BSH Bağlantılı Mutfak için Dijital İş Modelleri Arıyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BSH Ev Aletleri firması potansiyel dijital iş modellerini hızlıca tespit etmek, bu modelleri değerlendirmek ve kuruculara know-how ve finansal destek sunmak amacÄ?

Çerkezköy 22.06.2018 19:04:00 0
BSH Bağlantılı Mutfak için Dijital İş Modelleri Arıyor

BSH Ev Aletlerinin  bir Donanım+ (Beyaz eşyanın bir adım ötesi) şirketi olarak bağlantılı mutfak için dijital hizmetler alanında endüstri lideri olmaya kararlı olduğunu kaydeden BSH Yönetim Kurulu Başkanı Karsten Ottenberg, ‘’Bu planın başarısı, kaçınılmaz biçimde yeni dijital iş modellerinin büyüme fırsatlarını değerlendirmeye, geliştirmeye ve artırmaya bağlı olacak. Bunu yapmak için henüz sahip olmadığımız dijital yetenekleri edinmemiz gerekiyor." Bu yılın başından itibaren, bu görev yeni kurulan Dijital İş Ünitesine (DİÜ) verildi. Bu üniteyle BSH, yeni dijital iş modellerinin gelişimine itici güç sağlıyor. DİÜ'ye yatırım yaparak şirket, potansiyel iş modellerini hızlıca tespit etmeyi, test etmeyi ve ölçeklendirmeyi hedefliyor. DİÜ'nün iş tanımı ayrıca yeni girişimlere stratejik yatırımlar yapmayı da içeriyor. DİÜ kurulurken temel fikir şuydu: çevik çalışma yöntemleri ve girişimci özgürlüğü sayesinde dijital iş fikirlerinin süratle geliştiği kurumsal bir ortam yaratmak’’ dedi.

 

 

 

ÜÇ AYDA "GELECEĞİN EVİ"

 

 

Beyaz eşya üreticisi ve girişimci uzmanı firmanın, 2021'e kadar her sene on genç şirkete rehberlik edeceğini ifade eden Ottenberg; ‘’İlk tur için başvurular 23 Temmuz 2018'de açılıyor. Geleceğin evi için çığır açıcı teknoloji ve dijital hizmet fikirleri olan uluslararası yeni girişimler, program ve başvuru hakkında daha fazla bilgiyi www.BSHAccelerator.com adresinde bulabilirler. En iyi on ekip 2019 başında üç aylık bir hızlandırma programına katılmak üzere Münih'te ağırlanacak; BSH'den ve Techstars'dan rehberler eşliğinde çalışarak stratejilerini daha da geliştirecek, pilot projeler başlatacak ve iş modellerini rafine edecek. "Geleceğin Evi programında girişimciler genellikle bir seneden daha uzun süren bir süreci sadece on üç haftada tamamlayacak. Küresel markalarımız Bosch, Siemens, Gaggenau ve Neff ile dünyanın en başarılı beyaz eşya üreticilerinden biriyiz ve Home Connect teknolojimiz bağlantılı mutfakta yeni standartları belirliyor. Yeni girişimciler, deneyimimizden, bilgimizden ve bir milyondan fazla bağlantılı beyaz eşyanın yer aldığı kurulu sistemimizden yararlanma şansı bulacak." BSH bunu yeni dijital iş modellerine ve teknolojilere erken erişim sağlamanın ve yeni dijital tüketici için bağlantılı mutfakla ilgili daha hızlı yeni çözümler biçimlendirmenin bir yolu olarak görüyor. Programın sonunda girişimciler, iş modellerini finansman ve iş birliği için yatırımcılara sunacak’’ dedi.

 

 

BİR DONANIM+ ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

 

 

Üretilen beyaz eşyaların, geçmişte tüketicilerin ve onların ihtiyaçlarını ne kadar iyi anladıklarının  bir göstergesi olduğunu kaydeden Ottenberg ‘’Dijital hizmetler pazarı büyük bir potansiyel sunuyor ve biz her zamankinden daha keskin bir biçimde müşterilerimizin geleceğin bağlantılı çözümlerinden yararlanmasını sağlayacak yollar sunmaya odaklanmalıyız. Bu yüzden sadece mükemmel beyaz eşyalar üreten şirket olmanın değil aynı zamanda dijital ve kişiselleştirilmiş hizmet sunan bir Donanım+ firmasına dönüşmenin metodik çabası içindeyiz." Geçtiğimiz yıl BSH, Berlin'de kurulan girişim Kitchen Stories'in yüzde 65'ini satın aldı ve hâlihazırda bu küresel gıda platformunu Home Connect dijital ekosistemine bağlamakta’’ dedi.

 

 

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10