklü yaptı. Kürklü, “Bugün Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya, yönetimini ve üyelerini okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Toplum olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara yardımcı olmak biz sağlıklı bireylerin başlıca görevleridir. Çünkü her sağlıklı insan potansiyel bir engellidir.Özellikle yaya kaldırımlarında ve yaya kaldırımlarında bulunan engelli trampalarını hiçbir zaman işgal etmeyelim.Çünkü o kısımlar engelli kardeşlerimizin için yapılmış yerlerdir” diye konuştu.

 

 

SAĞLIĞINIZIN KIYMETİNİ BİLİN

 

 

Programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya“ Sevgili çocuklar sağlığınızın kıymetini bilin. İnsanların ne zaman nasıl sakat olacağı belli olmuyor . Kimi doğumdan, kimi çeşitli kazalardan engelli oluyor. TSD Çerkezköy Şubesi olarak binamız şu An Türkiye<’de tek engelli binası ve her il ve ilçeden binamız gibi  il ve ilçelerine engelli binası yapmak için binamızı görmeye incelemeye gelenler var.Bizim binamız ayni zamanda kimsesiz engellilerin kalabileceği bir bina” dedi. Çetinkaya, engellilerin yaşamlarında karşılaştıkları zorluklardan ve yaşamlarının kolaylaştırılması için dernek olarak yaptıkları çalışmalardan ve dernek faaliyetlerini öğrencilere anlattı.

 

 

BEN DOĞUMDA SAKAT KALDIM

 

 

Çetinkaya’nın ardından konuşan TSD Çerkezköy Şube Saymanı Şengül Civan “Sevgili çocuklar bende sizler gibi çok sağlıklı bir insandım. Ancak ikinci çocuğumun doğumu sırasında doğum yaptıran doktor benim sakat olmamı sağladı.Ayaklarıma giden kan damarlarımın bazılarını kesmiş. Yıllarca doktor doktor koşturdum ve yapacak bir şey yok dediler ve tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım” dedi.

 

 

ENGELLİ MURAT VURAL’A SCOTER TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyesi olan engelli Murat Vural’a Gülerçin Koleji tarafından alınan Scootertekerlekli sandalye Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü tarafından kendisine takdim edildi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10