Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek

Her yıl yüzlerce ihtiyaç sahibi ailenin çocuğunu sünnet ettiren ve akabinde de Sünnet Şöleni etkinlikleri düzenleyen Kapaklı Belediyesi, bu yıl geleneksel sünnet şölenlerinin 14'üncüsünü dÃ?

Kapaklı 25.06.2018 16:16:00 0
Bu yıl 14

Kapaklı Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliklerinin 14’üncüsü 28 Haziran Perşembe günü starta alacak. 200'e yakın çocuğun sünnetini gerçekleştirecek olan Kapaklı Belediyesi çocukların, erkekliğe adım attığı bu özel günlerinde eğlenceler, sürpriz hediyeler ve çeşitli gösteriler düzenleyecek.

 

28 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLAYACAK

 

Kapaklı Belediyesi sünnet olmak için belediyeye müracaat eden çocukları sünnet ettirdi. Bu yıl da sünnet ettirilen çocuklar için Sünnet Şöleni programı düzenleyen Kapaklı Belediyesi, etkinlikler için 28 haziran Perşembe günü start veriyor. Sünnet şöleni etkinlikleri 28 Haziran Perşembe günü saat 15.00 Toplu Fotoğraf Çekimi ile başlayıp, etkinlik saat 17.30 'da Recep güven Parkı’nda Mevlidi Şerif, 18.30'da sünnet çocuklarına konvoy ve saat 20.30 da Eski Belediye meydanında gerçekleşecek olan kına, eğlence ve konserlerle tamamlanacak. 29 Haziran Cuma günü ise ulusal sanatçı Göksel’in konseri, eğlence ve havai fişek gösterileriyle şölen sona erecek. 30 Haziran Cumartesi günü saat 11:00’da Kazak Gölü mesire alanında Kapaklı Belediyesi Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenlenecek.

 

BELEDİYELER HALKININ YANINDA, BİREBİR DİYALOG HALİNDE OLAN KURULUŞLARDIR

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı '' En büyük isteklerinin çocukları en iyi şekilde yetiştirmek ve en iyi okullarda okutarak, hizmetin en iyisini almalarını sağlamak olduğunu ifade ederek; “Belediyeler halkının yanında, birebir diyalog halinde olan kuruluşlardır. Hayatlarının her aşamalarında, orada yaşayan hemşerilerinin yanındadır. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın bu özel gününde onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. '' dedi.

 

BERABER ONLARI AYDINLIK BİR GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ

 

Başkan Mandalı '' Geleneksel toplu sünnet şölenimizi halkımızın katılımı ile her yıl gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın bu özel anını, heyecanı ve mutluluğunu birlikte paylaşıyoruz. Hayatın önemli bir adımı ve erkekliğe ilk adımdır sünnet. Özellikle anne ve babalara da bu mutluğumuza dahil oldukları için hepsine çok teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum. İnşallah askerlik ve damatlıklarını da görürüz. Kapaklımız bu güzel birlikteliklerle özel bir yerleşim yeridir. Diğer yerleşim yerlerinden ayrı bir özelliği budur. Sevinçte de acıda da beraberiz. Sizlerin çocukları bizlerin çocuklarıdır. Evlatlarımızı sağlık ve güven içinde hep beraber büyüteceğiz. Beraber onları aydınlık bir geleceğe hazırlayacağız. Onlar bizim umut ışıklarımız’’ sözlerine yer verdi.

 

MANDALI DAVET ETTİ

 

Mandalı, vatandaşları şölenin 3. gününde yapılacak olan yağlı güreşlere davet etti. Yağlı güreşlerin milli ve manevi değerlerle iç içe olduğunu ifade eden Mandalı; ‘’Ata sporumuz olan yağlı güreşler kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olmuştur. Osmanlıdan günümüze birçok pehlivan bizi uluslararası platformlarda temsil etmiştir. Koca Yusuflar, Kara Ahmetler, Adalılar, Kurtdereliler ve daha birçok pehlivan dünyanın farklı ülkelerine manevi duyguların birleştirdiği güçle müsabaka yapmaya gitmişlerdir. Bizler işte o ecdadın torunları olarak yeni Koca Yusuflar, genç Kurtdereliler yetiştirmeli ve onlara destek olmalıyız. Bizde Kapaklı Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde Kapaklı Belediyesi Yağlı Güreşleri ile bu değerimizi yeni nesillere anlatacak ve aktaracağız” dedi.

 

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10