Her mahalleye 2 milyonluk kültür merkezi

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından köyden mahalleye dönüşen her mahalleye yapılan kültür merkezi yatırımlarının temelleri Çeşmeli ve Türkmenli Mahallerinde atıldı.

Marmara Ereğlisi 13.06.2018 14:08:00 0
Her mahalleye 2 milyonluk kültür merkezi

Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle ilçede köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından çok amaçlı kültür merkezi yapılıyor. Kültür merkezlerinin temeli ilk olarak Çeşmeli ve Türkmenli Mahallelerinde atıldı.

 

İLK OLARAK ÇEŞMELİ’DE ATILDI

 

İlk olarak Çeşmeli Mahallesi’ndeki çok amaçlı Kültür Merkezi’nin temeli çok sayıda vatandaşın katılımıyla atıldı. 

 

300 NÜFUSLU MAHALLEYE 2 MİLYON TL’LİK YATIRIM

 

Merkezin mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde tasarlandığını dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim  Uyan; “İlimizin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirledik. İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür saraylarının temellerini atıyoruz. İlkini bugün Çeşmeli Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. 2 milyon civarında yatırım bedeli olan kültür sarayları çok amaçlı olarak tasarlandı.  Bu mübarek Ramazan ayında çifte sevinç yaşıyoruz. 300 nüfuslu bir mahalleye bu denli büyük yatırım şuana kadar hiç gelmemiştir. Çeşmeli Mahallemiz Kültür Merkezi, sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya ve teras katı olmak üzere mahallenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Burasının çevre düzenlenmesi de yapılacak. Kafeterya halkımızın ortak noktası olacak. Burada birlik ve beraberlik içerisinde bulunacağımız bir alan olacak. Düğün salonumuz ve çok amaçlı salonlarımız olacak. Çatı katında teras katı yapacağız. Mahallemiz için çok önemli bir yatırım. İnşallah binayı bitirdikten sonra hep birlikte açacağız. Kültür Merkezi’mizin mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. “dedi.

 

“ASFALTSIZ YOL BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Tüm yerleşim yerlerinin yollarının yapıldığını ifade eden Başkan Uyan; “Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerimize 300 milyonluk sıcak asfalt yapıyoruz, geri kalan yollarımızı da sathi kaplama yapacağız. İlçemiz genelinde tüm yerleşim yerlerinde asfaltsız yol bırakmayacağız. Hatta sizler altın kaplama yolları hak ediyorsunuz. Yolarımızı altın kaplama yapsak bunu çekemeyenler yarın altının ayarının düşük olduğunu söyleyeceklerdir. “diye konuştu.  Dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından Kültür Merkezi temeli Başkan Uyan ve Hayırsever Hayrettin Hayırlı’nın ilk harcı atmasıyla atıldı.

 

İKİNCİSİ TÜRKMENLİ’DE ATILDI

 

Kültür Sarayları yapılması projesi kapsamında ikinci Kültür Sarayı'nın temeli Türkmenli Mahallesi’nde atıldı.  Törene Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Adem Dalgıç, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan ve çok sayıda davetlikatıldı.

 

 “İLÇEMİZİN HER NOKTASINA YATIRIMLARIMIZI ULAŞTIRIYORUZ”

 

Temel atma töreninde konuşan Başkan Uyan; “Biz şehirden köye dönüşü başlatmak amacıyla köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimizi yatırımlarımızla geliştiriyoruz. Amacımız buradaki mahalle sakinlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kültür merkezi inşa etmek. Çeşmeli Mahallesi’nden sonra ikinci kültür sarayımızın temelini atıyoruz. 4 yıl önce bu köylerimiz Özel İdarelere bağlıydı. Büyükşehir olunmasıyla ilçemize bağlandı. Bizler de hizmetlerimizi her noktaya ulaştırmaya çalışıyoruz. Türkmenli mahallemizde ana yolları sıcak asfaltla kapladık. Geriye kalan ara yollara da sathi kaplama yaparak yollarımızı daha da güzelleştireceğiz. Amacımız Avrupa şartlarında mahaller oluşturmak. Köyden mahalleye dönüşen yollarımızın tamamı onarılacak ve daha yaşanabilir mahalleler oluşturacağız. “dedi. Dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi temeli Başkan Uyan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili adayı Adem Dalgıç, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ilk harcı atmasıyla atıldı. Temel atma törenlerinin ardından Çeşmeli ve  Türkmenli Mahallesi’nde yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeği ile program son buldu.

 

Haber: Melek ELMA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10