5 milyonluk vurguna 5 yıl ceza

Çerkezköy tarihinde en büyük vurgun olarak kayıtlara geçen 2012 yılındaki Altıntaş Kuyumculuk'un yeğenleri tarafından dolandırılması davasında 6 yıl sonra 22'nci celsede Erkut ve Eren İ?

Tekirdağ 10.06.2018 17:36:00 0
5 milyonluk vurguna 5 yıl ceza

Çerkezköy’ün ilk kuyumcularından olan Altıntaş Kuyumculuk’ta çocukluğundan beri tezgahtar olarak çalışan Eren İşcan’ın kuyumcuda sayım yapılacağını öğrenmesi ile birlikte ortadan kaybolmasıyla ortaya çıkan yaklaşık 5 milyonluk vurgunun ardından bir hafta sonra teslim olan Eren İşcan, tutuklanarak cezaevine konulmuş, 6 ay sonra 2012 yılı Kasım ayında tahliye olmuştu.Geçtiğimiz günlerde görülen son duruşmada Erkut ve Eren İşcan kardeşler 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezası almaktan kurtulamadılar.

 

 

 

VURGUN ANLARI KAMERAYA, İTİRAFLAR KAYITLARA YANSIMIŞTI

 

 

Altıntaş Kuyumculuk’ta çalıştıkları dönem Altıntaş Kuyumculuk’un kasasından para ve altınları hangi yöntemlerle aldıkları iş yeri kamera kayıtlarına yansırken o dönem araştırma yapan iş sahibi vurgunun bir başka boyutunu da ortaya çıkardı. İşcan kardeşlerin 4 yıl boyunca hesaplar ve gramajlarla oynayarak akrabaları olan İsmail Altıntaş’ı milyonlarca lira zarar sokmakla birlikte güvene dayalı vatandaştan topladıkları emanet altınların sorumlusu olarak İsmail Altıntaş’ı zan altında bırakarak suçlamışlardı.

 

 

İŞCAN KARDEŞLERE 5 YIL HAPİS, ALTINTAŞ’A BERAAT

 

 

Vurgunun ortaya çıkması ile birlikte Eren İşcan’ın hesap hareketlerini takip altına alan Altıntaş Kuyumculuk sahipleri, İşcan’ın düzenli olarak İpsala’da bazı şahıslara para gönderdiğini tespit etti. İpsala Kapalı Cezaevi’nden mektup yazarak o dönem şantaj karşılığı Eren İşcan’dan  para isteyen Nihat Ş. İsimli şahsın cezaevinden yazdığı mektup da duruşma dosyasına girerken, yine olayların başladığı tarihte İsmail Altıntaş’a davacı olmaması için 8 daire teklifinde bulunmuşlardı. Giden paraları karşılığı bu teklifi kabul etmeyerek şikayetinde ısrarcı olan İsmail Altıntaş, kendisini de sanık sandalyesinde bulmuştu. İşcan kardeşlerin iddiaları karşısında onlarla birlikte sanık sıfatıyla 6 yıl boyunca yargılanan İsmail Altıntaş’ı, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 22’nci celsesinde Avukat Mustafa Yüce savundu. İsmail Altıntaş’a yüklenen Ercan Yalçıntaşküçük’e karşı hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı, sanığın kastının olmadığı kanaatine varıldığından mahkumiyetine yeter, vicdani kanaat sağlayacak her türlü şüpheden uzak, somut, kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığından beraat ederken, Erkut ve Eren İşcan kardeşlere 5 yıl 2 ay 15’er gün hapis cezası ile 100’er bin TL para cezası çıktı. O dönem vurgun olayını yapan gazetemize İşçan kardeşler tarafından dava açılmış, takipsizlikle sonuçlanmıştı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10