Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 29 Haziran'da başlıyor

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 29 Haziran Cuma günü başlayacak. 7 ülkeden 30 ressamın katılacağı çalıÅ

Süleymanpaşa 25.06.2018 18:05:00 0
Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı 29 Haziran

Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’nın 29 Haziran Cuma günü başlayacağını ifade eden yetkililer; ‘’9 gün sürecek olan çalıştaya 7 ülkeden 30 resim sanatçısının katılacak.Süleymanpaşa Çocuk Kulübü üyesi ve Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi öğrencisi çocuklar da çalıştay süresince sanatçılara eşlik edecek. 5. Bisanthe Uluslararası Plastik Sanatlar Çalıştayı’na katılacak sanatçıların isimlerini de belirten yetkililer; ‘’ Avusturya’dan Elke Mischling, Slovenya’dan Maja Subic, Rusya’dan Natalia Kobzeva, Fas’tan Saad Nazih, Malezya’dan Suzzle İbrahim, Mısır’dan Taher Abdelazeem katılacakken, Türkiye’den Betül Demir Karakaya, Cemalettin Yıldız, Denizhan Özer, Ekrem Şerif Egeli, Erhan Lanpir, Funda İyce Tuncel, Hakan Esmer, Hande Ünver, Mehmet Yıldırım, Metin Kılıç, Necati Seydi Ferahoğlu, Neslihan Kıyar, Nevres Akın, Özgür Eryılmaz, Pelin Özgöçen, Pınar Kanber, Raşit Altun, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Zehra Başaran, Zeynep Bingöl Çiftçi katılacak. Türkiye’den onur konuğu olarak ise Devrim Erbil, Ergin İnan, Mahir Güven katılacak. 

 

 

EŞKİNAT DAVET ETTİ

 

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bisanthe Plastik Sanatlar Çalıştayı’nın bu yıl beşincisini yapıyoruz. Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden ve ülkemizin her yerinden yetenekli resim sanatçılarını şehrimizde ağırlıyoruz. Bizim için eser üretiyor ve Süleymanpaşa’nın sanat birikimine katkı sağlamalarına zemin hazırlıyoruz. Aynı zamanda bu çalıştaylar, kentimizin tanıtımı, sanat çevrelerinde saygın bir yer edinme anlamında da büyük katkı sağlıyor. Süleymanpaşa’yı sanat kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her zaman olduğu gibi, yine çocuklarımızı bu çalıştaya dâhil ediyoruz. Çocuklarımız bir sanat eserinin üretim sürecini başından sonuna kadar izleyerek ve sanatçılarımızın rehberliğinde kendi resimlerini yaparak deneyimleyecekler. Onların arasından bizi temsil edecek başarılı sanatçılar çıkmasını arzuluyoruz. Tüm sanatseverleri çalıştayımızı ziyaret etmeye ve sanatçılarımızla bir arada olmaya davet ediyorum,” diye konuştu.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10