Çerkezköy'ün yıldızları ödüllendirildi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın himayesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında, ilçede uluslararası, ulusal yarıÅ?

Çerkezköy 6.06.2018 16:21:00 0
Çerkezköy

Dün saat 10:30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyer Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, İrfan Danışmaz, Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve basın mensupları katıldı.

 

34 BİN 613 ÖĞRENCİ KARNE ALACAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Gümüş; ‘’ Cuma günü okullarımızda toplamda 34 bin 613 öğrencimiz karne alacaktır. Geçen yıl girişimlerimizle ilk defa ilçemizde yapılan YGS ve LYS bu yıl 30 Haziran’da yeni adıyla TYT yaklaşık 7 bin 200 öğrenci katılımıyla yine ilçemizde yapılacaktır. 1 Temmuz’da girilecek 2. basamak sınav ile maratonlarını tamamlayacaklar’’ dedi.

 

‘BİR SINIF DONAT ADINI YAŞAT’

 

2017-2018 yılında yapılan faaliyetler ve projeler hakkında bilgi veren Gümüş; ‘’ 18 Ocak 2017 tarihinde ilçemizdeki kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ adıyla bir proje başlattık. Projemizi başta sayın kaymakamımız olmak üzere hayırseverlerimiz çok sahiplendiler ve bugüne kadar milli eğitim bakanlığı tarafından 159 sınıf donatılmıştır. Toplam donatılan sınıf sayısı 282 olup, bu 11 bin 280 öğrencimizin sınıflarının yenilenerek yeni tip sıralara kavuşmaları demektir. Milli ulaşım teknolojileri tasarım yarışması ilk 5’e kalan eser sayın bakanımız İsmet Yılmaz’ın da katıldığı programda sergilendi. 9 okulumuzda Tübitak Bilim Fuarı yaptık. Halit Narin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ticaret Sanayi Odası Anadolu Lisesi tarihte ilk defa ortaöğretim öğrencileri proje yarışmasında bölge finaline kaldı.   Halit Narin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi kimya alanındaki projesi ile bölge finallerini de geçerek Türkiye finallerine katıldı. Bilge Kral Aiya’nın ‘Okumak Özgürlüğe Uçmaktır’ sloganı ile müdürlüğümüzce başlatılan ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ ortaokul ve lise düzeyinde kitap okuma yarışması yaptık. Okuma toplumu olmayı unuttuğumuz bir zamanda daha çok öğrencimize okuma alışkanlığı kazandırmak için gayret ettik. Yaklaşık 2 bin 500 öğrencimizin 7 adet kitap okumasını sağladık’’ dedi.

 

‘GÜVENLİ OKUL PROJESİ’

 

‘Güvenli Okul Projesi’nin hem İçişleri hem de milli eğitim Bakanlığı’nın çok önemsediği bir proje olduğunu ifade eden Gümüş; ‘’ Biz de sayın kaymakamımız önderliğinde emniyet ve jandarma koordinesinde projeyi tamamen alanda uyguladık. Mevlana ve Raif Dinçkök Ortaokulu, Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi, Veliköy Mesleki Teknik Anadolu Lisemize KGYS entegre kamera güvenlik sistemi kuruldu. 4 okulumuzun sistem maliyeti yaklaşık 500 bin TL. Yine bakanlığımızın imkanları ile tüm okullarımıza kamera güvenlik alarm sistemi kurulmuştur. Mesleki lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor projesi kapsamında öğrencilerimiz yaşlı ve kimsesizlerin bakım onarım tamirat işlerine katkı vermişlerdir’’ dedi.  

 

ASIL MESELE TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİ

 

Asıl meselenin tekli eğitim sistemine geçişin olduğunu ifade eden Gümüş; ‘’ İlçemizde göreve başladığımızda ilk ve ortaokullarda yüzde 76 ikili eğitim derslik başına düşen öğrenci sayısı 51. Şu anda ortaokullarda yüzde 30 ilkokullarda yüzde 60. Yapıla çalışmalarla hükümetimizin ve milli eğitim bakanlığının 2019 hedefi olan Çerkezköy ilçesi için hayal bile edilemeyen, kader görülen ikili eğitimden tekli eğitime geçmiş olacağız. Dikkat edin sadece okul inşa etmiyoruz bir ilçenin hem de özel bir ilçenin en büyük sermayemiz olan çocuklarımızın geleceğini inşa ediyoruz’’ dedi.

