764 adet tescilli kültür varlığı bulunuyor

Tekirdağ'da, kentleşmenin daha modern bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla İmar ve Şehircilik Dairesi bünyesinde Harita Şube Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü

Tekirdağ 17.06.2018 14:58:00 0
764 adet tescilli kültür varlığı bulunuyor

Tekirdağ genelinde Büyükşehir Belediyesi teşkilatlanma sürecinin tamamlanmasının ardından 2015 ve 2016 yıllarında Şarköy, Ergene, Muratlı ve Süleymanpaşa’da numarataj çalışmalarının yapıldığını ifade eden yetkililer, İçişleri Bakanlığı tarafından adresler kesinleştirildiğinde Büyükşehir Belediyesi tarafından tip, renk ve montaj şekilleri belirlenen tabelalar ile tabelalama işlemleri gerçekleştirileceğini belitti.

 

KENTSEL TASARIM ÖLÇEĞİNDE PLANLANMASI YAPILDI

 

Harita Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda Muratlı, Ergene, Saray, Kapaklı, Çorlu, Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Marmaraereğlisi’nde harita işlerinin bitirildiğini kaydeden yetkililer; ‘’Aynı kapsamda yürütülen çalışmalar Malkara, Saray ve Hayrabolu ilçelerinde devam ediyor. 2019 yılı itibariyle 1/1000 ve 1/5000 ölçekli hâlihazır harita üretiminin tamamlanması planlanıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin önemli ihtiyaçlarından olan Hizmet Binası'nın inşa edilmekte olduğu Gündoğdu Mahallesi'nde yeni kent merkezi oluşturulmasına yönelik tanımlamalar İmar Şube Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bu alanda yalnızca belediye hizmet binasının inşası değil yeni kent merkezini oluşturacak meydan, park ve ticaret merkezinin de kentsel tasarım ölçeğinde planlanması yapıldı’’ dedi.

 

9 ADET MİMARİ PROJE VE 3D MODELLEMESİ HAZIRLANDI

 

 İlgili mevzuat çerçevesinde köyden mahalleye dönüştürülen kırsal mahallelerde, yörenin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun tip mimari projelerin hayata geçirilebilmesi amacıyla İmar Şube Müdürlüğü tarafından 9 adet Mimari Proje ve 3d modellemesi hazırlandığını ve tüm ilçe belediyelerine gönderildiğini belirten yetkililer; ‘’ İmar Şube Müdürlüğü tarafından köy statüsünden mahalleye dönüştürülen yerlerde yapılaşmanın ne şekilde gerçekleştirileceği konusunda 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planlarında düzenleme yapıldı. Köy içi ve civarında düzenlenecek olan "Kırsal Yapı Belgesi" ve "Kırsal Yapı Kullanma İzin Belgesi" oluşturuldu’’ dedi.

 

TOPLAM 137 ADET KARAR ALINDI

 

2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin kararı ile kurulan Kent Estetik Kurulunun sekreteryasının, İmar Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü ifade eden yetkililer; ‘’Kent Estetik Kurulu, şehrin estetiğine, tarihi ve doğal değerlerine uygun nitelikli mimarinin uygulanması için,  Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarındaki meydan, bulvar, cadde, ana yollar ve sokaklara cephesi bulunan yapılarda şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı projelerini kent estetiği açısından değerlendiriyor ve kararlar alıyor. Bugüne kadar Kent Estetik Kurulu tarafından toplam 137 adet karar alındı’’ dedi.

 

764 ADET TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞI BULUNUYOR

 

Tekirdağ il sınırları dahilinde toplam olarak 764 adet tescilli kültür varlığının bulunduğunu ifade eden yetkililer; ‘’Söz konusu tescilli yapılarla ilgili olarak Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılıyor. Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalarla Güzelköy Cami Çeşme Şadırvan ve Hamamı, Hagios İoannes Theologos Manastırı, Saray Büyükyoncalı Tarihi İlkokul Binası Aziziye Camii ve Cumhuriyet İlkokulu, Aleksin Kahvesi, Eriklice Kilisesi, Tepeköy Kilisesi, Malkara Surp Thoros Kilisesi, Malkara Santral Binası, Malkara`da 5 adet ve Barbaros'ta 1 adet olmak üzere 6 adet çeşme, Malkara Hacı İlbey İlkokul Binası, 9 Adet Tescilli Köprü, Bedesten Çevre Düzenlemesi, İnecik Erenler Hamamı, Çiftlikönü Şadırvanı,  Zahire Nazırı Ahmet Ağa Camii Şadırvanı, Bedesten Etrafındaki Tretuvarların Bakım ve Onarımı, 9 Adet Tescilli Köprünün Kazı Ve Temizlik Çalışmaları, Şarköy Halk Eğitim Merkezi, Saray Kurtdere Camii, Malkara Alaybey Çeşmesi restore ediliyor.

 

4 BİN 442 ADET CEVAP YAZISI HAZIRLANDI

 

Yetkililer; ‘’1/100000 ölçekli Ergene Havzası Revizyon Çevre Düzeni Planı ile 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planıyla ilgili mahkeme kararları ve Tekirdağ ilinde oluşan yeni idari yapıyla birlikte, planlarda yapılması zorunlu değişikliklerin araştırılması ve gerekli dokümanların hazırlanması amacıyla Mekânsal Planlama Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılıyor. Ayrıca Plan Yönetim Sistemi doğrultusunda plan değişiklikleri Coğrafi Bilgi Sistemine aktarılıyor ve dijital ortamda kayıtları tutuluyor. Mekânsal Planlama Şube Müdürlüğü tarafından kişi ve kurumlara bin 65 adet Kurum Görüşü verildi. Şehir Planlama Şube Müdürlüğü tarafından 956 adet İmar Planı onayı ve değişikliği gerçekleştirildi. Ayrıca söz konusu şube tarafından dosyaların incelenmesi, raporlanması, üst yazılarının yazılarak Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gönderilmesi ve imar komisyonuna sekretarya hizmetleri sağlanması gibi hizmetler gerçekleştiriliyor. Söz konusu plan ve plan değişikliği askı ilanları, yazışma ve dağıtımları yapıldı. Şehir Planlama Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım ve faaliyetlerine ilişkin 107 adet resmi İmar Durumu Belgesi hazırlanarak gerekli makamlara onaylatıldı ve ilgili daire başkanlıkları ve müdürlüklere gönderildi. Görev, yetki ve sorumluluğumuzdaki işlemlerle ilgili 149 adet görüş yazıya dökülerek ilgili kurum, kuruluş ve kişilere ulaştırıldı. İmar Planlarının Sayısallaştırılması ve Bütünleştirme İşlemleri Sayısal halde veya bütün halde bulunmayan 443 adet imar planı uygun koordinatlarda sayısallaştırılarak ve bütünleştirilerek sayısal ortama ve sisteme aktarıldı. Şehir Planlama Şube Müdürlüğü'ne gelen 7 bin 737 adet evrakla ilgili olarak 4 bin 442 adet cevap yazısı hazırlandı’’ dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10