Beklenen birleşme sağlandı

Geçtiğimiz hafta olağanüstü kongrede çoğunluk sağlanamadığı için 1911 Çerkezköyspor ile birleşme kararı alamayan Çerkezköy Doğanspor dün çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilen

4.06.2018 00:09:00 0
Beklenen birleşme sağlandı

Çerkezköy Doğanspor Olağan Kongresi dün saat 15.00’de Belediye alt katında bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilen kongrede Çerkezköy Doğanspor ile 1911 Çerkezköyspor’un birleşme konusu görüşüldü. Kongrede divan başkanlığına Mehmet Durmuş seçilirken, katipliklerine ise Cemil Ergin ve Ali Uluç seçildi.

 

 

“ASBAŞ : BİRLEŞMEDEN YANAYIM”

 

 

Divan heyetinin seçilmesinin ardından birleşme genel kurulun görüşüne açıldı. Kongrede söz alan Kulüp Başkanı Kazım Asbaş“ Bu sene sağlık sorunlarımdan dolayı zaten bırakacaktım. Geçtiğimiz günlerde yapılan 1911 Çerkezköyspor kongresinde söylenenleri samimi buldum. Kongrede kulübün ismi, rengi değiştirildi. Birleştiğimiz zaman kulübün ismi kalacak. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden ve borcu olmayan bir kulübü devralacağız. İki kulüp birleştiği zaman 1911 Çerkezköy Doğanspor olacak. Birleşmeden sonra kulübe üyeler yapacağız ve üyeler yapıldıktan 15 gün sonra da kongreyi yapacağız. Birleşmenin iki kulübün menfaatlerine olacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

 

Doğanspor’uneski futbolcularından Oğuz Güven’de bir konuşma gerçekleştirerek “ Bugün içimizde bir burukluk var ama birleşmenin iki kulübe de yararlar getireceğini umuyorum. 55 yıllık kulübümüzü kısa bir zaman içinde kurulan ve başarılı olan 1911 Çerkezköyspor ile birleştirdik. Birleşme ile birlikte maddi sıkıntıdan da ortadan kalkacağına inanıyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

 

 

SABRİ ASBAŞ’A ATEŞ PÜSKÜRDÜ

 

 

Zaman zaman sert tartışmaların da yaşandığı  kongrede konuşan Doğanspor’un üyelerinden Fikri Güven, 1911 Çerkezköyspor’un kongresinde başkanlığa seçilen ve kısa sürede istifa eden Sabri Asbaş’a ateş püskürdü. Güven “ 1911Çerkezköyspor’un yeni başkanı olup erken istifa eden Sabri Asbaş’ın da bugün burada olmasını isterdik. Bu hafta yaptığı açıklamalarda seviyesiz insanlarla işim olmaz diyerek kongreye katılmayacağını söylemiş. Buraya gelip bu seviyesiz arkadaşları açıklaması gerekiyordu” dedi.

 

 

BEKLENEN KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

 

 

Konuşmaların ardından 1911 Çerkezköyspor’un kongrede kabul ettiği gibi kulüp isminin Çerkezköy 1911 Doğanspor olarak değiştirilmesi, renklerinin ise yeşil beyaz olması kongreye katılanların onayına sunuldu. Bu madde genel kurulca oy birliği ile kabul edildi. Toplam 141 üyenin 34’ünün katıldığı toplantıda oy birliği kararı alınmasının Kulüp Başkanı Kazım Asbaş üyelere teşekkür etti.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10