''Hayvanlara şiddet insanlık suçudur''

Marmaraereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi'nde yaralı halde bulunan yavru sokak köpeği Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından  alınarak

Marmara Ereğlisi 19.06.2018 18:22:00 0

HAYVAN SEVGİSİ, İNSANLARI BİRBİRİNE YAKLAŞTIRIR

 

Hayvanlara şiddetin insanlık suçu olduğunu dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; “Ülkemizde son dönemde yaşanan hayvanlara şiddet olaylarını kınıyoruz. Can dostlarımıza yapılan şiddet insanlık suçudur. Tüm vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalı. Tüm hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar ve türüne uygun hayat şartları içinde yaşama hakkına sahiptirler. Doğanın dengesinin korunmasında önemli bir rolü olan hayvanlar, insanların en büyük yardımcılarıdır. Hayvan sevgisi, insanlardaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve merhamet gibi duyguları geliştirir, insanları birbirine yaklaştırır. Bizlere düşen ise hayvanları korumak ve hayvan haklarına saygı duymaktır. “dedi.

 

BÜTÇEMİZDEN YAKLAŞIK 200 BİN TL AYIRIYORUZ

 

2014 yılında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü birimi bünyesinde Hayvan Hakları Koruma birimi kurulduğunu ifade eden Uyan; ‘’Kurulan bu birimimiz belediyelere örnek oldu. Her yıl sokak hayvanlarının korunması kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar için bütçemizden yaklaşık 200 bin TL ayırıyoruz. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nu esas alarak ilçemizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yasa kapsamında sokak hayvanlarının bakıma muhtaç, yaralı, güçten düşmüş olanları tüm bakım ve tedavileri yapılıp kısırlaştırılıp, kuduz aşıları yapılıp, kulak küpesi takılıp kayıt altına alındıktan sonra yasa gereği alındıkları yere bırakılıyor. Sağlık durumları kötü olan sokak hayvanları veteriner hekimimize ulaştırılarak tedavi altına alınıyor. Sağlık sorunları nedeniyle bakıma muhtaç sokak hayvanlarımız tedavileri yapıldıktan sonra Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan Geçici Hayvan Bakımevi’nde ekiplerimizce yapılıyor. Talep eden vatandaşlarımıza Geçici Bakımevinden sahiplendirme imkanımız da bulunmakta. Park ve yol kenarlarına koyduğumuz su ve mama kabı sayımızı da artırarak sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz “ dedi.

 

Haber: Metin KARA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10