Ülkede huzuru yeniden tesis edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Çorlu'da ki mitingini öncesi T Haber'in canlı yayına katılarak gazeteci Şaban Kardeşâ€?

Tekirdağ 20.06.2018 18:33:00 0
Ülkede huzuru yeniden tesis edeceğiz

Seçim çalışmalarını anlatan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “ Motivasyon ve enerjimiz çok yüksek. Seçim çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce çıtayı çok yukarılara çıkardı. Halkla iletişimi de çok iyi. Meydanlarda topladığı kalabalık ile seçimleri kazanacağına inanıyoruz.İstanbul, Ankara ve İzmir dışında İnce’nin ikinci kez miting yaptığı il Tekirdağ’dır. Halkımızın Muharrem İnce’ye teveccühü yüksek. 24 haziranda ikinci tura bırakmadan ilk turda kendisini cumhurbaşkanı, CHP’yi de iktidar yapacağız” diye konuştu.

 

“EN AZ BEŞ VEKİL GÖNDERECEĞİZ”

 

Tekirdağ’ın milletvekili sayısının yediye çıktığını aktaran Köprülü “ Mümkün olduğunca milletvekilini parlamentoya göndermemiz gerekiyor. Bunun içinde en az beş milletvekili çıkartacağız. Yedi çıkarmak için çalışıyoruz ama en az beş vekili göndereceğiz” dedi. CHP kitlesinin seçime kitlendiğini kaydeden Köprülü “ CHP’lilerden firesiz oy alacağız. Sahada görüyoruz ki İnce ve CHP’ye inanılmaz bir teveccüh var. Tıkanan ve üretemeyen bir iktidar ile karşı karşıyayız. Seçim meydanlarında üretim ve istihdam ile ilgili çözüm önerilerini bile anlatamıyorlar. İnce’nin halka dokunan çözümleri var. İnsanların sıkıntılarını ve dertlerini biliyor. Yaşadığımız ekonomik krizin neden kaynaklandığını meydanlarda anlatıyor ve fotoğrafını çekiyor. Tedavi metotlarının reçetesini de yazıyor. Bunu halkımız da fark etmiştir” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE HERKES MUTSUZ”

 

Vatandaşların 24 Haziran’da CHP’ye neden oy vermesi gerektiğini sıralayan Köprülü “ CHP ekonomik sıkıntıların çözümüdür. 16 yıldır bütün borçlanmalarını betona gömen bir iktidar var. Kaynaklarımızda istihdama ve üretime dönük hale getirmek istiyoruz. Ohal uygulamaları ve hukuksuzluklar Türkiye’nin hukuk güvenliği noktasında sıkıntılar yaşadığını göstermektedir. Bir devleti ayakta tutan hukuktur. Yargı adalet ile hiçbir iktidar bu kadar oynamamıştı. 2002’de bir litre mazot 3 kilo buğdaydı. Bugün 1 kilo mazot altı kilo buğday ediyor. Tarım ve hayvancılığın geldiği yer ortadır. Kurbanlıkları Uruguay, Arjantin’den ithal edeceğiz. Ödemeyi de dolar ile yapacağız. Tarımın ve hayvancılığın kalkınması için oy istiyoruz.  Dış politikada maceracı hareketlerle yürüyen iktidar var. Bölgemizde lider olmamızı ve itibarımızı güçlü kılmamız gerekiyor. Dış politikada hak ettiği yere gelmesi açısından CHP’ye oy istiyoruz. Ülkede mülteci sorunumuz var. Emeklilere, çiftçilerimize, memurlarımıza kaynak aktarmakta zorlanan ve bizlere bütçede para yok diyen iktidar 40 milyar dolar parayı mülteci sorununa akıttığı ile övünüyor. Mültecilerin tekrar Suriye’ye dönmelerini ve orayı güvenli bir ülke haline gelmesi için sağlayacağız. Artık Tükiye’de genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü, işçisine sorsanız mutsuzdur. Türkiye’de herkes mutsuz. Kısacası huzur sorunumuz var. Türkiye’yi sen ben kavgasından uzaklaştıracağız. Türkiye’de huzuru yeniden tesis edeceğiz” dedi.

 

“ İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘ Çerkezköy ve Kapaklı’ya kurulması planlanan termik santralle ilgili Muharrem İnce’ye bilgi aktardınız mı ? ‘sorusu üzerine konuşan Köprülü “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin bu konuyla ilgili bilgisi var. Bu sorun sadece burada yok. Ergene ve Ulaş’ta kurulması planlanan santral var. Ereğli bu konuda hukuki mücadeleyi kazandı. Biz burada halkın istemediği hiçbir şeyin  yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10