Tekirdağ 5'inci mavi bayrağı göndere çekti

Şarköy Sosyal Tesis Önü Halk Plajında, Uluslararası Mavi Bayrak, törenle göndere çekilirken, Şarköy'de 4'üncü, Tekirdağ genelinde ise 5'inci Mavi Bayrak göndere çekilmiş oldu. Mavi Bayrak tören

Tekirdağ 12.06.2018 17:47:00 0
Tekirdağ 5

"TÜRKİYE DÜNYADA 3'ÜNCÜ"

 

 

Programda açılış konuşmasını yapan TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordiatörü Doğan Karataş, mavi bayrağın önemine değinerek; "Tekirdağ'da toplam beşinci olan bayrağımızı göndere çekiyoruz. Biz TÜRÇEV olarak 1993 yılından bu yana mavi bayrak çalışmalarını yürütüyoruz. O günden bugüne mavi bayrak çalışmaları her sene artarak bugün 459 plaja ulaşmıştır. Bu 459 plaj ile biz İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyada şu an 3. sıradayız. Tekirdağ'da yıl yıl mavi bayrak sayımız artıyor." dedi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da, "Bugün Şarköy'de 4. Mavi bayrağa kavuşmanın sevincini yaşıyorum. Geçen yıl 3.'sünü Mürefte'de aldık. Yıllar önce 1. Mavi bayrağımızı aldığımızda çok sevinmiştik. Çünkü mavi bayrağı almak kolay, fakat koruması çok zor. Bugün Şarköy'ün batısında 4. Mavi bayrağa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası cazibe merkezi haline geliyor. Sosyal tesisimizin hemen yanında bir yüzme havuzu yapma projemiz var. Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde çok önemli çalışmaları var.  Bu çalışmalarla Şarköy bir şehir görünümü kazanmaya başladı. Şarköy her şeyin en iyisine layık. 4. bayrağın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

 

"TEKİRDAĞ KABUK DEĞİŞTİRİYOR"

 

 

Tekirdağ için aralıksız bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, " Çok emimin ki 24 Haziran'da Türk halkı 16 yıldır çekilen bu sıkıntılara `Tamam' diyecek. 30 Mart 2019'a geldiğimiz zaman halktan aldığımız yetki tamamlanınca, gidip diyeceğiz ki; size bu sözü verdik ve yaptık. O zaman inanıyorum ki halkımız 12 sosyal demokrat belediyeye `Devam' diyecek. Tekirdağ artık kabuk değiştiriyor. Her geçen sene artan nüfusu ile Süleymanpaşa'da kanalizasyon 17 Kasım 2017'den itibaren Biyolojik Arıtma Tesisimiz ile berber denize verilmeyip arıtma tesisine gidiyor’’ dedi.

 

 

BU TARİH TEKİRDAĞ İÇİN BİR DEVRİMDİR

 

 

Denizin özlenen eski günlerine her geçen gün biraz daha yaklaştığını kaydeden Albayrak; ‘’Bu tarih Tekirdağ için bir devrimdir. Tekirdağ'ın 17 bin nüfuslu halini bilen birisiyim. Tekirdağ'ın denizi akvaryum gibiydi. Zamanla denize verilen kimyasallar sonucunda, Tekirdağ'ın denizinin eski halini arar olduk. İlerleyen yıllarda başta Şarköy olmak üzere Tekirdağ merkeze kadar bu sahillerin çok değiştiğini göreceksiniz. Tekirdağ şimdiden görmediği balık cinslerini görmeye başladı. Geçmişte 150, şimdi ise 30'a düşen balık çeşidinin denizin temizlenmesi ile tekrar artarak beraber tekrar özlenen günlerine geri döneceğine inanıyorum’’ dedi.

 

 

TURİZM AÇISINDAN DA BÜYÜK AŞAMA KAYDEDECEK

 

 

Şarköy'e büyük bir biyolojik arıtma kazandırma düşüncesi olduklarını kaydeden Albayrak; ‘’Böylelikle artık Şarköy çevre konusunda, bütün yatırımlarını almış olacak. Doğal gaz ile birlikte ilçede üç ay olan turizm, yedi aya çıkacak. Bu başarının tek sahibi bizi bu göreve layık gören halkımızındır. Bu arada Karadeğimen Deresi ve Olukbaşı Deresi'nin değişimini adım adım izliyorum. Sonuçları gördükçe de çok mutlu oluyoruz. Biz Tekirdağ'da ikinci biyolojik arıtmayı yapıyoruz. Tekirdağ, 2019'dan sonra Büyükşehrin 2. ve 3. dönemlerinde birçok açıdan olduğu gibi turizm açısından da büyük aşama kaydedecektir" dedi. Konuşmaların ardından, TÜRÇEV Kuzey Ege Lideri Koordinatörü Doğan Karataş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan V. Serap Uluç, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Mengi, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'a plaket takdim edildi. Törende, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa adına plaketi TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Ünal teslim aldı. Plaket takdimi sonrasında, mavi bayrağın göndere çekilmesi ile tören son buldu.

 

Haber: Metin KARA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10