Çorlu TSO'nun 27 firması ilk 500'de

Türkiye'nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ve 2017 yılı verileriyle oluşturulan birinci 500 büyük listesine Çorlu Ti

Çorlu 1.06.2018 12:15:00 0
Çorlu TSO

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ve 2017 yılı verileriyle oluşturulan birinci 500 büyük listesine Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) üyesi 27 firma girdi.

 

ÜLKE EKONOMİMİZİN SON YILLARDAKİ GELİŞME TRENDİNİ ORTAYA KOYUYOR

 

Konu hakkında açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; "İstanbul Sanayi Odası'nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu anket çalışması hem ülke ekonomimizin son yıllardaki gelişme trendini ortaya koyuyor, Çorlu TSO olarak listeye giren üyelerimizin başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere, kentimiz ve bölgemizin ekonomik kalkınması ve istihdamına olan katkılarından dolayı gurur duyuyor; başarılarının devamını diliyoruz" dedi.

 

2017 LİSTESİ'NDE YER ALAN FİRMALAR ŞUNLAR

 

İstanbul Sanayi Odası araştırma sonuçlarına göre Çorlu'da faaliyet gösteren, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Listesi'nde yer alan firmalar şunlar: Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 15’inci sırada yer alırken, Unilever San. ve Tic. T.A.Ş. (Çorlu Şubesi) 21’inci sırada, - Coca-Cola İçecek A.Ş.(Çorlu Şubesi) 42’nci sırada, SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. (Çorlu Şubesi) 54’üncü sırada, Modern Karton San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 59’uncu sırada, Kaptan Demir Çelik Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.  (Çorlu Şubesi) 61’inci sırada,  Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 89’uncu sırada yer aldı.  Sarten Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.  (Çorlu Şubesi) 111’inci sırada yer alırken, S.S. Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çorlu Şubesi) 113’üncü sırada,  Indorama Ventures Çorlu Pet Sanayi A.Ş. (Merkez) 121’inci sırada,  Modern Oluklu Mukavva Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. 122’nci sırada,  Pro Yem San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 126’ncı sırada, Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. (Çorlu Şubesi) 140’ıncı sırada, Korozo Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 161’inci sırada yer aldı.  Olmuksan International Paper Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 175’inci sırada yer alırken, Şık Makas Giyim San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 238’inci sırada, Koruma Klor Alkali San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 261’inci sırada,  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 300’üncü sırada, Sistem Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 341’inci sırada, Termo Teknik Tic. ve San. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 352’nci sırada, Eroğlu Giyim San. Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 384’üncü sırada yer aldı. Tayeks Dış Ticaret ve Tekstil Sanayi A.Ş. (Çorlu Şubesi) 394’üncü sırada yer alırken, Işıl Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. (Çorlu Şubesi) 407’nci sırada, Frimpeks Kimya ve Etiket San. Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 425’inci sırada,  Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 444’üncü sırada, Detay Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) 445’inci sırada, Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş. (Çorlu Şubesi) ise 468’inci sırada yer aldı.  

 

2 FİRMA YER ALDI

 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen ve 2017 yılı verileriyle oluşturulan birinci 500 büyük listesine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı iki firma yer alırken, Reka Bitkisel Yağlar San. ve Tic. A.Ş. 252’nci sırada, Eksun Gıda Tar. San. Tic. A.Ş. ise 414. sırada yer aldı.

 

TEMENNİMİZ LİSTEYE GİREN FİRMALARIMIZIN SAYISININ DAHA DA ARTMASI

 

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, İSO tarafından yapılan anketle hazırlanan 2017 yılı Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Tekirdağ TSO üyesi iki firmayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Günay,  “Odamıza kayıtlı iki firmamızın sıralamada yer alması bizler için çok önemlidir. Bugün Türkiye’nin en büyük firmaları arasına girerek bizlere bu sevinci yaşatan firmalarımızın ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkıları için bir meslek odası başkanı olarak şahsım ve Tekirdağ TSO adına teşekkür ediyorum. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiler. Hepimizin ortak amacı daha gelişmiş bir Türkiye ve daha zengin bir Tekirdağ.  Temennimiz ve çabamız listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artmasıdır” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10