 

BÖLGENİN ÇEKİM ALANI BİR İLÇEDE YAŞIYORUZ

 

Gümüş’ün ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da; ‘’Bugün sayın müdürümüzün konuşmasının yarısına yetişebildim. Yarısına yetişmeme rağmen hakikaten Çerkezköy’ün eğitimdeki son bir buçuk yıldır nereden nereye geldiğini çok önemli bir göstergesidir. Mutlulukla izleme fırsatını buldum. Geçen yıl bu mikrofonda gelecek yatırımlarını anlatırken bugün yapılan yatırımların teker teker ortaya çıkmasının Çerkezköy’e, çocuklarımıza ne kadar fayda sağladığını mutlukla bir kere daha görmüş oluyoruz. Şimdi nüfusu her geçen gün artan bölgenin çekim alanı bir ilçede yaşıyoruz. 4 yıl evvel Çerkezköy’ün nüfus tabelasında 112 bin yazıyordu. 2017 sayımında nüfus 158 bin, 2018 yılında bu nüfus yaklaşık 170 bini bulacak. Yani yaklaşık yüzde 9 büyümeyle Çerkezköy bölgenin en fazla göç alan bölgelerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu nüfus artışına göre bir eğitim hamlesine daha da yoğun ihtiyaç vardır. Çerkezköy Her geçen gün nüfusu artan derslik ihtiyacı olan bir bölgede ikili eğitimden üçlü eğitime doğru ilerleyen manzara yaşıyordu. Ancak bunu ben her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum yaklaşık 1 yıl önce göreve gelen sayın kaymakamımız Atilla Selami Abban’ın göreve gelmesinden bugüne Çerkezköy’de bir eğitim hamlesi fiilen başlamıştır. Bütün kurumlarıyla, hayırseverleriyle, organize sanayi bölgesiyle, ticaret odasıyla, belediyesiyle, vatandaşıyla, hayırseveriyle, bakanlıklarıyla, müdürlükleriyle, bir eğitim hamlesinin organizasyonun tamamlamış ve Çerkezköy bugünlere gelmiştir. Bir imece usulüyle Çerkezköy eğitim hamlesini gerçekleştirmiştir. Tekli öğretimin kapısını açmıştır. Sınıf kapasitesinin 55‘leri bulduğu zamanlardan 30’lara düştüğü zamanlarda daha kaliteli eğitimin Çerkezköy’ün çocuklarına yaşatmasında öncü olmuşlardır’’ dedi.

 

 BUGÜN HASAT TÖRENİ YAPIYORUZ

 

Günün anlam ve önemini vurgulamak için konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ise; ‘’ 2017-2018 eğitim öğretim yılının son günlerine yaklaştık. Ve bugün hasat töreni yapıyoruz. Yani başarılı olan okullarımızı ve öğrencilerimizi tebrik etmek ödüllendirmek ve diğer öğrencilerimiz motive temek için bir aradayız. Ben öncelikle dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tabii bu tebrik sadece öğrencilerimize değil. Başta onları yetiştiren ve eğiten ve bu ortamı sağlayan öğrenci velilerimize okul yönetici ve öğretmenlerimize esas şükranlarımı arz ediyorum. Çünkü onları sizler yetiştirdiniz. Eğer siz en uygun ortamı sağlamasaydınız bu çocuklar bu kadar başarılı olamazdı. Onu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ben göreve yaklaşık 2 yıl oldu. Tabii ki ben de eğitime önem veriyorum. Elimizden gelen çabayı gösterdik fakat burada büyük pay sahipleri var. Sadece ben değilim. Esas büyük pay hayırseverlerimizindir, belediye başkanımızındır. Çünkü okul yapacak arsayı bulmak için çok büyük sıkıntılar çektik. Ama bu sorunları aşmada sayın belediye başkanımız yardımcı oldu’’ dedi.

