Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne 100 bin TL nakdi yardım

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkanvekili Uğur Erem başkanlığında dün saat 15:00'da Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Ã??

Çerkezköy 5.06.2018 19:08:00 0
Eğitim Gönüllüleri Derneği

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısının ikinci oturumu dün saat 15:00’da meclis Başkanvekili Uğur Erem başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıya Taner Bahar, Ayhan Çitil, Mustafa Çiftçi ile Ali Dönmez katılmadı. Ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesinde Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu görüşüldü. İstasyon mahallesi 297 ada 6 parselde bulunan 65 metrekare belediye hissesi, Veliköy Mahallesi 222 ada 22 nolu parselde bulunan 23.33 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 285 ada 3 nolu parselde bulunan 97 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 593 ada 16 nolu parselde bulunan 5.15 metrekarelik belediye hissesinin satışına ilişkin komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

AKAY’A YETKİ VERİLMESİ OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Ardından ikinci gündem maddesine geçildi. İkinci gündem maddesinde ise kredi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise verilen bilgide Mayıs ayındaki Meclis Toplantısında İller Bankasının Kızılpınar’daki yol yapım çalışmaları için 15 milyon TL’lik Çerkezköy Belediyesi’nin kredi talebini kabul etmemesi üzerine bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesine karar verildiği ve çekilecek kredinin faiz oranının İller Bankası faiz oranını üzerinde olmaması yönünde karar alındığı belirtilerek, uygulamada bankaların en düşük kredi faiz oranının 1.54 olduğu, İller Bankası’nın faiz oranının ise 1.333 olduğu belirtildi.  Bu durumda kredi çekmenin olanaksız olduğu ve Mayıs ayındaki Meclis kararının iptal edilerek, kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğü ve Komisyonun oy çokluğu ile kredi çekilmesine onay verdiği belirtildi.  AK Partili Meclis Üyeleri bankalardan çekilecek kredinin faiz oranının İller Bankası faiz oranını aşmaması durumunda krediye karşı olmadıklarını, aşması durumunda ise karşı olduklarını belirttiler. Yapılan görüşmeler bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanı Vahap Akay’a yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

100 BİN TL NAKDİ YARDIM YAPILMASI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Bir diğer gündem maddesi olan Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Metin Seçkin Ortaokulu hakkındaki talebi görüşüldü. Okulun borçlarının ödenmesi için Çerkezköy Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne 100 bin TL nakdi yardım yapılması talebi komisyonun kararı doğrultusunda meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderilen İhsan Engin Vekili Av. Hasan Öztürk’ün 91 ada 6 parsele ilişkin uzlaşma talebi dilekçesi görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edilirken, AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Dumanlar red oyu kullandı. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı 2 Temmuz pazartesi günü saat 15:00’da yapılacağı ifade edildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10