Parkta pitbull dehşeti

Kapaklı'da pitbull cinsi köpek, parkta arkadaşlarıyla birlikte oynayan 12 yaşındaki İdil Büyükbüce'ye  saldırdı. Park çevresinde bulunan vatandaşlar tarafından son anda kurtarılan İdil B?

Kapaklı 5.06.2018 11:35:00 0
Parkta pitbull dehşeti

12 YAŞINDAKİ İDİL’E SALDIRDI

 

Kapaklı Atatürk Mahallesi Yarımay Sokak üzerinde bulunan çocuk parkında önceki akşam meydana gelen olayda sahipsiz bir şekilde dolaşan pitbull cinsi köpek arkadaşlarıyla birlikte parkta oynayan 12 yaşındaki İdil Büyükbüce’ye saldırdı. Köpeğin yüzünden ısırmasıyla birlikte acı içinde çığlık atan İdil Büyükbüce’nin imdadına ise çevrede bulunanlar yetişti. Kanlar içinde kalan 12 yaşındaki İdil Büyükbüce ise olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 

BABA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Yüzün sağ kısmında derin ısırık izi bulunan İdil Büyükbüce hastanede tedavi altına alınırken, yüzüne de 52 dikiş atıldı. Tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilen İdil Büyükbüce olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken, İdil Büyükbüce’nin  babası Bilal Büyükbüce ise duruma büyük tepki gösterdi. Baba Bilal Büyükbüce ” Kendini bilmez densiz birinin beslediği pitbull cinsi köpek kızıma çocuk parkında 15 çocuğun olduğu yerde vahşice saldırarak öldürmeye çalışmış. Allah’ım kızımı bize bağışladığı için şükürler olsun. Bu herkesin başına gelebilir. Bu köpeğin beslenmesi yasak. Çevrenizde besleyen birini gördüğünüzde şikayet etmelisiniz. Bugün benim kızımın başına gelen başka çocuğun başına gelmesin” diye konuştu.

 

YAŞADIĞI KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

 

Hastaneden taburcu olduktan sonra yaşadığı korku dolu anları anlatan İdil Büyükbüce “ Kardeşim Çağan ile birlikte parka geldik. Bu köpek bizden önce birkaç kişiyi daha ısırmış. Biz oyun oynadığımız esnada parka daldı. Parkta oynayan çocuklar paniğe kapılarak kaçışmaya başladı. Herkes kaçışırken o köpek benim üzerime atladı. Saldırgan köpek ile cebelleşirken benzinlikten olayı gören 6-7 kişi beni kurtarmaya geldi. Olayın ardından hemen hastaneye gittim. Yüzüme 30 tane, kulağımın arkasına 14 tane, kulağımın içinde ve kafamda da 8 dikişim var” dedi.

 

“KÖPEK CANAVARA DÖNMÜŞTÜ”

 

O esnada parkta oynayan çocuklarda “ Parkta oynarken köpek parka girdi ve havlamaya başladı. Köpek canavara dönmüştü. Saldırmaya yer arıyordu. Daha sonra İdil’e saldırmaya başladı. Kapıyı buldursaydı yaşları küçük çocuklara bile saldırabilirdi” diyerek olay anında yaşadıkları korkuyu dile getirdiler. Olayın ardından kamera kayıtlarından köpeğin sahibini araştıran Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili Yusuf E’yi gözaltına alınırken, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10