 

ÖDÜLLERİ ABBAN TARAFINDAN VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan 75. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Sıla Ece Varol, Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda 36 kilogramda Türkiye Şampiyonu aynı zamanda 19. Balkan Tekvando Şampiyonası’nda Balkan Şampiyonu Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Alperen Ayaz,  Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonasında Türkiye ikincisi olup avrupa’da ikincisi olan aynı zamanda Bulgaristan’da düzenlenen Tekvando Şampiyonasında 33 Kilogramda Yıldız Bayanlar Kategorisinde Avrupa Şampiyonu Tepe Ortaokul Öğrencisi Sudenaz Kaya,  59 kilogramda yıldızlar okullararası Türkiye Şampiyonası’nda Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Gülsüm Ügey, Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda 27 Kilogramda Türkiye Şampiyonu Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Zeynep Hasret Yılmaz’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından verildi.

 

ÖDÜLLERİNİ AKAY VERDİ

 

Anadolu Yıldızlar Ligi Tekvando Şampiyonası Grup Elemeleri 33 Kilogramda Yıldılar Erkekler Türkiye 2’ncisi Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Mecitcan Doğan, Kicks Boks Şampiyanasında +94 Kilogramda Gençler Açık Kick Boks Şampiyonası Türkiye 1’incisi Uluslar Arası Kick Boks Şampiyonasında +94 Kilogram Gençler Light Contact Şampiyonu Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ahmet Şimşek, Minikler Güreş Kız Şampiyonasında Türkiye Üçüncüsü Olan Tepe Ortaokulu Öğrencisi Azra Lal Okumuş, ‘Bana Dumansız Hayatı Anlat Sigarasız Yaşam Konulu Fotoğraf Yarışması’ Türkiye Birincisi Hacı Fahri Zümbül  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Akkoyun, Bilinçli Tüketici Ve Tüketici Hakları Konulu Türkiye Genel Resim Yarışmasında Tepe Ortaokul Öğrencilerinden Türkiye Birincisi  Gülizar Hıdıroğlu, Türkiye İkincisi Yağmur Sevinç’e ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. Ayrıca  temiz ve güvenilir enerji konusunda geliştirdiği proje ile sosyal medya ve en iyi özgün çalışma dalında Türkiye birinciliği ödülünü Fevzipaşa İlkokulu aldı. Türkiye şampiyonu öğrencileri Elif Çitil, Tuğçe Naz Çetin, Eray Efe Ağca, Mehmetcan Acar’a ödüllerini Akay verdi.

 

ÖDÜLLERİ ÜNAL TARAFINDAN VERİLDİ

 

Hacı Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 25 ülkeden 450’si yabancı olmak üzer toplam 2 bin 100 yarışmacı aşçının 75 kategoride yarıştığı ve 25’i yabancı 100 jüri üyesinin bulunduğu mutfak günleri yarışmasında balık dalında Senanur Coşkun altın madalya, Sevgi Satıcı gümüş madalya, Öznur Hati bronz madalya; tatlı tabağı dalında Kardelen İpek, Zeynep Taş, Yağmur Uysal gümüş madalya, Busenur Açar bronz madalya; ana yemek dalında ayça akdüzen, zeliha şanlı, Rukiye kurkut nergis yılmaz, çağla salcı gümüş madalya, tuğba akça, fatmanur Akbulut bronz madalya kazandı. Ödülleri Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal tarafından verildi.

 

ÖDÜLLERİ SÖZDİNLER TARAFINDAN VERİLDİ

 

Türkiye Batminton Genç Kızlar Türkiye Üçüncüleri Halit Narin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri İrem Baş, Elif Ehsen, Ayşe Tatlı, Tuğba Örs, Çağan Göktaş, Unesco- Semep 2017 En İyi Model Tasarımı Türkiye Birincileri Özel Gülerçin İlkokulu Öğrencileri Ege Can Ordukaya Özgür Koçak, Seray Gökçe Kavaklı, En İyi Çevreye Duyarlı Çalışma Dalında Türkiye Birincileri Özel Gülerçin Anadolu Lisesi Öğrencileri Yunus Emre Deniz, Eylül Ezgi Gül, Ümmügül Ünlü, En İyi Çok Yönlü Çalışma Dalında Türkiye Birincileri  Özel Gülerçin Ortaokulu Öğrencileri Umay Beren Özdemir, Berk Altay Metehan Ahmetoğlu’na ödülleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından verildi.

