Öğrenme şenliği ve yılsonu sergisi ilgi gördü

2017-2018 eğitim-öğretim yılı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği ve göz nuru eserleri önceki gün görücüye çıktı. Çar

Çerkezköy 7.06.2018 16:24:00 0
Öğrenme şenliği ve yılsonu sergisi ilgi gördü

2017-2018 eğitim-öğretim yılı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi öğrenme şenliği ve yılsonu etkinliği düzenlenen törenle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban tarafından açıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kapalı Otopark üzerinde önceki gün saat 17.45’te düzenlenen serginin açılışına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

BU YIL DA ÖĞRENME ŞENLİĞİMİZİN TEMASI “ÖĞREN ÖĞRET VE ÜRET”

 

Program öncesi Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Mehteranı gösterilerde bulundu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı okunması sırasında bir grup öğrenci öğretmenleri eşliğinde engelliler için işaret dili ile okudular. Ardından açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman;  “Bu yıl da öğrenme şenliğimizin teması "Öğren Öğret ve Üret" Çünkü günümüzde eğitim sadece okul yaşantısıyla sınırlı bir süreç değildir. Eğitim değişen ve gelişen çağa ayak uydurmanın zorunluluğu, her bireyin hayat yolculuğunun en önemli rehberidir. Bu nedenle Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerine dönüşerek 'Her zaman her yerde herkes için eğitim' ilkesinden hareketle, tüm bireylere yaşam boyu ihtiyaç duyacakları alanlarda eğitim alabilme imkanlarını sağlayan kurumlar olarak hizmet vermektedir” dedi.

 

AÇILAN KURSLARDA BİLGİ VE BECERİ VE MESLEK KAZANDIRILIYOR

 

Akman; “Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezimizde Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz himayelerinde, kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve okullarla yaptığımız iş birliği sayesinde kurs açmaktadır. Açılan kurslarımızla değişen ve gelişen ilçemiz ihtiyaçlarına paralel vatandaşlarımıza bilgi beceri ve meslek kazandırmaya, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmaya, okuma yazma bilmeyenleri okuryazar hale getirmeye,  geçmiş kuşaklardan miras olarak bırakılan çeşitli kültürel değerleri korumak yaşatmak geliştirmek ve gelecek nesillere aktarma, Çerkezköylülük bilinci ve sorumluluğunu kazandırma gayreti içerisinde çalışmalar yapmaktayız. Merkezimizde ilçemizin yoğunluğuna paralel hizmet bilinci içerisinde halen devam eden kurslarımızdan ayrı olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı olarak, toplam 615 kurs açılmış 14 bin 414 vatandaşımız kurslarımıza katılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşleri Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği' ne ilçemiz vatandaşları yoğun ilgi göstermiş Sayın Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz destekleriyle vatandaşlarımızın bu seferberlikte yararlanması için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Halen devam eden kurslarımızdan ayrı 91 kurs açılmış, 553 vatandaşımız okuryazarlık belgesi almıştır. Mesleki ve Teknik kurslarda 303 kurs açılmış, 8 bin 268 kursiyer kurslarımıza katılmıştır. Sosyal ve Kültürel Kurslarda 195 kurs açılmış 4 bin 440 kursiyer kurslarımıza katılmıştır. Ayrıca açık öğretim orta ve lise kayıt, kayır yenileme, kitap dağıtımı ve hizmetlerimizle eğitimini tamamlamak isteyen vatandaşlarımıza hizmet vermektedir” dedi.

 

 GEÇEN YIL KURSLARIMIZA DEVAM EDEN 140 ÖĞRENCİDEN 112’Sİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

 

Geçen yıl üniversite kurslarına devam eden 140 öğrenciden 112'sinin üniversiteye yerleştiğini kaydeden Akman; ‘’Bu yıl da 247 mezun ve açık lise son sınıf öğrencisi kurslarımıza devam etmişti. Öğrencilerimize girecekleri üniversite sınavında başarılar diliyoruz. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği kurslarımıza katılımın her geçen yıl artarak devam etmesi bizler için mutluluk ve gurur kaynağıdır. Kurslarımıza devam eden ve başarıyla belge alan tüm kursiyerlerimizi kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Eğitim işlerinde önemli bir program işlemek zorundayız ki, o program ulusumuzun bugünkü durumuyla, toplumsal yaşamın gereksinimleriyle, çevrenin koşullarıyla ve çağın gerekleriyle uyumlu olsun' Her zaman her yerde herkes için eğitim'in adresi Halk Eğitimi Merkezimize tüm Çerkezköylüleri bekliyoruz” diye konuştu. Ardından Halk Eğitimi Merkezi’nin kadın folklor ekibi gösterilerde bulundu ve ardından da serginin açılışı yapıldı.

 

KAYMAKAM SERGİLENEN ÜRÜNLERİ HAYRANLIKLA İZLEDİ

 

Serginin açılış kurdelesini kesen Çerkezköy Kaymakam Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yusuf Hayri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman ile  sergiyi gezerek kursiyerlerin el emeği ve göz nuru dökerek hazırladıkları işler hakkında bilgiler aldı. Sergi ziyaretinde çeşitli kurslarda kurs gören ve kursiyerler Kaymakam Abban’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş’e yaptıkları çalışmalardan hediye ettiler. Cilt bakım ve güzellik standını da gezen kaymakam Abban, kurs öğretmeni Cilt ve Güzellik Uzm.Nebahat Kaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Kaya kursun 5.5 aylık olduğunu ve kursa gösterilen ilgiden de memnun olduğunu ifade etti. Ardından ebru sanatı standında Ebru Hocası Gülhis Başaran’dan  da bilgiler alındı.  Sonra bilim, teknoloji  ve bilgisayar  standını da gezen Kaymakam Abban, sergilenen tüm el emeği göz nuru ürünlerinin her birinin ayrı bir emek sarf edilerek yapıldığını, ortaya çıkan güzel ürünleri görmekten mutlu olduklarını ve bu çalışmaların ekonomiye kazandırılması gerektiğini dile getirdi. Çarşamba günü açılan sergi bugün mesai saatinde son bulacak.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10