180 bin 6 öğrenci karne heyecanı yaşadı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Tüm Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da resmi ve özel olmak üzere 530 okulda eğitim gören 180 bin 6 öğrenci karne heyecanı yaşad

Tekirdağ 8.06.2018 18:23:00 0
180 bin 6 öğrenci karne heyecanı yaşadı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte dün 50. Yıl Ortaokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

"EN DEĞERLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"

 

Açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tüm öğrencilere hayatta başarılar dileyerek; "Değerli velilerimiz, öncelikle heyecanın büyüğünü yaşayan sizleri kutluyorum. Öğretmenlerimiz de çok cefa çekiyorlar. Onları da canı gönülden kutluyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 4 yılını bitirmiş durumdadır. Büyükşehir Belediyesi olarak, eğitime önemli katkılar sunduk. En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır anlayışıyla, 11 ilçemize 11 okul kazandırdık. Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettik bu okulları. Eğitime olan hizmetlerimiz sadece bu inşa ettiğimiz okullarla da sınırlı değil. İl genelinde 100'den fazla okulumuzun her türlü bakım ve onarım işlerini de Büyükşehir Belediyesi olarak karşıladık. Okullar ve bu her türlü bakım ve onarım işlerinin Büyükşehir Belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 50 milyon lirayı buldu. Eğitim alanında yaptığımız hizmet ve yatırımlar aralıksız olarak devam edecektir. Tekirdağ günden güne nüfusu büyüyen bir ilimiz ve her sene 5 bin dersliğe ihtiyacımız oluyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda elimizi taşın altına koyduk ve üzerimize düşeni yaptık. Buralarda yetişen öğrencilerimizin gönüllerinden Atatürk, vatan, millet ve bayrak sevgisinin eksik olmamasını temenni ediyorum. Mezuniyet ve karne sevinci yaşayan öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

 

KARNELER BU 3 PAYDAŞIN KARNELERİDİR

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne eğitime yönelik yaptıkları yatırımlar dolayısıyla teşekkür ederek, "Bu programda sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı oldukça mutluyum. Bugün yaklaşık 8 aylık emeklerimizin sonucu olarak karne heyecanı yaşayacağız. Bu hepimizin emeklerinin ortak bir sonucudur. Bunu böyle değerlendirmemiz gerekir. Bugün alınan karneler 3 paydaşın emeklerinin sonucudur. Bir tarafta öğrencilerimiz, bir tarafta öğretmenlerimiz, diğer taraftan da sorumluluğun en büyüğünü omuzlarında taşıyan velilerimiz' Karneler bu 3 paydaşın karneleridir. Bu karnelere böyle bakmak gerekir. Karnelerdeki başarılarda da başarısızlıklarda da bu 3 paydaşın payı vardır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, eğitim alanında çok güzel yatırımlar yapan bir belediye. Bu anlamda kendilerine teşekkürü bir borç bilirim. Bütün öğrencilere hayatlarında başarılar diliyorum ve güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLAYABİLDİYSEK, NE MUTLU BİZLERE

 

Tekirdağ'ın eğitim alanında ihtiyaçlarının her geçen arttığına dikkat çeken Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da  "Öncelikle bu mutlu ve güzel günde, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının son gününde, çocuklarımızın bu mutlu gününde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Başarılı ve huzurlu bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayabildiysek, ne mutlu bizlere. İnşallah bundan sonraki yıllarda da hep birlikte öğretmenlerimizle, idarecilerimizle ve tüm eğitim camiamızla birlikte katkı sağlamaya devam edeceğiz. Gerçekten Tekirdağ hızla gelişen, büyüyen ve göç alan bir il. Bu yüzden de eğitim ihtiyaçları sürekli artıyor. Bu yüzden ilimize yeni yatırımlar kazandırmak zorundayız. Binin üzerinde derslik kazandırmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Ben burada bir kez daha hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu eğitim ve öğretim yılında emeği geçen baş tacımız olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizin yaz tatilini en iyi şekilde geçirmelerini diliyorum"dedi. Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler, hazırladıkları halk oyunları ve müzik dinletisini sergiledi. Daha sonra protokol üyeleri, 50. Yıl Ortaokulu öğrencilerine karnelerini takdim etti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10