 

2 BİN 521 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Ardından Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası Müzik Öğretmeni Melike Baygür ‘Çalın Davulları Türküsü’ Ve ‘Memleketim’ şarkısı öğrenciler ile birlikte seslendirdi. Daha sonra ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır ‘Projesi’nde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 2 bin 521 öğrencinin katıldığı yarışmada ortaokullar düzeyinde 7’inci Nurullah Narin Ortaokulu Öğrencisi Burcu Eren, 8’inci Veliköy Belediyesi Ortaokulu Semanur Kale, 9’uncu Tepe Ortaokulu Öğrencisi Rüya Hız olurken lise düzeyinde 7’nci Kızılpınar Anadolu Lisesi Öğrencisi Ali Emre Başarı, 8’inci Kızılpınar Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Yıldırım, 9’uncu Pakize Narin Anadolu Lisesi Öğrencisi Elif Ertuğrul, 10’uncu Kızılpınar Anadolu Lisesi Öğrencisi Semanur Dutkun oldu. Öğrencilere ödülleri Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildi.

ÖDÜLLERİ ÖZDOĞAN TARAFINDAN VERİLDİ

 

Ortaokullar düzeyinde 4’üncü Tepe Ortaokulu Öğrencisi Duru Gürsoy, 5’inci Metin Seçkin Ortaokulu Zeynep Özer, 6’ncı 75. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Elif Sena Demir olurken lise düzeyinde 4’üncü ticaret ve sanayi odası Anadolu lisesi öğrencisi yeliz yağa, 5’inci Pakize Narin Anadolu Lisesi Enes Aslan 6’ncı Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Taştan oldu. öğrencilere ödülleri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından verildi.

 

ÖDÜLLERİNİ ABBAN VERDİ

 

Ortaokullar düzeyinde 1’inci Mevlana Ortaokulu Öğrencisi Azra Kuyumcu, 2’nci Tepe Ortaokulu Öğrencisi Sude Suoksu, 3’üncü Tepe Ortaokulu Öğrencisi Beyza Araz olurken lise düzeyinde 1’inci Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Mihriban Bingül, 2’nci Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi Nida Karakoç, 3’üncü Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi Bennur İnan oldu. öğrencilere ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından verildi.

 

HALK DANSLARI GÖSTERİSİ SUNULDU

 

Pakize Narin Anadolu Lisesi Zeybek Halk Oyunları Ekibi Uluslar Arası Halk Dansları gösterisinin sunuldu.  Ardından Pakize narin Anadolu lisesi zeybek halk oyunları ekibi uluslar arası halk dansları festivalinde en iyi sahne parforması sergilemişler, italya’da düzenlenen etkinlikte Busenur Çeken, Yaren Vatansever, Dilara Umman, Merve Demir, Elif Bayraktar, Dönüş Kavlak, Melike Gürken, Pelin Beyza Mulbay, Leyla Karaşın, Ayşin Köroğlu, Sude Aytek, Selin Kahraman, Melisa Brinza, Pınar Kaymaz, Nebi Akay, Berk Karamanlı, Tolga Biber, Mustafa Tosunbaş, Emirhan Göcükodacı, Berke Emir Aslan, Berkey Bilgin, Bhri Kaan Çetinkaya, Oğuzhan Kayıkçı, Göktuğ Ayvaz, Ahmet Görkem Arıcı, Kerem Şencan Mehmet Esat Demirer olmak üzere toplam 27 öğrenci Çerkezköy’ü temsil etti. Öğrencilere ödülleri Çetin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin tarafından verildi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10