Önsel: Ankara'da vatandaşımızın sesi olacağız"

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ 1.Sıra Milletvekili Adayı Koray Önsel, seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy Haber Gazetesi tesislerine ziyaret gerçekleştirdi.

Çorlu 5.06.2018 18:29:00 0
Önsel: Ankara

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

 

MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve MHP İl Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ceylan ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Koray Önsel’i Duayen Gazeteci Seyit Süren karşıladı. Ziyarette seçim çalışmalarını anlatan Önsel seçilmesi sonucunda Tekirdağ’a en iyi hizmetleri yapacağını kaydetti.

 

“VATANDAŞIN SESİ OLACAĞIZ”

 

“Bölgenin ne tür eksiklikleri var. Vekil olursanız bu sorunları nasıl gidecekseniz” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Önsel “Tüm partiler içerisinde milletvekili adaylarına baktığınız zaman bizim özellikle benim şahsi olarak omuzlarımızda ayrı bir yük var. Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene 5 ilçede bu bölgeden seçilebilecek noktada aday gösterilmedi. Biz burada omuzlarımızdaki ağır yükün farkındayız. İktidar partisinin, biliyorsunuz Ak Parti ile kurduğumuz bir ittifak var ama her partinin kuruluş ilkeleri var. Bu bölgenin sıkıntılarını bilen bir insan olarak Ankara’da burayı temsil edecek olan tek insanız. Bu anlamdada üzerimize ne düşüyorsa, telefonlarımız 7-24 açık. İnşallah Cenabı Allah da nasip ederse Ankara gidip Tekirdağlı hemşehrilerimizi temsil etmenin görevi bize yüklenirse bizler de görevimizi en iyi şekilde yapacağımızın garantisini veriyoruz. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Siyasette ilçe başkanlığı, il başkanlığı, belediye başkan adaylığı milletvekili adayı olup inşallah Allah nasip ederse Tekirdağ’da böyle bir ilk olacağız. Yani masanın hem bu tarafını bilen hem de diğer tarafını biliyoruz. Teşkilatın içerisinden gelip, tabanın sıkıntılarını bile yukarıya gittiğimiz zamanda buranın isteklerini bilen bir milletvekili olacağız. Ankara'ya gidip buraya unutmayacağız. Aynı sıkıntıları biz bu anlamda da yaşadık. Aynı sıkıntıları tekrar edilmemesi için iyi bir profil çizeceğimizi düşünüyoruz. Bu anlamda da seçmenlerimizde büyüklerimiz küçüklerimiz kim varsa sağ olsunlar destek oluyorlar. Eğer inşallah seçilirsek milletvekili olduğum anda hemen çalışmaya başlayıp önce bir Tekirdağ'da tur yapacağım. Bütün ilçeleri dolaşıp notlarımızı alacağız.  Sahada şöyle bir şey var, ilçelerimizi gezdiğimiz zaman insanlar şöyle söylüyorlar tamam kardeşim gençsin çalışkansın seni destekliyoruz diyorlar seçileceksin ondan sonra söyleyeceğiz diyorlar. Seçildikten sonra gezip vatandaşın dertlerinin dinleyip notlarımızı alıp Ankara da dile getirmek en büyük hedefimizdir. Buradaki insanların sağlıklı huzurlu güler yüzlü yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

“EN GÜÇLÜ SESİ VERECEĞİZ”

 

Çerkezköy-Kapaklı-Pınarça üçgenine kurulması planlanan termik santralle ilgili de konuşan Önsel “Termik santralle ilgili tepkimizi en başından itibaren koyduk. İlçe başkanım, ben, diğer ilçe başkanları, il yöneticileri ile beraber ilk yapılan toplantıya gittik. Sağ olsun oradaki arkadaşlar ne bizim adımızı ağızlarına aldılar ne bize iki kelam söz verdiler. Kapaklı’daki toplantıda karşı olduğumuzu ifade ettik. Sağlık açısından zararları ne faydaları ne belirlensin, değerlendirilsin. Bununla ilgili sağ olsun yereldeki yöneticilerimiz bu işi siyaset ayağına döktükleri için bizden faydalanamadılar. İnşallah Ankara’da temsil edebilirsek en güçlü sesi vereceğimizden herkes emin olabilir” diye konuştu.

 

“ÇOK İYİ OY ALMAMIZ GEREKİYOR”

 

Önsel “ Bugüne kadar seçilmiş milletvekillerine bakın hepsi aşağı yukarı aynı listeler. MHP yepyeni bir liste yaptı. Milletvekilleri gençlerden oluşan eğitimli bölgenin sıkıntılarını bilen bölgede yaşayan buraya hitap eden adaylar koydular. Bize yetki verir bizde bunları yerine getiririz. Şeker fabrikalarında da mesela aynı şey var.  Bunlar eylemle sallamayla olmuyor. Bunlar bilimsel raporlarla olacak. Milliyetçi Hareket Partisi 38 sayfalık rapor hazırladı. Bu iş nasıl olmalı eğer özelleştirilecekse bunun taslağını hazırladı. Sundu ama 35 milletvekili ile gücünüz buna yetiyor. Siyasette ne kadar çok elin varsa o kadar güçlüsün. CHP'nin 150-160 tane milletvekili var. AK Parti bizim politikalarımızı alıp devlet politikası haline getirdi. Yapma mı diyelim çözüm süreci devam mı etsin diyelim.Fetöcular gelsin devlet kademelerine atansın mı diyelim. Biz bunlara yol mu verelim. HDP hala devam etsin bangır bangır bağırsınlar bu milletin meclisinde Kürdistan diye bağırsınlar mı.  MHP bu masanın başına oturdu ve herkesi dışarı çıkarttı. Cumhurbaşkanının etrafındaki fetöcüleri ayıkladı. Artık geleceğin cumhur ittifakını da oluşturduk. Milletin yıllardır özlem duyduğu bir ittifak. İnşallah daha iyi olacak. Şuan da bu hükümet sistemini eleştirenler karşı aday çıkardılar. Yok parlamenter sistemine geri dönecekmiş. O devirler artık geride kaldı. MHP 1969 yılında kurulmuş 50 yıllık bir mazisi olan partidir. Türkiye’nin en eski ikinci partisiyiz. Bugün AK Parti içinde bakan düzeyinde bir sürü insanımız var. Böyle bir siyasi partinin Türkiye'nin geleceği anlamında da hamleler yapmasından normal bir şey yok

Biz ne kadar ne oy alacağımızı söylesek de sandık doğruyu söyleyecek. Ama bizimde yarın Tekirdağ’da dolaşırken bunu gittiğim her yerde söylüyorum. Ankara gittiğimiz zaman genel merkezde genel başkanın huzuruna rahat çıkabilmemiz için Çerkezköy, Çorlu, Kapaklı ve bu bölgeden çok iyi oy almam gerekiyor” dedi.

 

“ÇORLU İL OLABİLİR”

 

Çorlu’nun il olmasıyla alakalı da konuşan Önsel “ Büyükşehir yasasından sonra Çorlu’nun mevcut durumda il olma olasılığı kalmadı. Çorlu il olduğu zaman Tekirdağ’ın Büyükşehirliği düşüyor. Genel başkanımız geçtiğimiz hafta aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada “2023'e kadar Türkiye'de yeni bir yönetim yerel yönetim yapısı kuracağız. 100 il 1000 ilçe projemiz var” dedi. Muhtemelen bu 100 ilin içerisinde Çorlu olabilir. Eğer öyle bir şey olursa Çorlu'nun il olması mümkün” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10