Haddini bilen Cumhurbaşkanı olacağım

Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Çorlu'da düzenlenen mitinge vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde yapacaklarını anlatan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Çorlu 20.06.2018 18:38:00 0
Haddini bilen Cumhurbaşkanı olacağım

Daha önce Tekirdağ il merkezinde miting yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, 103’üncü mitingini dün saat 14:00’da Çorlu Atatürk Meydanı’nda yaptı.

 

ÇORLU'DAN KÖPRÜLÜ’YE DESTEK İSTEDİ

 

Çorlu’dan Emre Köprülü’nün 4’üncü sıra milletvekili adayı olduğunu anımsatan Muharrem İnce; “Siyasette eli plastikten değil omurgalı adamlardan biri benim kardeşim. O yüzden 4. sırayı da 5. sırayı da istiyorum. Herkes Pazar gününe kadar 3 kişiyi ikna edecek” dedi.

 

2-3 YILI İÇİNDE 16 YENİ MESLEK OLACAK

 

 Meydanlarda 48 gündür aş, iş, gelecek, kuantum, uzay madenciliği, Ay’dan Mars’tan maden toplanması dediğini kaydeden Muharrem İnce, önümüzdeki 2-3 yılı içinde 16 yeni meslek olacağını ifade etti. İnce “ Değişen dünyada, teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dünyada tasarım, marka, teknoloji, aş, iş diyorum. Arkadaş da geliyor meydanlara kek diyor. Türkiye’yi onurlu, başı dik bir hukuk devleti yapacağım diyorum, bağımsız bir yargı diyorum, hak, hukuk, adalet diyorum. O da geliyor meydanlara ‘çay, kek, oralet’ diyor” dedi.

 

“USTA ADAM ÇIRAKTAN KORKAR MI?”

 

İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği “Ömer Halisdemir’in mezarına gidip Fatiha okuyamaz” sözlerini de hatırlatarak Erdoğan’a sert tepki gösterdi. İnce ‘’Senin derdin ne Halisdemir ne de Fatiha. Senin derdin Kur’an, ayet, sure, Halisdemir olsaydı ‘Bakara makara’ diyeni tutup kolundan atardın. 15 yaşından beri 40 yıldır Cuma namazlarına gidiyorum. Ben camiye seçim için gitmiyorum. Neredeyse diyecek ki ‘gelme bizim camiye’. Bir Müslüman başka bir Müslüman’a böyle konuşur mu? Ayıp değil mi, günah değil mi. O’na Çorlu’dan bir kez daha sesleniyorum. Erdoğan, kimyanın bozulduğunu, moralinin bozuk olduğunu biliyorum. Anketleri gördüğünde canının sıkıldığını biliyorum. Kaldı 3 gün, madem sen ustasın, usta adam çıraktan korkar mı?” dedi.

 

“HAKKINI BİLEN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “İstediğin kanalda, istediğin saatte, istediğin gazetecilerle birlikte gel benimle ekonomi tartış” diyen İnce; ‘’Yüreğin varsa, bilgin varsa cesaretin varsa çık karşıma” dedi. İnce, mitinginde İlkokul 3’üncü sınıfta okuyan Deniz Acar isimli çocuğun mektubunu vatandaşlarla paylaştı. Rizeliyim diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize çayını içmeyip beyaz çay içtiğini, Erdoğan’ın, yorgun kibirli, tepeden bakan bir adam olduğunu dile getiren İnce “Halkını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Hakk’ını bilen bir cumhurbaşkanı olacağım, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım. Aynı zamanda haddini bilmeyenlere haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım. Ayırmayacağım, kayırmayacağım, savurmayacağım. Benim defterimde Alevi-Sünni, sağcı-solcu, baş örtülü-başı açık, Türk-Kürt, Ak Partili- CHP’li ayrımı yok. Projem 3B. Barışacağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Biz bu ülkenin sokaklarında kardeşlik türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz” dedi.

