Şampiyon sporcular Başkan Akay'ı ziyaret etti

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay şampiyon sporcuların ziyaret akınına uğradı. Başkan Akay dün Milli Eğitim Bakanlığı'nın Antalya'da düzenlediği  okullar arası Taekwondo şampiyo

7.06.2018 18:13:00 0
 Şampiyon sporcular Başkan Akay

ANTALYA’DA GÜLSÜM ÜGEY  2018 YILININ İLK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

 

 Ziyarette konuşan Bilal Güzel, “25-27 Mayıs tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlediği Okullar Arası Yıldızlar Taekwondo Şampiyonasında  Güzel Spor  Kulübümüz sporcularından Gülsüm Ügey katıldığı bu şampiyonada Çerkezköy’ümüzü ve İlimiz Tekirdağ’ı en iyi şekilde  başarıyla temsil etti. Kızımız çıktığı tüm karşılaşmaları tek tek kazanarak 2018 yılının ilk Türkiye şampiyonu olan sporcu unvanını da kazandı” dedi.

 

GURURLANDIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi ve şöyle devam etti, “ Kentimizi başarıyla temsil eden ve elde ettiği birincilikle Çerkezköylülerin gururu olan Gülsüm Ügey’i tebrik ediyor ve bundan böylede başarılarının devamını diliyorum.İlçemizde sporun her dalın sporcularımızın başarılı olması için gereken desteğimizi veriyoruz”dedi. Ziyarette Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Şampiyonası’nın, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının akabinde 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlandı. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı'nın da katıldığı ziyaret sonunda Başkan Akay, Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel ve sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

“MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİLER”

 

Bulgaristan’da düzenlenen 1. Multi Open Europe Taekwondo turnuvasında elde ettikleri başarılarla Milli Takıma direk katılma hakkı kazanan Şampiyon Spor Kulübü sporcuları Alperen Ayaz ve Sudenaz Kaya, antrenörleri Vural Ayaz ve velileri ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti.  Şampiyon Spor Kulübü olarak 1-4 Haziran tarihlerinde Bulgaristan’da düzenlenen 1. Multi Open Europe Taekwondo turnuvasında Çerkezköy’ü başarıyla temsil ettiklerini belirten Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, “Turnuvada Sudenaz Kaya Avrupa Şampiyonu, Alperen Ayaz da Avrupa 2.’si oldu. Sporcularımız elde ettikleri bu başarılarla Milli Takıma direk katılma hakkı kazandı” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Kasım ayında Antalya’da Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nın düzenleneceğini sözlerine ekleyen Vural Ayaz, “Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü’nün milli sporcuları Sudenaz Kaya ve Alperen Ayaz da bu turnuvaya katılarak Çerkezköy’ümüzü ve ülkemizi başarıyla temsil edecekler” dedi. Ayaz konuşmasının sonunda spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

 

“YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZ VAR”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy’de spor alanında ciddi bir potansiyel var. Çeşitli branşlarda çok yetenekli çocuklarımız var. Fakat bu çocuklarımızın kendilerini geliştirebilecekleri yeterli fiziki ortam yoktu. Biz bu fiziki ortamların sayısı artırmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kentimize kazandırdığımız 29 Ekim Spor Kompleksi ve parklarımızda oluşturduğumuz spor alanları çocuklarımızın akınına uğruyor” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’DEN BAŞARILI YÜZÜCÜLER ÇIKACAK”

 

 Çerkezköy Belediyesi tarafından yeri tahsis edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yarı Olimpik Yüzme havuzunun ilçede sporun gelişimine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Akay “ Her yıl düzenlediğimiz yaz spor okullarımızda en çok ilgiyi yüzme kursumuz görüyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz tamamlandıktan sonra kurslarımızı burada daha geniş katılımlarla gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda kentimizden yüzme alanında da önemli sporcular çıkacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

   Elde edilen sportif başarıların, diğer çocuklarımızı spora teşvik ettiğine vurgu yaparak başarılarından dolayı Avrupa Şampiyonu Sudenaz Kaya ve Avrupa 2.’si Alperen Ayaz’ı tebrik eden Başkan Vahap Akay, ziyaret sonunda sporcularla ve aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.    

 

   Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10