Doğaroğlu'na sendikalarda görkemli karşılama

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Adayı  İsmailDoğaroğludün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi ve Teksif Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti. Türk Metal Sendikası önünde sendika üye

Çerkezköy 18.06.2018 19:32:00 0
Doğaroğlu

Ziyarette ilk konuşmayı Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak gerçekleştirdi. Koçak, “ Bu gün bizleri ziyaret eden değerli vekilimiz adayı ve CHP İlçe Yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak'ın sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Biz Türkiye genelinde 210 bin üyesi Çerkezköy’de de yaklaşık 15 bin üyesi olan bir sendikayız. Biz çalışmalarımızı insana sevgi emeğe saygı çerçevesinde yürüyoruz. Her zamanda yaptığımız faaliyetleri kamuoyu ile paylaşıyoruz. Eğitim de sağlıkta sosyal alanlardaki faaliyetlerimizde de Türk Metal Sendikası olarak 1 numarayız.Türk metal Sendikası olarak tüm siyasi partilerimize eşit mesafadeyiz ve kapımız her zamanda açık” diye konuştu.

 

 

“EMEK EN YÜCE DEĞERDİR“

 

 

Ziyarette konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili adayı İsmail Doğaroğlu, “Hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Değerli emekçi işçi kardeşlerimiz Dr. İsmail Doğaroğlu kimdir? Dr. İsmail Doğaroğluemekçi bir babanın kebapçı ustası Bağkur emeklisi emekçi bir babanın oğlu olarak zor koşul ve şartlarda Tıp Fakültesini okumuş bitirmiş Yüksek Lisansını yapmış 14 yıldır da  Çerkezköy’de sizlerle birlikte aranızda yaşayan bir kardeşiniz. Çıktığımız bu yolda her zaman için söylediğimiz bir söz vardı. Emek en yüce değerdir. Her zaman için emeğin ve emekçinin yanında olan bir siyasi partide görev almaktayım. Ve bu partinin de önümüzdeki dönem yapılacak 24 Haziran seçimlerinde aday olma onuruna eriştim. Bu vesile ile de sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

 

 

“MURAT BAŞKANI TAKDİR EDİYORUM”

 

 

Doğaroğlu “Öncelikle her zaman için çıktığımız bu yolda emeğin örgütlenmesine sendikalaşmasını ve hak verilmez alınır düşüncesinden yola çıkarak örgütlü toplumu her zaman savunmuş bir birey olarak  bir kardeşiniz olarak bunun ne kadar çok önemli  olması gerektiğini gösteren örneğin adı Çerkezköy de Türk Metal Sendikası  Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak'tır. Kendisi ile uzun yıllardır arkadaşız ve çalışmalarını yakından takip ediyorum ve  kendisini her zaman takdir ettiğim bir başkandır.Sendika üyelerine yüzde 30'a yakın bir zam alma mücadelesi veren ve bunu da  başaran  ve verdiği sendikalaşma mücadelesi ve örgütlenmede dik olma onurunu göstererek kendisini bu başarısından dolayı da ayrıca gururla ve onurla selamlıyor, saygılarımı sunuyorum. Türkiye’de böyle sendikacılar olduğu sürece emeğin hakkı her zaman alınacaktır.”diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

 

Koçak, her zaman emeğin hakkını almak için yılmadan mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini ve hak verilmez alının desturu ile mücadelelerini sürdürdüklerini ifade etti. Ziyarette CHP Tekirdağ Milletvekili İsmailDoğaroğlu’na üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı bulunan kahve takımı hediye etti. Doğaroğlu “Böyle üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı bulunan hediye öpülür dedi ve öperek hediyeyi kabul etti ve Koçak’a bu anlamlı hediye için teşekkür etti.

 

 

TEKSİF SENDİKASINI’DA ZİYARET ETTİ

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Uzm.Dr. İsmail Doğaroğlu Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin ardından TEKSİF Sendikası Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek Şube başkanı Mürsel Türkkan ile bir süre görüştü.Ziyarette konuşan TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir çok fabrikanın kapandığını kaydeden Türkkan “ Dolayısıyla sendika üye sayısında da azalma oldu. Türkiye’de Tekstil’in daha iyi yerlere gelmesi için merdiven altı üretimlerine son verilmesi için sıkı bir çalışma yapılması gerekiyor. Kaliteli üretim yapan firmaların önünün açılması için çalışmalar yapılması şart” dedi.

 

 

“İKTİDARIMIZDA SENDİKAL HAKLAR KONUSUNDA GEREKEN YAPILACAK”

 

 

Doğaroğlu, 24 Haziran ‘da yapılacak olan seçimde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı ve CHP’ninde iktidar olmasıyla birlikte kısa zaman içinde sendikaların özgürce çalışmasının sağlanacağı çalışanların emeğinin karşılığını alacağını ve asgari ücretinde en az 2200 TL yükseltileceğini söyledi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10