TRAMDED üyeleri yeniden yapılandırma konusunda bilgilendirildi

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) tarafından Yeminli Mali Müşavir Emekli Vergi Müfettişi Turgay Özgenç'in katılımıyla yeni çıkan kanunla ilgili bilgilendirme to

Tekirdağ 7.06.2018 14:47:00 0
TRAMDED üyeleri yeniden yapılandırma konusunda bilgilendirildi

Toplantıda açılış konuşması yapan TRAMDED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Saraç, “Bu ay sonuna kadar TRAMDED olarak yeni eğitimlerle karşınızda olacağız. 7144 sayılı yasa ile KDV kanununda da değişiklik oldu. Araç alım satımı yapan vergi mükellefler ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu 7144 sayılı yasa ile yeni düzenlemeler olacak. 31 Mart 2018’e kadar ödenmemiş borçların gecikme zamları hakkında Yİ-ÜFE oranında indirim yapılacak. Peşin ödemelerde ayrıca yüzde 25 indirim uygulanacak. Diğer bir imkan da matrah ve vergi affı talebinde bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tarhiyat sayısındaki borçların yapılandırılabilmesi yine beyan edilmemiş gelirler ve kazançları, pişmanlıkla cezasız beyanıdır” dedi.

 

YAPILANDIRILACAK BORÇLAR VE MATRAH ARTTIRIMI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

 

Yeminli Mali Müşavir Emekli Vergi Müfettişi Turgay Özgenç katılımcılara ‘7143 Sayılı Kanun Vergi Barışı Yapılandırma ve Matrah Artırımı Uygulamaları’  hakkında detaylı olarak bilgi verdi.  Özgenç, yaptığı bilgilendirmede, 7143 sayılı kanunla yapılandırılacak borçların neler olduğunu, nasıl yapılandırılmaları gerektiğini, yapılandırma yapanların bir yıl içinde en fazla iki defa geç ödeme hakkı olduğu, bu sayı arttığında yapılandırmanın iptal edildiği ve ödenecek borcun da defaten ödenmesi gerektiği bilgisini verdi.  7143 sayılı kanunla yapılandırılacak borçlar; kesinleşmiş vergi ve diğer borçlar, kesinleşmemiş dava aşamasındaki borçlar, inceleme ve tarhiyat safhasındaki bulunan alacaklar için düzenleme, işletme kayıtlarının uygun hale gelmesi, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına dair hükümler, SMMM odaları, YMM odaları, Barolar ve odalara ait olan borçların yapılandırılması” olduğunu da belirten Özgenç, ön bilgilendirmenin ardından, borçların yapılandırılması için yapılabilecek işlemlerin de neler olduğunu ve matrah artırımı konusunda da nasıl  ve ne zaman matrah artırılacağını da tek tek sıralayarak bilgilendirdi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10