Toprak: Çiftçimiz emeğinin karşılığını almalı  

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak her yıl çiftçinin girdi maliyetlerinin artması nedeniyle en çok mağdur olan kesimin çiftçiler olduğunu kaydederek, çiftçilerin emeklerinin karşılığÄ?

Çerkezköy 13.06.2018 14:26:00 0
Toprak: Çiftçimiz emeğinin karşılığını almalı  

“DİREK ÇÖKERSE EKONOMİDE ÇÖKER”

 

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Çiftçimizin  her yıl girdi maliyetleri devamlı olarak fazlalaşıyor. Çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi konusunda her zaman çiftçimize söz veriliyor, ancak verilen sözler  nedense bir türlü yerine getirilmiyor. Çiftçimiz alın teri ile ürettiği mahsulünün hakkı olanı her zaman almalı. Ekonominin temel direklerinden biride çiftçidir. Bu kesinlikle unutulmamalı. Bu direk çökerse ekonomide  çöker. Çiftçimiz  her zaman  alın teriyle, büyük zorluklarla ürettiği ürünlerin ücretini almaları gerekiyor. Alamadıkları içinde borçtan bir türlü kurtulamıyor ve yüzleri de gülmüyor” diye konuştu.

 

ÇİFTÇİNİN DURUMU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK İYİ FİYAT VERİLMELİ

 

Toprak “ Çoğu çiftçimiz boğaz tokluğuna kimisi ise sırf borçlarına çalışıyor. Çiftçilerimiz  bu ülkenin bel kemiği, yiyecek kaynağıdır. Bu nedenle çiftçilerimizin sorunları ve beklentilerinin giderilmeli ve alın terinin hakkını her zaman almalı. Özellikle bu yıl beklenen yağışlar zamanında yağmadı ve bu nedenle üretimde beklenen rekolte gerçekleşmeyecek bu nedenle çiftçinin bu  mağdur durumu da göz önünde bulundurulmalı ve mahsule buna göre mağdur edilmeyecek bir fiyat verilmelidir” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10