 

Göreve geldikten sonra ilk yüz gün içinde yapacaklarını anlatan İnce “ OHAL’ i 48 saatte kaldıracağım. Merkez Bankası başkanı parti genel merkezlerinde ağırlanmayacak. Yönetimi bağımsız olacak. Siyaset bulaşmayacak oraya. Pkk, ışid, fetö gibi terör örgütleri ile amansız bir mücadele edeceğiz. Sporda paso lig uygulamasını kaldıracağız. Suriyelilerin davul zurnayla memleketlerine göndereceğiz. 40 milyar doları Suriyelilere harcayacağımıza Çorlululara, Konyalılara, Viranşehirlilere harcayacağız. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Herkesin saygı duyduğu, inandığı, tarafsız yargı düzeni kuracağız. Benim cumhurbaşkanlığımda 100 gün içinde kimsenin telefonu dinlenmeyecek. Söz veriyorum” açıklamasında bulundu.

 

“BENİM DE BORAZANIM OLMAYACAK”

 

Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılanların olduğunu, işten atıldığı halde hakkında dava açılmamış olanların olduğunu savunan İnce; ’’Dava açılmışsa sonucunu bekleyeceğiz. KHK’larla işten atılıp hakkında dava açılmayanları işine döndüreceğiz. 100 gün içinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere tüm askeri okulları açacağız. Medya ile ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. Medya borazan olmayacak. Dünya Türkiye’deki seçimle ilgileniyor. Büyükelçiler benden randevu istiyor. ‘Ezber bozan bir adam var Türkiye’de’ diyorlar. Ama Türkiye’de medya korkudan görmüyor. Benim yayınımı kesip Binali Yıldırım’a bağlanıyorsun Türk medyası. Utanmıyor musun? TRT’yi adam edeceğiz. TRT borazan. Türkiye Radyo Televizyonu değil Tayyip Radyo Televizyonu. Benim de borazanım olmayacak” dedi.

 

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 OLACAK

 

İnce, asgari ücretin 2 bin 200 olacağını da vaat ederek; “Çiftçiye mazot 3-3,5 lira olacak. Kurban bayramında emeklilere 1 asgari ücret ikramiye vereceğiz. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Spor yönetimini özerkleştireceğiz. Yaşlılık yardımı, eğitim yardımı, dul maaşı, muhtaç asker ailesine yardım gibi yardımları alan gariban yurttaşlarımıza hemen zam yapacağız” diye konuştu. “Parayı nereden bulacaksın” sorusunu soranlara da cevap veren Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce “16 yılda Kamu İhale Kanunu’nu 186 kere değiştirdiler. Çaldılar, çaldılar. Ben çalmayacağım. Kasa para dolacak. 16 yılda Suriyelilere 40 milyar dolar harcadılar. Ben harcamayacağım millete vereceğim o parayı. Suriyeliler barış ortamında memleketine dönecek. O sarayı gençlere bilim merkezi olarak vereceğim. Şatafat olmayacak, lüks olmayacak. Milletin parasını har vurup harman savurmayacağım. Hesap vereceğim size” dedi.

 

AKYOL’A ÇOK SERT CEVAP VERDİ

 

Muharrem İnce, düzenlenen bir basın toplantısında Balkan göçmenleri için “ezik insanlar” söyleminde bulunan AK Parti Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol’a da çok sert cevap verdi. İnce; “Göçmenler ezik olur diyor. Sen kimsin densiz. Selanik’ten, Kırcaali’den, Kosova’dan bu topraklara gelenlerin ataları, turistlik seyahat için mi gitti oraya. Haddini bileceksin. Türkiye’yi kuran Selanikli sen kimsin? Böylelerine haddini bildirme vaktidir. Bu seçim önemli bir seçimdir. Sizler cumhuriyetçi yurtsever insanlar. O sandıkları patlatacaksınız eminim. Sizden rekor bekliyorum. Yüzde 70’in üstünü bekliyorum. Kendimi size, sizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. Sahnede mitingi izlemeye gelen vatandaşlarla selfie çekinen İnce, Çorlu’dan havayoluyla ayrılarak Mersin’e hareket etti.  

 

Haber / Şaban KARDEŞ-Hilal ÇARIKÇI

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10