Yelken yarışmasında 38 sporcu mücadele verdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 54. Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali programında yer alan yelken yarışları başladı. Optimist ve Laser kat

Süleymanpaşa 3.06.2018 14:53:00 0
Yelken yarışmasında 38 sporcu mücadele verdi

Laser ve Optimist kategorilerinde düzenlenen yarışlar hakkında bilgi veren Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Yelken, Tekirdağ’ın ve Süleymanpaşa’nın tanıtımı açısından çok önemli bir spor dalı. Bireysel gelişim anlamında sporculara çok şey katan yelkenin çocuklarımız arasında popülaritesinin artması ve yaygınlaşması için Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübümüzle birlikte çalışıyoruz. Bu bağlamda her yıl gerçekleştirdiğimiz RodostoCup yelken yarışlarımızın yanı sıra Kiraz Festivali bünyesinde de yelken yarışlarına yer verdik. Sporcularımıza başarılar diliyorum,” diye konuştu.

 

5 YARIŞMACI UZAKTAN KUMANDALI YELKENLİ TEKNELERİ İLE GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Yelken yarışlarının yanı sıra IOM (1 Metre Sınıfı radyo kontrollü model yat yarışı) kategorisinde de yarışlar düzenlendi. İstanbul ve İzmir bölgelerinden gelen 5 yarışmacı uzaktan kumandalı yelkenli tekneleri ile gerçekleştirdiler. Yarışları kardeş şehirler Almanya’nın Bayreuth, Macaristan’ın Kecskemet ve Romanya’nın Tekirgöl kentlerinden gelen heyetler de ilgiyle takip etti.

 

Haber: Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10