"Olmadı hadi değiştirelim demeyeceğiz"

Son zamanlarda artan sebze meyve fiyatlarına bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ 2. Sıra Adayı İlhami Özcan Aygun'den geldi.  Aygun, AKP Hükümeti'nin 16 Nisan 2017 deki referandumdan önce de tıpkÄ

Tekirdağ 21.06.2018 20:07:00 0
"Olmadı hadi değiştirelim demeyeceğiz"

Haller yasası ile üretici birlikleri yasaları birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Aygun; ‘’ Haller yasası gerçekten değişmesi gerektiğini belirterek Çiftçi; kooperatif, üretici birliği gibi örgütler altında bir araya gelerek, kendi malının değerini tespit edebilmeli, simsarların eline bırakılmamalıdır. Fiyat oluşumu çiftçilerin, çiftçi kuruluşlarının kendi aralarındaki rekabete dayanmalıdır. Her ilçede, ilde birkaç aracı anlaşarak fiyatları tespit etmemelidir. Aksi halde her zaman çeşitli bahaneler duyacağız. Çiftçi ürününü derelere dökecek veya fiyatı masrafını kurtarmadığı için tarladan toplamayacak, tüketici de ürünün kıt olduğunu zannedecek, yine çiftçi masraflarını dahi kurtaramazken, tüketiciye fahiş fiyatla satılacaktır. Küçük bir kesim haksız kazanç elde ederken, çiftçi sürünmeye devam edecektir’’ dedi.

 

 

 

MASA BAŞINDA KANUN YAZMAYACAĞIZ

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin halkçı politikalarının en önemlilerinden birinin, çiftçinin kooperatifleşmesi olduğunu dile getiren Aygun Girdisini kooperatifler yoluyla birlikte alarak ucuza mal etmeleri, ürünlerini yine kooperatifler vasıtasıyla ve en önemlisi fiyatlarını kendileri tespit ederek satmalarıdır. Bunu başaracağız. Başardığımız zaman da hem çiftçi kazanacak, hem de tüketici daha ucuza sebze, meyve, et süt tüketecektir. Üreten de kazanacak tüketen de. Yeterli ve dengeli beslenme açısından bakıldığında ise tarım ürünleri fakir halk için ulaşılamaz, alınamaz olmaktan çıkacak. Gelecek nesillerimiz daha sağlıklı beslenecektir. Böylece birilerinin 16 yıldır yaptığı gibi masa başında kanun yazıp, sonra da olmadı hadi değiştirelim demeyeceğiz’’ dedi.

 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10